Sari la continut
alt

Ion-Constantin Șolgacheck icon

Este președintele și fondatorul Asociației Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană, o organizație care promovează rolul educației în dezvoltarea comunităților. Fiul unui lăcătuș și al unei femei sudor electric, disponibilizați din Șantierul Naval din Drobeta – Turnu Severin, și-a schimbat viața prin educație și prin credința că nimic nu este imposibil. Își dedică timpul proiectelor îndreptate spre revitalizarea moștenirii culturale mehedințene și dezvoltarea tinerilor, având convingerea că putem să ne construim un viitor mai bun prin implicare, educație, muncă în echipă și încredere. 


Articole publicate check icon

femeie - librarie

A fost prima dată când am simțit că mi-au explodat sinapsele. Și asta pentru că am început să gândesc și să pricep ce se preda la școală, găseam răspunsuri și puneam întrebări. Din cel mai prost copil din curtea școlii, am ajuns preferatul profesorilor și dușmanul colegilor, iar din ultima bancă de pe rândul de lângă geam m-au mutat în prima bancă de pe rândul din mijloc. (Foto: Arne Trautmann / Panthermedia / Profimedia)

Citește mai mult

Șolga pe mare

Așa că, la ora 05:56, îmi caut cele patru device-uri smart (găleata, mopul, mătura și fărașul) ascunse în toaleta de la Puntea C. Cea mai mare teamă a mea la vapor este să nu rămân, din vreo greșeală neintenționată, fără găleată. (Foto: Ion-Constantin Șolga Facebook)

Citește mai mult

Lamaze

Referendumul din 6-7 octombrie mi-a adus aminte de familia din care am făcut parte pentru patru săptămâni la cursurile Lamaze. Sper că toată lumea este bine și dacă nu decurge chiar totul conform planului, nu este o tragedie. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Parada militara

Furtul banilor alocați Centenarului Marii Unirii de către politicienii PSD-ului va avea un traseu simplu și eficient prin crearea unui mecanism financiar care face posibil transferul de bani, dar fără să existe rectificare bugetară. Așa încât pentru proiectele selectate se iau sumele necesare din bugetul Ministerului Culturii. (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Bolnavi umiliti

Credeam că stresul și sila m-au îndemnat să-mi dau demisia din calitatea de funcționar public din cadrul CNAS, dar acum îmi dau seama că, de fapt, responsabilă pentru această decizie a fost frica că voi ajunge să scriu declarații pe la DNA pentru acte semnate, fie că am bănuit sau nu. (Foto: Captură Digi24)

Citește mai mult