Sari la continut
alt

Elena Copaciucheck icon

Elena Copaciu este medic primar Anestezie Terapie Intensivă, atestat în Terapia Durerii și supraspecializare în Neuroreanimare, membră a grupului de lucru Patient Safety al European Board of Anesthesiologists-EBA (organism UEMS - Union Europeene des Specialites Medicales) și reprezentanta EBA în Multidisciplinary Joint Committee on Pain Management al UEMS. Membru fondator Alianța Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Sanitar. Conferențiar universitar – Universitatea de Medicină Carol Davila București.


Articole publicate check icon

Spital - George Călin/Inquam Photos

Cam asta e filozofia de viață a multora din cei de la care așteptăm aplicarea politicilor în domeniu, în cazul de față - programul de guvernare PSD pe sănătate! Pentru că starea actuală a sistemului sanitar li se datorează și lor, înalților funcționari din Ministerul Sănătății și actelor normative inițiate la nivelul direcțiilor din minister! Foto Inquam Photos/George Călin

Citește mai mult

Protest 10 august  (Foto: Inquam Photos/George Călin)

A fost sau nu activat planul roșu ( impus de numărul mare de răniți și contaminarea cu arme chimice neletale)? Când a fost activat și de cine?A fost sau nu activat planul roșu( impus de numărul mare de răniți și contaminarea cu arme chimice neletale)? Când a fost activat și de cine? (Foto: Inquam Photos/George Călin)

Citește mai mult

Medici în spital

Orice medic ține minte pacientul care a murit practic în mâinile sale. Am cu mine, în memoria de lungă durată, privirile multor pacienți care nu mai sunt de mult printre noi: femei care au murit la naștere sau în urma unor avorturi septice, copii infectați cu HIV în anii ‘80-’90; în ‘93 când în garda mea de medic rezident a murit un copil de 2 ani, lovit de o mașină, am plâns până dimineața. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Victime Colectiv

Dacă nu tragem concluziile care se impun și nu învățăm din greșeli, suntem condamnați să le repetăm la nesfârșit într-o spirală a nepăsării și incompetenței iresponsabile! Și să acceptăm că viețile victimelor sunt odată în plus irosite! La nivel individual nu putem trăi cu povara aceasta. De ce am putea atunci la nivel Colectiv, ca societate? (Foto: Ovidiu Micsik/Inquam Photos)

Citește mai mult

Dragnea spital

Sistemul sanitar de stat, așa cum funcționează la oră actuală, ajută din ce în ce mai puțin intereselor bolnavilor, face prevenția tot mai greoaie, pune presiune imensă asupra corpului medical, obligat să facă prestații nemedicale. (Foto: Inquam Photos/ Bogdan Danescu)

Citește mai mult