Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Academia de Studii Economice se implică în acordarea de consultanță pro-bono mediului de afaceri antreprenorial local și lansează un site dedicat

Academia de Studii Economice

Foto: Facebook/Academia de Studii Economice

Academia de Studii Economice din București înțelege să se implice în susținerea mediului de afaceri autohton, cu precădere cel antreprenorial, în această etapă dificilă, în care impactul epidemiei de coronavirus este vizibil.

Suntem alături de antreprenorii români, unii dintre ei absolvenți ai ASE, care au investit pasiune, muncă și capital în dezvoltarea unor afaceri în diferite sectoare de activitate.

Înțelegem preocuparea și îngrijorarea lor în această perioadă, în care cifra de afaceri a propriilor companii a cunoscut o diminuare atât de mare, încât cheltuielile nu mai pot fi acoperite, ceea ce generează cu fiecare zi pierderi tot mai mari. Ceea ce erodează sursele proprii, în mod evident.

ASE oferă antreprenorilor locali, în acest context defavorabil, servicii gratuite de consultanță în afaceri, focalizate pe managementul crizei. Pagina dedicată este https://www.ase.ro/?page=consultanta-afaceri

Colectivul de cadre didactice care participă voluntar la acest proiect este alcătuit din oameni cu vastă experiență practică, buni cunoscători ai mediului local de business.

Vom încerca prin intermediul unui limbaj accesibil să adresăm celor interesați câteva sfaturi și recomandări credem noi utile pentru pilotajul afacerilor în aceste condiții.

Nu deținem medicamentul miraculos și știm că și în business, întocmai ca în viață, pericolul de contagiune nu este deloc neglijabil. Dificultățile financiare se propagă pe lanțul de creare a valorii, către furnizori și clienți și, în ultima instanță, la nivelul economiei naționale în ansamblu. Dar puțin optimism și un sfat izvorând din dublă experiență – teoretică-practică credem că pot ajuta.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ca-n bancul cu ciobanul si consultantul. Consultantul isi ofera serviciile, ciobanul il masoara lung si-l intreaba cate mioare are acu langa el. Consultantul scoate site-ul dedicat, numara, calculeaza si-i zice ca are 30. Replica ciobanului: 28 ma, ca aia doi is cani!
  • Like 1
  • @ Cristian Dogar
   Stimate domn, dupa postarea dvs. nu sunteti sigur consultant sau cioban. asa ca a ramas o singura varianta...
   • Like 0
  • @ Eduard Dinu
   D-le. Dinu, e de apreciat inițiativa ASE. Foarte bine. Cu toate ca ce e gratuit, știți dvs. În privința bancului de mai sus nu cred ca răspunsul dvs. este de bun simt cu a treia varianta. Toate cele bune!
   • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult