Sari la continut
alt

Călin Danilescucheck icon

Călin Danilescu a lucrat 10 ani în domeniul consultanţei de afaceri (restructurări/transformări de organizaţii private şi publice din România si Franţa), 2 ani in organizaţii europene şi naţionale (Curtea Europeană a Drepturilor Omului si Guvernul României), iar în ultimii 4 ani a lucrat la Comisia Europeană, în domeniul controlului participaţiilor publice in proiecte de tip Parteneriat Public-Privat de fonduri de investiţii, cercetare & dezvoltare şi mediu. A studiat în Marea Britanie (business), Franţa (administraţie publică) şi România (drept). Este foarte pasionat de tenis şi economie comportamentală (în această ordine).


Articole publicate check icon

protest 5 decembrie

Plecarea în străinătate a unor români a fost percepută, poate pe bună dreptate, drept o dezrădăcinare, sau poate chiar un cutremur identitar, în ciuda unor condiții sociale și de muncă poate superioare în străinătate față de cele din România. Foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Citește mai mult

Blocuri comuniste

Domnul Ionescu se lăuda că în apartamentele de pe scara A temperatura este optimă, însă nu e clar dacă domnia sa știa că în realitate în mai toate apartamentele cele 18 familii răbdau de frig. Propunea chiar niște teorii cum că somnul cel mai bun e la 16 grade Celsius, însă realitatea e că în mod constant temperatura nu urca mai mult de 15 grade Celsius în apartamente, chiar și în timpul nopții. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

tanara cu masca - strada - Foto APAImages / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cred că pur și simplu va trebui să trăim cu toții responsabil cu acest virus, da, mai contagios, și da, mai capricios, însă va trebui să lăsăm economiile să funcționeze, e drept într-o paradigmă socială și societală diferită de cea cu care am fost obișnuiți până în februarie 2020. (Foto APAImages / Shutterstock Editorial / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon covid -  Foto VALERY HACHE / AFP / Profimedia

Față de criza din 2008, criza actuală este diferită în special prin mecanismele economice pe care le-a generat. Ca o comparație plastică, în 2008 aveam o criză de capital, cu câțiva jucători care s-au întins mai mult decât era cazul. Pentru că sistemul bancar era „too big to fail" s-a găsit soluția de injecție de capital public, în anumite condiții. (Foto VALERY HACHE/ AFP/ Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Conor Clyne

„În mod normal, merg în niște locuri care îmi plac lângă Centrul Vechi, dar nu în el. Centrul Vechi a devenit, din păcate, unul din locurile în care îmi face cel mai puțin plăcere să îmi petrec timpul. Acum e foarte turistic și calitatea barurilor, restaurantelor, cafenelelor a scăzut dramatic”, spune Conor Clyne.

Citește mai mult

Language Tsar

„Din nefericire, găsesc această asociere cu Dracula cam ieftină și este păcat, având în vedere potențialul enorm pe care Transilvania îl are datorită culturii ei variate și frumuseții ei bucolice”, spune vlogger-ul de călătorii Conor Clyne.

Citește mai mult

Trafic în București

Statisticile şi percepţia locuitorilor Bucureşti arată că oraşul a trecut de acel prag al suportabilităţii în ceea ce priveşte deplasarea de Punctul A la Punctul B. Acest lucru devine pe zi ce trece o barieră fizică pentru dezvoltarea oraşului şi una psihologică de suportabilitate pentru locuitori.

Citește mai mult