Sari la continut
alt

Luminița Malancacheck icon

Consultant independent în comunicare și organizare evenimente, cu peste 13 ani experiență în industria de PR. De peste 9 ani scrie articole cu focus pe educație, PR, comunicare. Îi puteți citi articolele și pe www.luminitamalanca.ro.


Articole publicate check icon

Gabor Mate

Pe 16 și 17 octombrie, Dr. Maté va susține la București conferința „Normal Anormal”. Discutăm astăzi cu Diana Vasile, membru fondator și președinte ISTT, psiholog și psihoterapeut de traumă, despre nevoia unor astfel de evenimente pe piața din România și, în general, despre nevoia noastră de vindecare. Altfel spus, despre cum putem face să fim bine cu noi.

Citește mai mult

Diana Vasile, psiholog

Vedem în astfel de situații de criză cât suntem de fragili de fapt, cât de puțin am evoluat ca ființe vii, cât de puțin ne cunoaștem pe noi înșine. Vedem acum cât de mult depindem unii de alții, cât de importantă este interacțiunea socială, dar și ordinea și structura colectivă și individuală.

Citește mai mult

Diana Vasile, psiholog

Niciodată nu este vina victimei într-un abuz. Nu există nicio justificare pentru atribuirea vinei asupra victimei. O femeie abuzată sexual nu „și-a căutat-o” pentru că purta o fustă prea scurtă sau o rochie viu colorată. Un copil bătut de părinți nu și-a meritat pedeapsa pentru că a luat o notă mică la școală. Bătaia nu este ruptă din Rai, bătaia este un abuz,

Citește mai mult

trauma - getty

Suntem deseori abuzați, uneori fără să ne dăm seama. Suferim psihic și ne îmbolnăvim fizic, având în spate cauze pe care mulți dintre noi nu le cunoaștem sau nu reușim să le identificăm în mod corect. Cum putem să realizăm că nu suntem bine? (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Ambulanță Murgeni

Da, e greu, am vrea să nu asistăm neputincioși la asta, dar ideal ar fi să nu facem mai mult rău decât bine. Din Manualul European de Prim Ajutor pus la dispoziție de Crucea Roșie, aflăm prima regulă în cazul unui accident: acționează ca o persoană care știe să acorde primul ajutor! (Foto: Raul Stef/ Inquam Photos))

Citește mai mult

Copil bullying

„În cele din urmă toţi copiii implicaţi în situaţia de bullying sunt într-un fel victime, pentru că toţi (indiferent de ipostază: martor, ţintă, agresor) suportă consecinţe psihologice negative, atâta vreme cât nu se ţin în afara acestui „joc”. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult