Sari la continut
alt

Gabi Raleacheck icon

Gabi Ralea este fost jurnalist, în prezent blogger de bricolaj și design interior și realizatoare a rubricii TV "Lecția de bricolaj". S-a lansat în domeniu întâi în Statele Unite, unde s-a specializat în reamenajare interioară și a publicat două cărți de profil. Scrie pe www.gabiralea.ro despre bricolaj, casă și grădină, promovând idei și proiecte creative din perspectivă sustenabilă. .  


Articole publicate check icon

Tânără femeie șosete

În casele încălzite cu centrale termice proprii, aceste soluții ajută la diminuarea facturii la electricitate și gaze, dar și la ținerea costurilor sub control. Acolo unde încălzirea centralizată lasă de dorit, acestea scad transferul termic dinspre exterior spre interior și conservă căldura din casă, sporită pe cât posibil prin surse alternative. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Second hand

Să cumperi de la second hand nu este doar o chestiune de economie - pe care o faci plătind un preț mai mic - ci și una de sustenabilitate. Industria textilă este al doilea mare poluator al lumii și, când unii dintre noi cumpără haine deja purtate în locul celor noi, facem un mic pas spre reducerea impactului nostru negativ asupra planetei. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Supraviețuire

Până la dezastre, noi, românii, trebuie să supraviețuim zi de zi într-un mediu în care indolența, incompetența și corupția au compromis aproape tot și au împins sistemele în pragul colapsului. Infrastructura este permanent picată pe undeva, sistemul sanitar nu are cum să te salveze, iar poliția nu intervine la timp. Pe acest fond, protecția cetățeanului cinstit și vulnerabil tinde spre zero. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Gabi Ralea

Industria textilă este al doilea poluator al lumii, la care fiecare dintre noi contribuie când aruncă o haină sau cumpără alta care nu-i vine perfect. În plus, mai bine de trei sferturi din hainele utilizate la nivel mondial nu sunt reciclate, deși ar putea fi reintroduse ușor în circuitul materiilor prime. (Foto: Gabi Ralea)

Citește mai mult