Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Academia de Studii Economice se implică în acordarea de consultanță pro-bono mediului de afaceri antreprenorial local și lansează un site dedicat

Academia de Studii Economice

Foto: Facebook/Academia de Studii Economice

Academia de Studii Economice din București înțelege să se implice în susținerea mediului de afaceri autohton, cu precădere cel antreprenorial, în această etapă dificilă, în care impactul epidemiei de coronavirus este vizibil.

Suntem alături de antreprenorii români, unii dintre ei absolvenți ai ASE, care au investit pasiune, muncă și capital în dezvoltarea unor afaceri în diferite sectoare de activitate.

Înțelegem preocuparea și îngrijorarea lor în această perioadă, în care cifra de afaceri a propriilor companii a cunoscut o diminuare atât de mare, încât cheltuielile nu mai pot fi acoperite, ceea ce generează cu fiecare zi pierderi tot mai mari. Ceea ce erodează sursele proprii, în mod evident.

ASE oferă antreprenorilor locali, în acest context defavorabil, servicii gratuite de consultanță în afaceri, focalizate pe managementul crizei. Pagina dedicată este https://www.ase.ro/?page=consultanta-afaceri

Colectivul de cadre didactice care participă voluntar la acest proiect este alcătuit din oameni cu vastă experiență practică, buni cunoscători ai mediului local de business.

Vom încerca prin intermediul unui limbaj accesibil să adresăm celor interesați câteva sfaturi și recomandări credem noi utile pentru pilotajul afacerilor în aceste condiții.

Nu deținem medicamentul miraculos și știm că și în business, întocmai ca în viață, pericolul de contagiune nu este deloc neglijabil. Dificultățile financiare se propagă pe lanțul de creare a valorii, către furnizori și clienți și, în ultima instanță, la nivelul economiei naționale în ansamblu. Dar puțin optimism și un sfat izvorând din dublă experiență – teoretică-practică credem că pot ajuta.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ca-n bancul cu ciobanul si consultantul. Consultantul isi ofera serviciile, ciobanul il masoara lung si-l intreaba cate mioare are acu langa el. Consultantul scoate site-ul dedicat, numara, calculeaza si-i zice ca are 30. Replica ciobanului: 28 ma, ca aia doi is cani!
  • Like 1
  • @ Cristian Dogar
   Stimate domn, dupa postarea dvs. nu sunteti sigur consultant sau cioban. asa ca a ramas o singura varianta...
   • Like 0
  • @ Eduard Dinu
   D-le. Dinu, e de apreciat inițiativa ASE. Foarte bine. Cu toate ca ce e gratuit, știți dvs. În privința bancului de mai sus nu cred ca răspunsul dvs. este de bun simt cu a treia varianta. Toate cele bune!
   • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult