Sari la continut
alt

Mihai Chiratcucheck icon

Cu o experiență de 15 ani în vânzări, Mihai Chiratcu a început în urmă cu 7 ani o aventură în domeniul training și consultanță. A construit și implementat programe cu focus pe change, cultură și sales.


Articole publicate check icon

Businessman - Foto

Cu toții știm zicala „spune-mi cu cine te însoțești, ca să îți spun cine ești”, suntem definiți inclusiv de oamenii din jurul nostru. Ne facem prieteni și căutăm aliați, punem cu toții pe masă abilitățile și punctele noastre forte. (Foto: Sin See Ho / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

companie - Foto Getty

Primul pas în dezvoltare este să te asiguri că modificările vor aduce îmbunatățiri și să ai grijă ca locuitorii existenți sa nu găsească motive să plece. Adaugă valoare locului, construiește parcuri, drumuri, oferă facilitați unor parteneri care să deschidă restaurante, spatii de divertisment sau ce altceva și-ar dori oamenii să găsească acolo. Foto: Getty Images

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon angajati - corporatie - Wavebreakmedia ltd / Panthermedia / Profimedia

În momentul în care mai multe companii vor construi cultura organizațională pe criterii în care angajații se regăsesc, când vor face o diagnoza reală în baza celor 12 lentile de explorare, vom putea observa o schimbare reală. (Foto: Wavebreakmedia ltd / Panthermedia / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon steve jobs

Este important să știm ce tip de om de afaceri suntem, antreprenor care creează ceva nou pornind de la o idee in care crede, sau manager care ia o idee și lucrează la ea până este perfectă, urmărind atent fiecare detaliu al ei. (Foto: El Tiempo / Zuma Press / Profimedia)

Citește mai mult