Sari la continut
alt

Johan Boumancheck icon

Johan s-a născut în 1977 la Amsterdam. În 2008, a venit în România pentru a se stabili aici cu familia. Are 2 meserii, de jurist și lingvist, pe care le practică cu același entuziasm. Are opinii despre orice, iar provocarea lui este de a le argumenta bine.


Articole publicate check icon

Geert Wilders

Cunoașteți sentimentul ăla când tot ce se întâmplă în societate e dintr-o dată prea mult și vrei să fugi către un trecut în care totul era bine și frumos? Cred că acest sentiment a împins circa un sfert dintre olandezi să voteze pentru extrema dreaptă. Aceștia au făcut din partidul PVV cea mai mare forță politică în Parlament, cea care are inițiativa în ceea ce privește formarea coaliției de guvernare.

Citește mai mult

electric car

Sunt mândru posesor al unui Forduleț din 2011, acum săracul are 170.00 kilometri la bord. Deja fac economii pentru următoarea mașină. Aș vrea sa-mi iau una electrică, dar unde o încarc? Întrebarea asta probabil preocupă mai mulți bucureșteni, pentru că nu prea sunt stații de încărcare. (Foto: Robert vant Hoenderdaal / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

Strada Burdujeni

Pur și simplu este ilegal ceea ce se întâmplă, chiar pe strada mea! E un șoc pentru naivul imigrant subsemnat. La fel de mult ca ilegalitatea, mă supără faptul că au folosit scuza dorinței de parcări pentru a mătura verdeața de pe strada noastră. Ca și cum nu ar exista alte soluții.

Citește mai mult

Trafic blocat în București

În drum spre serviciu, pe bd. Mărășești, aceeași scenă. Pe o străduță laterală se află o școală cu o bună reputație. În jur de ora 8 mai mult stai decât avansezi. Și toți se grăbesc. Și unii se enervează. Și alții nu sunt atenți la trecerea de pietoni. Un început neplăcut al zilei.

Citește mai mult

Negocieri pentru formarea unui Guvern în Olanda

Alegerile recente din Germania au venit mult după cele olandeze și franceze, iar alegerile olandeze nici nu au rezultat încă într-un nou guvern. Presa olandeză relatează că nu mai durează mult până noul guvern își poate începe treaba. Alegerile parlamentare erau pe 15 martie. Noul parlament și-a început lucrările demult, dar practic n-are un guvern cu care să lucreze.

Citește mai mult

Schengen

În ultima vreme părea să existe la multe guverne din statele membre un sentiment pro aderarea României la Schengen. Asta înaintea crizei refugiaților. Acum, unele țări Schengen au reintrodus controalele, închizându-și practic unele frontiere. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult