Sari la continut
alt

Mădălina Marcucheck icon

Cred că lumea asta este despre încredere și iubire. Iubire de noi și de oameni. Dacă există măcar una dintre cele două, apare și cealaltă. De 15 ani lucrez pentru a găsi cele mai eficiente căi prin care companiile, organizațiile și donatorii individuali să schimbe România în bine. Și nu sunt singură, munca mea nu ar fi posibilă fără colegii de la ARC România și fără oamenii care aleg să facă bine folosindu-și în același timp capul și inima.


Articole publicate check icon

articol audio
play icon mic icon Filantropie

Filantropia asta construiește spitale rapid și eficient, trimite copii la școală, curăță munții de gunoaie sau pune panouri solare pentru a aduce electricitate familiilor din sate izolate astfel încât copiii să nu mai învețe la lumânare (da, în 2019). (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Organizare comunitara

Cred că foarte tare mi-a plăcut discuția de un sfert de oră despre putere. Unde și ce simți în stomac atunci când auzi cuvântul putere? Când te simți puternic, pe cine consideri puternic și de ce? Cum te simți când crezi că nu ai putere? Care e relația ta cu cei care exercită putere în relație cu tine? Cine e lider? De ce? (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Coada la ANAF

2% are bube în cap. E un mecanism în care organizația a ajuns să facă toată treaba și să pună enorm de multă presiune pe angajați, voluntari și în unele cazuri pe beneficiari. Pe traseul formularului de 2% n-ai niciun control. Nu știi câte ajung să fie prelucrate, câte se pierd în sistem. S-a ajuns la soluția pragmatică de a colecta organizația formularele și a le duce teanc la administrațiile financiare. Pragmatic, dar ilegal. (Foto: Iquam Photos)

Citește mai mult

Caritate

Tot vorbesc cu oameni care au întâlnit familii cu probleme și au sărit să-i ajute. Și-au asumat rolul de salvator. Le găsesc joburi, duc copiii la școală, le găsesc locuințe etc. Și la un moment dat, când sună iar telefonul cu o cerere de ajutor de la acea familie, li se strânge stomacul. Și nu știu cât pot să mai ducă și nu se pot retrage pentru că sunt responsabili de viața acelor oameni. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Cersetorie

Săracii ne provoacă milă, dar undeva în adâncul nostru adulții săraci par să-și merite soarta. Din locul unde suntem noi ar fi un exercițiu de empatie extremă să înțelegem cum au ajuns așa. Pentru că despre noi știm că muncim enorm, ne sacrificăm pentru copiii noștri, alegem să avem 1-2 copii astfel încât să le dăm o educație bună, atenție și iubire. Nu e nicio plăcere să muncim peste program și să plătim o viață credit la bancă. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult