Sari la continut
alt

Mihail Cristeacheck icon

Contemporan al generației optzeciste din veacul trecut pe care o admiră, născut și crescut în Bucureștiul pe care-l iubește necondiționat, educat și format la școala de îndelungată tradiție a inginerilor de aviație români și reiventat în ultimii mai bine de douăzeci de ani în pozitii manageriale diverse, atât în companii românesti de succes, cât și multinaționale. 


Articole publicate check icon

Dragnea și Timmermans

Tot atunci, la începuturi, România a mai primit un mecanism despre care se pomenește destul de puțin în ultima vreme: mecanismul de coabitare și control între președinte și prim-ministru (MCCPPM), care a apărut prin decuplarea alegerilor prezidențiale de alegerile parlamentare. (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Citește mai mult

Corporație

Lumina artificială funcționează și în timpul zilei chiar și când nu este deloc cazul. Nu mai vorbesc de computerele performante de pe birouri cu caracteristici mult peste ceea ce utilizatorii lor folosesc și cer de la ele. Dar asta este o meteahnă cu care fiecare corporatist vine la job dacă te uiți la telefoanele lor inteligente cu care poți, de asemenea, face mai mult decât face fiecare utilizator cu ele. Risipă de inteligență, de resurse sau de orgolii? Oricum Risipă.

Citește mai mult

Ședința CGMB

Mi-am luat o zi de concediu, din dreptul meu de corporatist de anul acesta, și, fără să consider că o sacrific, mi-am zis că merg la primărie să-mi spun un punct de vedere. Ca viitor vecin al ansamblului rezidențial de blocuri, am vrut să iau parte la ședința imediat următoare celei în care se votase PUZ-ul, cu o săptămână înainte.

Citește mai mult

Alegeri

“Dacă vrei să candidezi, aduci bani la partid, că nu vine un avion cu ei de pe Lună”, declama ritos deunăzi un politician de anvergură mare, cu vechime de peste douăzeci și șase de ani în politica romanească. Enunța în felul acesta un adevăr bine știut de noi toți: locul de parlamentar de România și oriunde în lumea democratică și capitalistă costă bani, el trebuie plătit. Cu bani, de unde? (Foto: Liviu Florin Albei/Inquam Photos)

Citește mai mult

Putin - Erdogan

Da, îmi doresc un partener strategic, care acționează colectiv și deplin coordonat, de tipul unei alianțe politico-militare precum NATO, care să descurajeze încă din faza de concepție a lui orice plan în care România să fie tratată drept un „gaj” între marile puteri, așa cum s-a întâmplat în trecut între Turcia și Rusia și nu numai. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult