Sari la continut
alt

Mihaela Gănețcheck icon

Mihaela Găneț a fost mulți ani reporter și editor politic la Cotidianul, trăiește de mai mulți ani în Italia printr-o combinație a destinului, urmărește actualitatea italiană și publică uneori în țară cand subiectul o inspiră sau simte ca e nevoie. Între timp a învățat să facă pizza și paste, deși se ocupă în principal cu traducerile.


Articole publicate check icon

Italia iîn carantină

Încercați să fiți mai constructivi și mai gentili și, pe cât posibil, mai autoreflexivi. Bârna e direct proporțională cu paiul. Nefericirea și suferința sunt ocazia ideală de a învață din greșeli și a ne transformă în versiunea noastră mai bună, adică de a evolua. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Salvini Instagram

Elisa Isoardi, vedetă TV legată sentimental de circa patru ani de actualul deus ex machina al politicii italiene, ministrul de Interne Matteo Salvini, postează luni pe instagram un mesaj de adio cu o poză în care îl dezvăluie pe “il duro” Salvini într-o ipostază de total abandon post coitum. (Foto: Instagram)

Citește mai mult

Noul guvern italian

Criza postelectorală italiană a scos la lumină un fapt relevant și pentru politică de la București a acestor zile: prerogativele și limitele funcției prezidențiale într-o republică parlamentară, cum e cea italiană, în care președintele e ales de Parlament. Practic, în tot conflictul descris mai sus, președintele a blocat numirea unui ministru, are acest veto prin Constituție, pentru că președintele e cel care dă undă verde echipei guvernamentale. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Caricatura Italia

Deocamdată, nu e deloc clar dacă Di Maio și Salvini, liderii noului val sunt pe post de moașe sau de mamă bicefală. E doar una dintre multele realități confuze ale momentului, aceea dacă vor fi ei, în final, părinții noii creaturi, așa cum a fost pusă în scenă până acum reprezentația, sau doar se vor mulțumi în final pe post de moașe și îl vor asista pe președintele Mattarella când va extrage, cumva, creatura, dacă o va face. Pe zi ce trece, în loc să devină totul mai clar, se adâncește ceața. (Sursa: www.dagospia.com)

Citește mai mult

Luigi di Maio

O panoramă complicată, cu forțe fragmentate și aparent antagonice, în care nimeni nu pare dispus să susțină guvernul altcuiva. Un singur lucru e sigur: nimeni zilele astea nu ar vrea să fie în pielea președintelui Sergio Mattarela, pe capul căruia cade povara de a rezolvă complicatul rebus. (Foto: Bloomberg via Getty Images)

Citește mai mult