Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Academia de Studii Economice se implică în acordarea de consultanță pro-bono mediului de afaceri antreprenorial local și lansează un site dedicat

Academia de Studii Economice

Foto: Facebook/Academia de Studii Economice

Academia de Studii Economice din București înțelege să se implice în susținerea mediului de afaceri autohton, cu precădere cel antreprenorial, în această etapă dificilă, în care impactul epidemiei de coronavirus este vizibil.

Suntem alături de antreprenorii români, unii dintre ei absolvenți ai ASE, care au investit pasiune, muncă și capital în dezvoltarea unor afaceri în diferite sectoare de activitate.

Înțelegem preocuparea și îngrijorarea lor în această perioadă, în care cifra de afaceri a propriilor companii a cunoscut o diminuare atât de mare, încât cheltuielile nu mai pot fi acoperite, ceea ce generează cu fiecare zi pierderi tot mai mari. Ceea ce erodează sursele proprii, în mod evident.

ASE oferă antreprenorilor locali, în acest context defavorabil, servicii gratuite de consultanță în afaceri, focalizate pe managementul crizei. Pagina dedicată este https://www.ase.ro/?page=consultanta-afaceri

Colectivul de cadre didactice care participă voluntar la acest proiect este alcătuit din oameni cu vastă experiență practică, buni cunoscători ai mediului local de business.

Vom încerca prin intermediul unui limbaj accesibil să adresăm celor interesați câteva sfaturi și recomandări credem noi utile pentru pilotajul afacerilor în aceste condiții.

Nu deținem medicamentul miraculos și știm că și în business, întocmai ca în viață, pericolul de contagiune nu este deloc neglijabil. Dificultățile financiare se propagă pe lanțul de creare a valorii, către furnizori și clienți și, în ultima instanță, la nivelul economiei naționale în ansamblu. Dar puțin optimism și un sfat izvorând din dublă experiență – teoretică-practică credem că pot ajuta.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ca-n bancul cu ciobanul si consultantul. Consultantul isi ofera serviciile, ciobanul il masoara lung si-l intreaba cate mioare are acu langa el. Consultantul scoate site-ul dedicat, numara, calculeaza si-i zice ca are 30. Replica ciobanului: 28 ma, ca aia doi is cani!
  • Like 1
  • @ Cristian Dogar
   Stimate domn, dupa postarea dvs. nu sunteti sigur consultant sau cioban. asa ca a ramas o singura varianta...
   • Like 0
  • @ Eduard Dinu
   D-le. Dinu, e de apreciat inițiativa ASE. Foarte bine. Cu toate ca ce e gratuit, știți dvs. În privința bancului de mai sus nu cred ca răspunsul dvs. este de bun simt cu a treia varianta. Toate cele bune!
   • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult