Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Academia de Studii Economice se implică în acordarea de consultanță pro-bono mediului de afaceri antreprenorial local și lansează un site dedicat

Academia de Studii Economice

Foto: Facebook/Academia de Studii Economice

Academia de Studii Economice din București înțelege să se implice în susținerea mediului de afaceri autohton, cu precădere cel antreprenorial, în această etapă dificilă, în care impactul epidemiei de coronavirus este vizibil.

Suntem alături de antreprenorii români, unii dintre ei absolvenți ai ASE, care au investit pasiune, muncă și capital în dezvoltarea unor afaceri în diferite sectoare de activitate.

Înțelegem preocuparea și îngrijorarea lor în această perioadă, în care cifra de afaceri a propriilor companii a cunoscut o diminuare atât de mare, încât cheltuielile nu mai pot fi acoperite, ceea ce generează cu fiecare zi pierderi tot mai mari. Ceea ce erodează sursele proprii, în mod evident.

ASE oferă antreprenorilor locali, în acest context defavorabil, servicii gratuite de consultanță în afaceri, focalizate pe managementul crizei. Pagina dedicată este https://www.ase.ro/?page=consultanta-afaceri

Colectivul de cadre didactice care participă voluntar la acest proiect este alcătuit din oameni cu vastă experiență practică, buni cunoscători ai mediului local de business.

Vom încerca prin intermediul unui limbaj accesibil să adresăm celor interesați câteva sfaturi și recomandări credem noi utile pentru pilotajul afacerilor în aceste condiții.

Nu deținem medicamentul miraculos și știm că și în business, întocmai ca în viață, pericolul de contagiune nu este deloc neglijabil. Dificultățile financiare se propagă pe lanțul de creare a valorii, către furnizori și clienți și, în ultima instanță, la nivelul economiei naționale în ansamblu. Dar puțin optimism și un sfat izvorând din dublă experiență – teoretică-practică credem că pot ajuta.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ca-n bancul cu ciobanul si consultantul. Consultantul isi ofera serviciile, ciobanul il masoara lung si-l intreaba cate mioare are acu langa el. Consultantul scoate site-ul dedicat, numara, calculeaza si-i zice ca are 30. Replica ciobanului: 28 ma, ca aia doi is cani!
    • Like 1
    • @ Cristian Dogar
      Stimate domn, dupa postarea dvs. nu sunteti sigur consultant sau cioban. asa ca a ramas o singura varianta...
      • Like 0
    • @ Eduard Dinu
      D-le. Dinu, e de apreciat inițiativa ASE. Foarte bine. Cu toate ca ce e gratuit, știți dvs. În privința bancului de mai sus nu cred ca răspunsul dvs. este de bun simt cu a treia varianta. Toate cele bune!
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult