Sari la continut
alt

Daniel Apostolcheck icon

Daniel Apostol este expert în comunicare strategică, relații publice și public-affairs, jurnalist economic cu experiență îndelungată, consultant în comunicare și marketing. Fondator România Durabilă, Director Editorial revista Economistul. Este directorul general al Federației Patronale Petrol si Gaze din România.


Articole publicate check icon

articol audio
play icon mic icon oameni pe strada 2024

De câțiva ani, România se confruntă cu o scădere semnificativă a încrederii publice în stat, în instituțiile guvernamentale și în liderii politici în general. Potrivit unui sondaj INSCOP, doar Armata (70%) și Biserica (62%) mai câștigă o bună parte din încrederea publică, urmate la scor mare (50-55%) de NATO și UE (în contextul evident al războiului fierbinte din proximitate și al traversării pandemiei Covid-19). Dar Guvernul și Parlamentul - instituțiile reprezentative ale unui stat democratic - au picat în coada clasamentului, cu tot cu oamenii care le populează. Foto: Gari Wyn Williams / Alamy / Profimedia

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Păcănele

“Republica cetățenilor” cedează pas cu pas locul “republicii fanilor”, spre aceasta din urmă îndreptându-se “en fanfare” societatea românească din ce în ce mai polarizată. Odată cu suprimarea republicii socialiste în urmă cu 34 de ani, România pornise pe drumul unei republici a democrației participative, “a cetățenilor”. (Foto: George Călin/ Profimedia Images)

Citește mai mult