Sari la continut
alt

Camelia Sanda Dragomircheck icon

Camelia Sanda Dragomir este doctor în filologie română și conferențiar la Facultatea de Litere a Universității Ovidius din Constanța. A publicat cărți și articole de lingvistică românească și contrastivă în reviste, volume naționale și internaționale. A lucrat cu elevi, studenți și profesori din România. Acum este lector de schimb pentru Limba română la Università degli Studi “L’Orientale” di Napoli, Italia și foarte atentă la ce se petrece în învățământul românesc.


Articole publicate check icon

Simulare evaluarea națională

Am impresia când văd subiectele de literatură / comunicare? că acești copii sunt toți scriitori în devenire sau se pregătesc pentru această meserie. Pare că ne găsim la probe de scriere creativă. Aceste probe trebuie să aibă un grad de dificultate mediu, nu sunt probe de olimpiadă. Pentru mulți copii să creeze 4 răspunsuri mai dezvoltate în legătură cu textele date în 2 ore devine complicat. Foto: Inquam Photos/ George Călin

Citește mai mult

Examinare evaluare națională

Acum câteva zile a fost publicată și va intra în vigoare „Anexa nr 1 la Ordinul MEC nr 3237/ 05.02.2021 privind aprobarea programelor pentru susținerea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, începând cu anul școlar 2020-2021.” (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

Mihai Eminescu statuie

A trecut 15 ianuarie 2021. Adică Ziua Culturii Naționale pentru România și Moldova, zi fixată prin lege de parlamentele celor două țări, în 2010. Din păcate, mai multe evenimente organizate cu acest prilej ne cam dau de gândit. (Foto: Inquam Photos/ Liviu Chirica)

Citește mai mult

citimromaneste

Este a nu știu câta oară când se pare că pe politicienii noștri, pe funcționarii din ministere nu îi interesează să folosească o limbă română corectă. De data aceasta, este și mai grav pentru că este vorba despre Ministerul Culturii dar și pentru că lectura în propria limbă ar trebui să ducă și la o mai bună cunoaștere și utilizare a respectivei limbi. (Sursa foto: Facebook/Ministerul Culturii)

Citește mai mult

vot - voluntari in europa FB

Grupul a fost creat pentru cei care voiau să ajungă să voteze pentru președintele României (este vorba mai ales de șoferi de tiruri, mașini prea mari ca să poată intra cu ele în orașe). Ei precizau locul de unde pot fi luați și însoțiți la vot de către voluntari din zonele respective dispuși să îi transporte până la cea mai apropiată secție de votare, uneori chiar să le ofere o cafea, o masă caldă sau posibilitatea de a face un duș cald. Foto Facebook/Voluntari in Europa

Citește mai mult

Am cunoscut-o când era o studentă foarte bună cu examenele luate în mod cinstit, ajunsă astăzi un profesor dedicat materiei predate și elevilor săi, care suferă pentru că lucrurile merg prost în învățământ. Vede de foarte aproape cum dezinteresul, plafonarea, lipsa de profesionalism se extind și încep să constituie normalitatea.

Profesor
Citește mai mult