Sari la continut
alt

Marcu Juracheck icon

Etnolog, fost muzeograf în cadrul Muzeului Civilizației Populare Tradiționale Astra, Sibiu. Din 2007, este cioban la poalele Parângului.


Articole publicate check icon

Tren -

„Dă-i la baba ceva să-ți dau leac să faci școală mare, domnu!” Am întors capul. Masivă, femeia ocupa întregul culoar. „Nu mai am niciun ban”. M-a privit fix în ochi, după care și-a coborât privirea și a oprit-o pe mijlocul meu. Mi-am imaginat, pentru o clipă, că-mi cere să fac sex cu ea. „Dă-m pachetu de țâgări!” (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Petre Daea, PROTV

N-a apucat să trăiască aceste vremuri înălțătoare, când un ministru al Agriculturii, în persoana lui Petre Daea, a găsit soluția pentru revigorarea industriei lânii. Statul urmează să achiziționeze lâna, urmând să facă 12 milioane de plăpumi pentru săraci. (Sursă foto: captură ProTV)

Citește mai mult

Transhumanță

Într-o vreme de bulibășeală politică, de dispute pe teme de buget etc., să vă povestesc cum am trecut printr-o întâmplare în care am fost nevoit să port negocieri dure pentru a păstra neatins bugetul de transhumanță al cioporului de oi.

Citește mai mult

Revolutia din 1989-

Murise cu zâmbetul pe buze. Zâmbetul ăla sfida nu doar moartea, ci însăși viața. Cumva, o invidiam. Și aveam, permanent, în minte, rânjetul lui Iliescu, acel rânjet al morții care sfida viața. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Miorița

Mircea Eliade justifică atitudinea resemnată ca soluție de supraviețuire a românului într-o lume în permanență ostilă. Căci nu este o resemnare pesimistă, ci o reevaluare a istoriei vitrege în termenii unui destin cosmic. Ca și cum românul, în loc să înfrunte istoria, ar trage un joint și s-ar refugia, astfel, într-o lume a fantasmelor.

Citește mai mult