Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

De ce le-ar fi frică românilor de candidatura lui Georgescu?

Călin Georgescu

O scurtă recapitulare a declaraţiilor lui Călin Georgescu scoate la iveală că admiră patriotismul lui Putin; aselenizarea e o manipulare (deşi s-ar fi întâlnit cu extratereştrii); rețeaua lui Soroş va fi desfiinţată în prima sa zi de preşedinte; scutul antirachetă de la Deveselu e o „rușine a diplomației”; „s-ar urmări”, prin baza militară NATO de la Mihail Kogălniceanu declanșarea celui de-al Treilea Război Mondial; românului i-ar prinde bine un stil de viaţă rustic; doctorii nu sunt de încredere, etc. Pentru aceste motive şi altele, există români care vor vota cu el. Foarte bine!

Elon Musk – care urmăreşte, printre altele, să colonizeze planeta Marte – şi-a arătat şi el susţinerea pentru suveranitatea promovată de Georgescu. Foarte bine. Posibil, de asemenea, ca toate rudele „vlahilor din Valhalla”, toţi urmaşii pelasgilor din spaţiul geto-dacic şi toţi descendenţii „triburilor arimilor biblici” să voteze cu Călin Georgescu, ba ca însuşi spiritul lui Decebal să apară pe cerul binecuvântat al României şi să tune că-i va fulgera pe toţi cei ce nu îl votează pe domnul Georgescu. Foarte bine. Ce nu înţeleg este de ce le-ar fi frică românilor de candidatura domnului Georgescu.

Vrea să candideze, să o facă! Aparent, teama cea mare ar fi că ar putea ajunge preşedinte. Dar e drum lung până acolo.

În primul rând, nu e candidatul unic. Marginalizarea lui, însă, chiar tinde să îl transforme într-un lup singuratic ce luptă cu „lacheii de serviciu ai puterilor globaliste care astăzi conduc România vremelnic”. Iar până în mai, Tik-Toker-ul viteaz ce sfidează un sistem corupt la nivel local şi asupritor la nivel european, românul neînfricat ce şi-a sacrificat fără ezitare liniştea din Elveţia pe altarul demnităţii şi neatârnării neamului va deveni un soi de Călin, file din poveştile eroice ale lui Alexandru Mitru.

Frica inexplicabilă a multora dintre români de a-l vedea candidând se plasează pe același palier cu gelozia bărbaţilor care nu au curaj să îşi lase prietenele singure din teama că cineva ar putea să le-o sufle. E expresia nesiguranţei în celălalt.

Ori, într-o democraţie, dacă cetăţeanul are încredere în puterea sa de judecată, îl înfrânge pe Georgescu în luptă dreaptă. Altfel, dacă ia serios în calcul varianta că aşa ceva s-ar putea să nu se întâmple, pe motiv că lucrurile au luat-o razna în România, atunci trebuie să înţeleagă că asta nu s-a întâmplat de ieri, de azi, ci de câțiva ani buni. Iar busuiocul nu se drege cu paliative pe ultima sută de metri.

În al doilea rând, nu doar votanţii lui Georgescu au un cap pe umeri, ci şi ceilalţi români.

Are sau nu românul încredere în alegerile sale?

Cumva, el se-ntreabă şi socoate că e extrem de probabil ca jumătate plus unu dintre românii care vor vota în luna mai a anului 2025 să îşi dorească mai puţin UE, Schengen şi NATO, plus închiderea supermaketurilor pe care să le înlocuiască cu tarabe frumos ornate la care ţărani veseli să vândă, pentru preţul corect, brânză, varză, mânz şi viezure?

Atunci, c’est la vie, Călin Georgescu merită să fie preşedinte.

Orice ar prefera, poporul român trebuie lăsat să decidă. Dacă, pe ultima sută de metri, îşi schimbă opţiunea şi doreşte la Cotroceni să instaleze o solniţă de sare, o budincă sau raclele Sfântului Pantelimon, de asemenea va trebui să îi respectăm decizia.

Noi ne-am ocupat de educaţia lui, noi suntem părinţii copiilor noştri, precum şi bunicii şi nepoţii care alcătuiesc această ţară, ceea ce se traduce prin faptul că, la un nivel profund, atât putem, atât ducem şi, momentan, mai mult nu se poate.

I'm sorry, I wasn't listening - or thinking, whichever one applies.” – spune Richard Burton într-o scenă din filmul adaptat după piesa lui Edward Albee, Who Is Afraid of Virginia Woolf.

Sunt curios dacă replica va fi valabilă, după alegeri, şi pentru cei cărora le e frică de Călin Georgescu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Domnule, mie unul nu mi-e frica de loc de Georgescu si chiar daca mi-ar fi, el trebuie lasat sa candideze . Mi-e frica de camarila lui , mi-e frica de dezastrul pe care-l poate provoca. Avem o schisma intre PSD-ul mai onorabil ( catalogati sorosisti mai nou) si vechea gasca de infractori ( conservatori) care au devalizat economia nationala in ultimii 30 de ani , gen Ponta , Paulica Stanescu , Dragnea , Buzatu si alti smecheri. Aripa astora plus AUR/POT si SOS sustinuti mai din umbra mai pe fata de SOV, Pacuraru , Ghita , fratii Paunescu , generalul Oprea ( sugragerie) o sa aiba o majoritate super confortabila in parlament. Daca-i mai adaugi si pe excrocii liberali Bode/Bogdan , pictura este tragica. Intamplator Rares Bogdan propagandistul sef al lui Iohannis si smecherul care l-a impins pe CG in turul 2 , a revenit la Realitate TV. Ce coincidenta ... Ce mi-as dori totusi este sa intelegem ca democratia si toate valorile pe care le consideram astazi ca date, se pot duce pe apa Sambetei , peste noapte. Pe prosti ii inteleg , dar daca ai ceva in cap , trebuie sa fii foarte cinic sa nu vezi ca scopul echipei Trump este sa faca Europa praf , pentru ca ei nu au nevoie de parteneri , au nevoie de semi sclavi obedienti si dependenti. CG ese un idiot util, inconjurat de oportunisti. Cred ca am vazut ca suveranistii lu' peste au uitat complet de Viktor Orban , dupa vorba francezului : les amis de mes amis sont mes amis,,, Eu cred ca sunt f multe motive de ingrijorare pentru romani.
    • Like 0
  • mg check icon
    .."They eat without a sound
    Digesting England by the pound"

    De asta le e frică românilor, acum că Putin și Trump și-au dat mâna pe sub masă..
    Desigur că-n loc de England, putem pune Ucraina, Europa de Est, România..
    • Like 0
    • @ mg
      Nu mai ziceți de-astea că mi se și face frică :-)
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      mg check icon
      ..păi atunci mai bine un ex-Genesis (parc-ați că vă plăcea pe vremuri..).

      Steve Hackett la Royal Albert Hall, avându-l invitat pe John Vetton RIP (fondatorul ASIA alături de Steve Howe(YES) și Carl Palmer(ELP)
      https://www.youtube.com/watch?v=x1ptsP6Upsc&t=1s
      • Like 0
  • Georgescu NU trebuie lăsat să candideze. De asemenea nici sosoaca nici simion. Toți trei au demonstrat, de netăgăduit, în prea multe rânduri, că sunt doar niște hamesiti după putere și pentru a o obține sunt gata să aserveasca țara, fără scrupule, intereselor rusiei, lui putin. Nu intru în enumerarea faptelor și zicelor lor aberante, periculoase și evidente. Au încălcat democrația, atât de insistent clamata și au asmutit românii unii împotriva altora pentru a-și atinge scopurile. Au batjocorit și amenințat instituțiile statului, au călcat în picioare constituția rastalmacind conținutul ei. Autoritățile s-au dovedit slabe și e clar că sunt infestate de elementele trădătoare din rândul adepților acestor trei ticăloși. NU trebuie să candideze. Trebuie deferiți justiției și pedepsiți pentru trădare și manipularea populației, pentru invrajbirea ei indiferent de funcțiile dobândite în stat.
    Nu întotdeauna trebuie respectată alegerea poporului. Poporul, sau mai bine zis o minoritate a lui nu are discernământ și nici dreptul de a se impune majorității.
    Nu prea e bine că sunt mulți candidați. Asta înseamnă dispersia voturilor, risipirea lor, iar cei care votează cu cei trei menționați mai sus constitue un bazin fidel de votanți în detrimentul unor alegeri bazate pe ratiune.
    Pericolul a devenit și mai mare odată cu înscăunarea degeneratului bișnițar trump împreună cu sleahta lui de bisnitari verosi.
    • Like 4
    • @ Zugravu Mircea
      Mă dezamăgiți, domnule Zugravu. Ce „democrație” e aia în care i se interzice unui cetățean să candideze?

      Nu o să-l votez niciodată pe Călin Georgescu, dar asta nu înseamnă că nu are dreptul să se viseze președinte. Dacă „boborul” îl vrea, asta e! Turma are nevoie de un măgar...
      • Like 1
    • @ Zugravu Mircea
      Uite ce propun eu și cred că o să fii de acord. Trebuie INTERZIȘI la candidatură următorii:
      - Călin Georgescu, George Simion, Diana Șoșoacă. Motivul: sunt suveraniști și dornici de a câștiga puterea iar nouă nu ne place de ei și nu vrem să le-o dăm
      - Victor Ponta Motivul: e un mongoloid mitoman pe care nu-l putem suferi.
      - Elena Lasconi. Motivul: e o proastă cu pretenții și dorință de putere. Deci nici vorbă.
      - Cristian Diaconescu. Motivul: e prea ermetic, rece, face pe profesionistul competent, dar știm noi ce-i poate pielea.
      - Ana Birchall. Motivul: e suspectă și a venit de nicăieri. Preventiv nu e acceptabilă.
      - Crin Antonescu. Motivul: pe bune? Expiratul ăsta care spune doar vorbe goale? Deci NU.
      - Orice alt candidat care nu e în prezent primar al Bucureștiului. Motivul: nu a apucat să-și dovedească buna credință și priceperea.
      Concluzie: prin eliminare, rămâne să fie acceptat la candidatură Nicușor Dan. Eventual să fie singurul candidat.
      Ce zici, n-ar fi mai simplu și mai mișto așa? :-) :-)
      • Like 1
    • @ Francisc
      mg check icon
      ..m-aș fi așteptat la niște versuri de genul :

      Noi mergem la munte
      Cu măgaru-n frunte.. :))
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      mg check icon
      ..păi și cu Nadia cum rămâne..? :))
      • Like 0
    • @ mg
      :-) :-)
      Cu Nadia.... Ghinion. Vorba unui personaj antologic pe care ziceați că îl apreciați :-) Fiindcă deciziile CCR (în sensul criteriilor propuse de mine mai sus), așa cum amar știm pe pielea noastră, odată pronunțate, sunt definitive și general obligatorii...
      • Like 0
    • @ mg
      Îmi pare tare rău că v-am înșelat așteptările, domnule mg. Astăzi nu am starea de spirit necesară pentru asemenea „compoziții”...

      În schimb, am găsit niște rime mai vechi despre care cred că se potrivesc situației...

      Iubirea în viață...

      Viața noastră e ciudată:
      Te îndrăgostești de-o fată,
      Îi pui, cu flori la altar,
      Verigheta-n inelar
      Și trăiești o viață-ntreagă
      Lângă ea, că-ți este dragă...

      Iar când vremea a trecut
      Și copiii au crescut
      Găsindu-și, la rândul lor,
      O zână a zânelor
      Te întrebi pe un‘ s-a dus
      Tinerețea la apus...

      Tot argintul de la tâmple
      Nu poate nicicum să-ți împle
      Ratările unei vieți
      În care băieți deștepți
      Te-au mințit și te-au prostit
      Până ai îmbătrânit...

      De-aia zic încă o dată
      Că trăirea e ciudată:
      Când îți place de mireasă
      (Oricât e de mincinoasă)
      Nu-ți rămâne altceva
      Decât să trăiești cu ea...

      -30.06.2022-

      Deci, până să urcăm dealu', ce facem cu idealu'? Tot măgarii ne conduc spre un viitor caduc?
      • Like 0
    • @ Francisc
      mg check icon
      ..felicitări !
      Alea cu măgaru-n frunte sunt de pe vremea lui nea Nicu..
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      mg check icon
      ..vă compătimesc sincer și cu empatie.. :
      • Like 0
    • @ mg
      Au, auuu! Tocmai ce am observat că mi se rupe :-) :-)
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      mg check icon
      ..puneți-o repede în ghips și beți o bere, două, trei..etc :))
      • Like 0
    • @ mg
      Berea e cam apătoasă. Merge mai bine o tărie...
      • Like 0
    • @ Francisc
      RazvanP check icon
      O democrație sănătoasă, capabilă să se apere când este cazul! Simpla declarație a simpatiei față de rusia, nu mai spun de vizite la ambasadă, trebuie tratată drept trădare și pedepsită ca atare.
      • Like 1


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult