Sari la continut
alt

Mihaela Gănețcheck icon

Mihaela Găneț a fost mulți ani reporter și editor politic la Cotidianul, trăiește de mai mulți ani în Italia printr-o combinație a destinului, urmărește actualitatea italiană și publică uneori în țară când subiectul o inspiră sau simte ca e nevoie. Între timp a învățat să facă pizza și paste și este educator alimentar în devenire, deși se ocupă în principal cu traducerile. O puteți urmări pe blogul personal, mammalapasta.ro


Articole publicate check icon

Cooking

Dacă ne-am trezi într-o dimineață într-o lume distopică fără internet sau fără curent electric sau fără telefon/computer? Dar dacă am vrea pur și simplu să luăm o pauză de la lumea virtuală? Dar dacă nu avem timpul necesar sau toate ingredientele dintr-o rețetă? Dacă ar dispărea anumite alimente și ingrediente din comerț? Dar dacă am vrea să mâncăm bine și sănătos respectând un buget clar definit? (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Femeie gătind

Am învățat să gândesc observând, analizând ce aveam în farfurie și fusese gătit de alții, reflectând la opțiunile care duseseră la acel rezultat. Gustând, încercând să înțeleg și să descifrez gusturi, arome, texturi, îmbinări, construcții, contraste, echilibre, accente. Colindând locuri, piețe, târguri și supermarketuri și studiind produsele și posibilitățile oferite de ele. Urmărind personaje pe care instinctiv le simțeam că au ceva de spus interesant și inovativ. Citind și studiind gastronomia popoarelor, dar făcând permanent update legat de alimentația sănătoasă.

Citește mai mult

Sergio Mattarella, Scala din MIlano

Nu aș fi scris aceste rânduri dacă nu ar avea o semnificație aparte aplauzele îndelungate de care s-a bucurat președintele Italiei, marți seara, la premiera teatrului liric Scala din Milano. Nu doar îndelungi aplauze, ci și mulți „Bis!” s-au auzit dinspre public. Un „Bis!” ține, de regulă, de o prestație artistică, dar în cazul dat e mult mai mult. Se cere un „Bis!” politic, lucru rar în istoria Republicii Italiene. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Italia iîn carantină

Încercați să fiți mai constructivi și mai gentili și, pe cât posibil, mai autoreflexivi. Bârna e direct proporțională cu paiul. Nefericirea și suferința sunt ocazia ideală de a învață din greșeli și a ne transformă în versiunea noastră mai bună, adică de a evolua. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Salvini Instagram

Elisa Isoardi, vedetă TV legată sentimental de circa patru ani de actualul deus ex machina al politicii italiene, ministrul de Interne Matteo Salvini, postează luni pe instagram un mesaj de adio cu o poză în care îl dezvăluie pe “il duro” Salvini într-o ipostază de total abandon post coitum. (Foto: Instagram)

Citește mai mult

Noul guvern italian

Criza postelectorală italiană a scos la lumină un fapt relevant și pentru politică de la București a acestor zile: prerogativele și limitele funcției prezidențiale într-o republică parlamentară, cum e cea italiană, în care președintele e ales de Parlament. Practic, în tot conflictul descris mai sus, președintele a blocat numirea unui ministru, are acest veto prin Constituție, pentru că președintele e cel care dă undă verde echipei guvernamentale. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult