Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

De ce le-ar fi frică românilor de candidatura lui Georgescu?

Călin Georgescu

O scurtă recapitulare a declaraţiilor lui Călin Georgescu scoate la iveală că admiră patriotismul lui Putin; aselenizarea e o manipulare (deşi s-ar fi întâlnit cu extratereştrii); rețeaua lui Soroş va fi desfiinţată în prima sa zi de preşedinte; scutul antirachetă de la Deveselu e o „rușine a diplomației”; „s-ar urmări”, prin baza militară NATO de la Mihail Kogălniceanu declanșarea celui de-al Treilea Război Mondial; românului i-ar prinde bine un stil de viaţă rustic; doctorii nu sunt de încredere, etc. Pentru aceste motive şi altele, există români care vor vota cu el. Foarte bine!

Elon Musk – care urmăreşte, printre altele, să colonizeze planeta Marte – şi-a arătat şi el susţinerea pentru suveranitatea promovată de Georgescu. Foarte bine. Posibil, de asemenea, ca toate rudele „vlahilor din Valhalla”, toţi urmaşii pelasgilor din spaţiul geto-dacic şi toţi descendenţii „triburilor arimilor biblici” să voteze cu Călin Georgescu, ba ca însuşi spiritul lui Decebal să apară pe cerul binecuvântat al României şi să tune că-i va fulgera pe toţi cei ce nu îl votează pe domnul Georgescu. Foarte bine. Ce nu înţeleg este de ce le-ar fi frică românilor de candidatura domnului Georgescu.

Vrea să candideze, să o facă! Aparent, teama cea mare ar fi că ar putea ajunge preşedinte. Dar e drum lung până acolo.

În primul rând, nu e candidatul unic. Marginalizarea lui, însă, chiar tinde să îl transforme într-un lup singuratic ce luptă cu „lacheii de serviciu ai puterilor globaliste care astăzi conduc România vremelnic”. Iar până în mai, Tik-Toker-ul viteaz ce sfidează un sistem corupt la nivel local şi asupritor la nivel european, românul neînfricat ce şi-a sacrificat fără ezitare liniştea din Elveţia pe altarul demnităţii şi neatârnării neamului va deveni un soi de Călin, file din poveştile eroice ale lui Alexandru Mitru.

Frica inexplicabilă a multora dintre români de a-l vedea candidând se plasează pe același palier cu gelozia bărbaţilor care nu au curaj să îşi lase prietenele singure din teama că cineva ar putea să le-o sufle. E expresia nesiguranţei în celălalt.

Ori, într-o democraţie, dacă cetăţeanul are încredere în puterea sa de judecată, îl înfrânge pe Georgescu în luptă dreaptă. Altfel, dacă ia serios în calcul varianta că aşa ceva s-ar putea să nu se întâmple, pe motiv că lucrurile au luat-o razna în România, atunci trebuie să înţeleagă că asta nu s-a întâmplat de ieri, de azi, ci de câțiva ani buni. Iar busuiocul nu se drege cu paliative pe ultima sută de metri.

În al doilea rând, nu doar votanţii lui Georgescu au un cap pe umeri, ci şi ceilalţi români.

Are sau nu românul încredere în alegerile sale?

Cumva, el se-ntreabă şi socoate că e extrem de probabil ca jumătate plus unu dintre românii care vor vota în luna mai a anului 2025 să îşi dorească mai puţin UE, Schengen şi NATO, plus închiderea supermaketurilor pe care să le înlocuiască cu tarabe frumos ornate la care ţărani veseli să vândă, pentru preţul corect, brânză, varză, mânz şi viezure?

Atunci, c’est la vie, Călin Georgescu merită să fie preşedinte.

Orice ar prefera, poporul român trebuie lăsat să decidă. Dacă, pe ultima sută de metri, îşi schimbă opţiunea şi doreşte la Cotroceni să instaleze o solniţă de sare, o budincă sau raclele Sfântului Pantelimon, de asemenea va trebui să îi respectăm decizia.

Noi ne-am ocupat de educaţia lui, noi suntem părinţii copiilor noştri, precum şi bunicii şi nepoţii care alcătuiesc această ţară, ceea ce se traduce prin faptul că, la un nivel profund, atât putem, atât ducem şi, momentan, mai mult nu se poate.

I'm sorry, I wasn't listening - or thinking, whichever one applies.” – spune Richard Burton într-o scenă din filmul adaptat după piesa lui Edward Albee, Who Is Afraid of Virginia Woolf.

Sunt curios dacă replica va fi valabilă, după alegeri, şi pentru cei cărora le e frică de Călin Georgescu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Frică de candidatura lui Georgescu? O are numai acela care încă nu știe în ce țară trăiește. De ce să ne ascundem după deget? Ce ascultă românii cel mai mult? Cred că nu muzică simfonică, nici măcar rock progresiv. Cumva, manele? La ce scroll-ează smartfoanele toată ziua? Cred că nu pagini despre fermionii Majorana. Cumva, stau cu orele pe Tik-Tok, întru imbecilizare? Cum tratează ei cultura generală, istoria în special? Cumva, cu fundu'? Unde sunt cele mai mari cozi? Să nu ziceți că în librării sau în bibliotecile publice. Cumva, la pupat moaște?
    În concluzie, de ce să ne fie frică de candidatura lui cg? De ce să ne fie frică de cg președinte? Așa votanți, așa președinte!
    • Like 0
    • @ Andrei Tarlea
      Parcă Dvs nu mai sunteți aceeași persoană pe care o știam. Probabil credeți același lucru despre mine. Trăim vremuri oribile, care au ajuns să ne schimonosescă. Cel puțin pe unii dintre noi... Deci, toate ca toate, dar să considerați cultul moaștelor o dovadă de puținătate intelectulă care trebuie disprețuită?!? Unde e persoana cu care vorbeam inclusiv aspecte ce țin de religie? Unde e iubirea, sau măcar empatia față de semeni și înțelegerea aferentă? S-a topit totul în vârtejul radicalizării și înrăirii...
      PS Postarea Dvs are și o componentă optimistă. Măcar nu vă e frică (sau bravați că nu vă e frică) de ce va urma. Implacabil. Poate-poate atunci vă va reveni și un pic de omenie care să nu țină cont de tabăra politică.
      Dar în sarcasmul Dvs vă faceți că nu vedeți cui îi e frică de Georgescu și mai ales de ce. Frică le e ONG-urilor finanțate din afară, presei aservite acestei adevărate masonerii moderne care este soroșismul, precum și infiltraților respectivei rețele și ideologii din practic toate instituțiile statului: Parlament, Guvern, Președinție, Servicii, Justiție etc etc. Ei se vaită că le e frică. Și degeaba încercați să îi liniștiți. Poate au ei motivele lor, pe care vă faceți că nu le știți... Poate chiar mai îmi cereți mie, ”în ignoranța Dvs” motive...
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      Despre moaște nu cred că am vorbit. Doar despre religie și credință. Și recunosc, acel cult al moaștelor cred că ține de domeniul superstițiilor, nu al credinței într-unul Dumnezeu. La fel cum filetismul îmbinat cu misticismul marcă înregistrată pe tik-tok de cg, nu are nimic de-a face cu credința creștin ortodoxă.
      Și nu sunt radicalizat, ci resemnat. Ăla a fost sensul comentariului meu. Sau, cum se spune, “De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere”.
      Iar ce va urma, va urma, asta este. În cel mai rău caz, dacă ne întoarcem la s.s.m.d. (cred că mai știți ce înseamnă), o să fie o familie mai puțin pe plaiul mioritic care să savureze traiul rustic (la bloc), informația care va curge direct de la robinetul lavoarului și înțelepciunea rusă care va cârmui țara. Mi-au ajuns 27 de ani de "zbor avântat spre comunism".
      Cât despre ONG-uri, iar folosiți cuvântul "frică" fără să dați măcar un singur caz în care vreun ONG cu așa-zisă finanțare soroșistă s-ar fi făcut vinovat de vreo crimă (sau, mă rog, cum vă place vouă, izolaționiștilor, să spuneți, de "trădare de neam și țară"). Simplul fapt că aveți o exprimare amenințătoare folosind cuvântul “frică” de 5 ori în câteva rânduri, arată cât de departe de normalitate ați ajuns.
      Frica a fost principala forță care a ținut România sub Ceaușescu timp de un sfert de secol și tot cu frica crede cg că va domni din mai încolo...
      • Like 0
    • @ Andrei Tarlea
      Pe rând.
      Sigur că există în societate, pe lângă credință pură, și multe superstiții. E ceva omenesc, mai ales printre cei cu credință mai puțin profundă și studiată la nivel dogmatic. Dar... cultul moștelor în ortodoxie NU face parte din superstiții, ci chiar din dogma pură și profundă. Că oamenii uneori dau o conotație superstițioasă cinstirii moaștelor, e altceva. Dar repet, cultul moaștelor ține de legătura directă cu sfințenia, cu dumnezeirea asociată acelor rămășițe, nu cu rămășițele însele. E cam ca în cazul icoanelor, unde acestea sunt practic un link către spiritul viu al sfântului respectiv și mai departe, indirect, către dumnezeire.
      Există posibilitatea (teoretică) ca direcția suveranistă de acum să fie contraproductivă, deși eu nu cred și nici ceilalți adepți. Timpul va spune dacă a fost bine sau nu. dar o schimbare RADICALĂ se impune. Și așa cum mai ziceam, ASTA e singura schimbare radicală eficientă. Restul sunt frecții la un picior de lemn. Așa că vă îndem să nu fiți resemnat, ci curios și eventual nerăbdător de a vedea ce ne oferă viitorul. E adevărat că există multă prostime în societate, dar am argumentat de multe ori (și nu mai repet că mă lungesc prea mult) că uneori e posibil ca prostimea să intuiască mai bine adevărul decât intelighenția. Vezi cazul mișcării legionare din trecut, unde adepții erau preponderent dintre tinerii educați, școliți pe afară, dar și de multe ori studenți la Universitatea din București. Rațiunea poate juca și ea feste, în schimb bunul simț al gândirii unui om simplu și chiar meșcolit poate să-l ducă INTUITIV direct către adevăr. Să mai amintim cazurile din pandemie, cu vaccinul creat și dezvoltat foarte prost. La fel să amintim alegerea lui Băsescu și Johannis de câte 2 ori (20 de ani în total), de către și la îndemnul tot al intelighenției. Acum intelighenția ne îndeamnă, la fel de înflăcărat, către așa zișii pro-europeni, de fapt niște mafioți sorosiști ordinari și împotriva suveraniștilor. Iertați-mi deci circumspecția de principiu în a urma îndemnurile fix ale celor care au ales de 4 ori atât de greșit în persoanele lui Băsescu și Johannis. A nu se înțelege că reneg inteligența și instruirea. Dimpotrvă, lipsa de modestie mă face să mă consider și eu în această tabără. Dar eu, spre deosebire de alții, niciodată n-am disprețuit și nici desconsiderat pe cei mai puțini la minte, din motivul exprimat mai sus. Mă ghidez după ideea că e posibil să am ce învăța de la absolut oricine și de asemenea că gura păcătosului (sau a imbecilului) UNEORI advăr grăiește. O altfel de poziție mi se pare aroganță, chiar dacă e neintenționată.
      Cuvântul ”frică” NU îl folosesc în sens amenințător pentru adepți de bună credință, ca Dvs, ai progresismului. Orice poziție ideologică de bună credință e în fond respectabilă, chiar dacă nu o consider benefică pentru țară. Dar folosesc cuvântul ”frică” pentru cei care merită să se teamă. Și acum iar ajungem la ce mă întrebați, concret. Nu pot să cred că nu știți care e treaba cu soroșismul progresist și în ce constă efectul lui malefic. Dar în fine. Ideea e că soroșismul e o rețea impusă din afară (inițial SUA, apoi și Europa), creată cu mult profesionalism și mulți bani, în scopul accederii încet-încet la putere în toată lumea occidentală și impunerea ideologiei parșive a lui moș Soros, aia cu ”societatea deschisă”. Deschisă la toate porcăriile lui, evident. E important de spus că Soros și acoliții lui din lumea largă NU au acționat ILEGAL. Acțiunea lor a fost subversivă și insidioasă, dar ÎN LIMIITELE LEGII. S-a început pe de-o parte cu ONG-uri care acționează într-un anumit sens, iar pe de altă parte cu atragerea (prin burse, facilități etc) de persoane care să ajungă în TOATE structurile de putere ale statului. Printre ONG-uri putem aminti, ca simplu exemplu, toate contestările în justiție ale lucrărilor de infrastructură strategice sau investiții strategice în energie. Știți prea bine ”problemele” ridicate în legătură cu te miri ce animăluț sau gândac sau pasăre, ”amenințate” de asemenea lucrări. Motivele? Ei le știu. Noi doar putem bănui că e vorba de un sabotaj economic țintit (în ciuda rezonanței comuniste a cuvântului sabotaj). Apoi e vorba de insistența cu educația în școli, țintită pe ideologia de gen sau altele și altele. Asta la ONG-uri. Apoi la organele de presă. Care sunt efectiv cumpărate sau cel puțin influențate de rețeaua asta soroșistă. Pe care, am mai zis că o comar cu un fel de masonerie modernă. Iar a propos, de-a lungul istoriei masonii și naționaliștii au fost mereu pe poziții opuse, antagonice. Revenind. un mare procent din presa de astăzi e tributară Rețelei Soros. Cu finanțările de rigoare. Scopul: propaganda ordinară, în sensul ideologiei progresiste, precum și a desființării mediatice a dușmanilor Rețelei și a susținerii mediatice a membrilor și simpatizanților Rețelei. Salut, pe această cale, încă o dată platforma pe care ne tăifăsuim acum :-) Mai departe e vorba de infectarea efectivă a tuturor instituțiilor importante ale statului, la toate nivelurile. Începând cu CNA, de exemplu, continuând cu Parlamentul Guvernul, Președinția, Serviciile, Justiția etc etc și terminând, cu voia Dvs, ultima pe listă, CCR. Trecem deci la nivelul următor. Acum tipurile de acțiune subversivă se pot amplifica, din moment ce Parlamentul e și el infectat. Deci se pot da legi așa cum trebuie, pentru ca acțiunile Rețelei să rămână legale, așa cum mă întrebați Dvs. Încă mai departe, vorba unui banc: ”legea-i lege, stă pe masă. E al naibii cine o răsfoiește”. Deci pentru a se stabili dacă ceva e legal sau nu, nu ne dăm cu părerea eu și cu Dvs, ci judecarea și hotărârea o dă o INSTANȚĂ de judecată. Sau, cu voia Dvs, chiar CCR, prin extindere abuzivă a competențelor. Și acum ajungem la ilegalitatea care ne doare cel mai tare (pe mine și ai mei, nu pe Dvs) și anume ANULAREA ALEGERILOR, fără motiv și fără a avea competențe în acest sens. dar cum ziceam, nu noi apreciem legalitatea și abuzurile, ci chiar jusiția. Iar dacă justiția e infectată sau / și șantajabilă, atunci se întâmplă ce zicea Vance și suntem noi revoltați degeaba că n-ar fi așa. În mod sigur, aș paria pe asta fără ezitare, ai noștri au primit ordin direct din SUA lui Biden și binecuvântare din partea Ursulei pentru anularea alegerilor. Ai noștri sunt slugi fricoase. Nu ar fi avut în veci tupeul să facă o așa măgărie de capul lor. În mod sigur Johannis a primit ordinul și el l-a dat mai departe către o CCR șantajabilă și sub papucul său.
      Am încercat, timid, să creionez tabloul societății românești infectate de soroșismul mafiot, așa cum percep eu lucrurile. În aceste condiții vă dați seama că întrebarea Dvs candidă cu ce ilegalitate a făcut finanțarea soroșistă, mi se părea și încă mi se pare de-a dreptul pur și simplu :-) Înțelegeți deci că eu văd acum România într-o criză teribilă provocată de mafia oligarhico - soroșistă, care a aservit total țara intereselor străine și o stoarce de resurse, într-o cooperare și o simbioză total mafiotă intern - extern. De aceea am în prezent opțiunile pe care le am, considerând că sunt singurul ”tratament” eficace.
      Sper că v-am răspuns cât de cât. Și că nu mă mai acuzați de: paranoia, neînțelegere a unui text, departe de normalitate, ocolirea întrebărilor (ca în fața anchetatorului), deci lipsă de bună credință etc. Dar în fond, credeți ce vreți, nu-i grija mea. Noi doar vorbim, (sper, pe viitor) civilizat, iar asta e OK.
      PS Sincer nu am înțeles faza cu SSMD. Eu știam de SMD (dispozitivele semiconductoare montate pe suprafață), chiar am terminat secția de Microelectronică, pe vechea denumire ”Componente”. Dar chiar nu am înțeles contextul (chiar metaforic) în care ați folost termenul....
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      S.s.m.d. este acronimul pentru societatea socialistă multilateral dezvoltată. Ca o paranteză (total irelevantă) SMD se referă la toate tipurile de componentele montate pe suprafața PCB, nu doar la semiconductoare. Eu am terminat electronică aplicată dar știu ce sunt alea SMD-uri.
      În principiu, am înțeles (finally) epopeea cu soroșiștii, soră bună cu teoria conspirației. Nu văd însă ce mantre pentru resetarea mult visată ar putea face misticul cg, ai cărui susținători sunt în minoritate. Cel mult să ne facă de râsul lumii. Pentru că cg va beneficia de înțelepciunea rusească numai cu o majoritate în parlament. Pe care nu o are. Acum, orice e posibil, având în vedere că cg s-a întâlnit cu extratereștri (cu care – mai mult ca sigur – are schimburi de idei prin telepatie) care s-ar putea să-i dea puteri nebănuite. Acestea fiind spuse, dați-mi voie să-mi păstrez statusul de individ resemnat.
      • Like 0
    • @ Andrei Tarlea
      Ha, ha! Uitasem de societatea aia socialistă multilateral dezvoltată.
      Normal că un SMD poate conține, după caz, nu numai dispozitive semiconductoare, ci și dispozitive liniare precum rezistoare, condensatoare, chiar solenoizi, dar acestea doar de valori mici, fiindcă consumă foarte mult din suprafață, evident.
      Sigur că orice teorie așa de abrupt receptată pare la prima vedere că ține de teoria conspirației. Și mie mi se părea exagerat, acum mulți ani, când zicea regretatul Ilie Șerbănescu că România a devenit o colonie. Iar acum mi se pare că era prea blând în aprecieri. Psihologic vorbind este clar că opiniile unei persoane nu se pot schimba așa cum ai apăsa pe un comutator, chiar dacă că i s-ar pune dovezi zdrobitoare în față, dovezi care l-ar face să se răzgândească. E nevoie de un timp de ”rumegare”, de ”asimilare”, de punere în armonie a faptelor seci cu propriile emoții și sentimente. Nu am pretenția că eu am adus dovezi în favoarea celor expuse mai înainte, ci doar suspiciuni extrem de rezonabile, dar sunt convins că în perioada următoare vor apărea dovezi suficiente. Până una alta nu știu cât de conspiraționist sunt eu, dar cu siguranță cei de la vârf din gașca Soros sunt chiar CONSPIRATORI. Faptul că unii dintre noi receptăm acest lucru nu înseamnă că suntem noi CONSPIRAȚIONIȘTI. Cu alte cuvinte, dacă conspirațiile chiar sunt reale, e nedrept ca observatorii fenomenului să fie numiți conspiraționiști. Acest termen se poate aplica în cazul în care ideile vehiculate de ei sunt simple fantasmagorii fără bază reală. Nu dacă faptele despre care se face vorbire sunt reale.
      Referitor la CG înțeleg că nu îl agreați, dar asta nu înseamnă să fiți și tendențios în ce-l privește. Cred că v-am mai spus altă dată că asta cu extratereștrii este doar o propagandă. El nu a folosit termenul de extretereștri niciodată. Dar ați observat că se exprimă adeseori în metafore. Iar de data aia el descria întâlnirea cu cei de la Davos, oameni 100%. Ideea pe care vroia să o exprime era că ei sunt așa hal de oameni încât sunt (ca și) niște ființe clar NON - UMANE. Eu am văzut la emisiunea Ancăi Alexandrescu secvența întreagă, nedecupată de propaganda adversă, și totul era foarte clar. Bineînțeles că dacă dăm noi căutare pe Google vom primi cel mai probabil versiunea trunchiată a propagandei. Mă mir însă că mai veniți încă cu faza asta expirată. O să ziceți probabil și de faza cu apa, sau CIP-urile etc. Eu nu neg că omul are exagerările și exaltările lui. Nu e deloc perfecțiunea întruchipată. Nici pe departe. Dar nu e deloc un imbecil și nici vreun neexperimentat, așa cum pare pentru unii. Am zis doar că e soluția momentului, în opinia mea. Cu bune și cu rele, pe care LE VĂD, în întregime, clar, dar le asum. Haideți să nu ne mai contrăm pe subiectul CG, că nu vreau să fiu eu avocatul lui. Singurul lucru pe care îl vreau este să se termine odată perioada de incertitudine și ilegalitate în care ne găsim acum ca societate, să se aleagă odată președintele și să revenim și noi la viețile noastre adevărate, bune-proaste, cum or mai fi...
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      Ok, cu extratereștrii vă dau dreptate, acei non-umani erau elienii de la Davos. Oricum, îmi place cum ați încheiat ultimul comentariu, asta însemnând că putem continua să facem schimb de opinii și în continuare.
      Numai bine!
      • Like 0
  • Domnule, mie unul nu mi-e frica de loc de Georgescu si chiar daca mi-ar fi, el trebuie lasat sa candideze . Mi-e frica de camarila lui , mi-e frica de dezastrul pe care-l poate provoca. Avem o schisma intre PSD-ul mai onorabil ( catalogati sorosisti mai nou) si vechea gasca de infractori ( conservatori) care au devalizat economia nationala in ultimii 30 de ani , gen Ponta , Paulica Stanescu , Dragnea , Buzatu si alti smecheri. Aripa astora plus AUR/POT si SOS sustinuti mai din umbra mai pe fata de SOV, Pacuraru , Ghita , fratii Paunescu , generalul Oprea ( sugragerie) o sa aiba o majoritate super confortabila in parlament. Daca-i mai adaugi si pe excrocii liberali Bode/Bogdan , pictura este tragica. Intamplator Rares Bogdan propagandistul sef al lui Iohannis si smecherul care l-a impins pe CG in turul 2 , a revenit la Realitate TV. Ce coincidenta ... Ce mi-as dori totusi este sa intelegem ca democratia si toate valorile pe care le consideram astazi ca date, se pot duce pe apa Sambetei , peste noapte. Pe prosti ii inteleg , dar daca ai ceva in cap , trebuie sa fii foarte cinic sa nu vezi ca scopul echipei Trump este sa faca Europa praf , pentru ca ei nu au nevoie de parteneri , au nevoie de semi sclavi obedienti si dependenti. CG ese un idiot util, inconjurat de oportunisti. Cred ca am vazut ca suveranistii lu' peste au uitat complet de Viktor Orban , dupa vorba francezului : les amis de mes amis sont mes amis,,, Eu cred ca sunt f multe motive de ingrijorare pentru romani.
    • Like 2
    • @ Radu Bogdan
      Suporterii georgescului și întreaga media care-l susține sau nu nu au comentat nicicum că individul nu a pomenit cum va rezolva problema pensiilor, inflației, deficitului bugetar și tote celelalte problema stringente ale economei. Cum se explică asta?
      • Like 1
  • mg check icon
    .."They eat without a sound
    Digesting England by the pound"

    De asta le e frică românilor, acum că Putin și Trump și-au dat mâna pe sub masă..
    Desigur că-n loc de England, putem pune Ucraina, Europa de Est, România..
    • Like 0
    • @ mg
      Nu mai ziceți de-astea că mi se și face frică :-)
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      mg check icon
      ..păi atunci mai bine un ex-Genesis (parc-ați că vă plăcea pe vremuri..).

      Steve Hackett la Royal Albert Hall, avându-l invitat pe John Vetton RIP (fondatorul ASIA alături de Steve Howe(YES) și Carl Palmer(ELP)
      https://www.youtube.com/watch?v=x1ptsP6Upsc&t=1s
      • Like 0
  • Georgescu NU trebuie lăsat să candideze. De asemenea nici sosoaca nici simion. Toți trei au demonstrat, de netăgăduit, în prea multe rânduri, că sunt doar niște hamesiti după putere și pentru a o obține sunt gata să aserveasca țara, fără scrupule, intereselor rusiei, lui putin. Nu intru în enumerarea faptelor și zicelor lor aberante, periculoase și evidente. Au încălcat democrația, atât de insistent clamata și au asmutit românii unii împotriva altora pentru a-și atinge scopurile. Au batjocorit și amenințat instituțiile statului, au călcat în picioare constituția rastalmacind conținutul ei. Autoritățile s-au dovedit slabe și e clar că sunt infestate de elementele trădătoare din rândul adepților acestor trei ticăloși. NU trebuie să candideze. Trebuie deferiți justiției și pedepsiți pentru trădare și manipularea populației, pentru invrajbirea ei indiferent de funcțiile dobândite în stat.
    Nu întotdeauna trebuie respectată alegerea poporului. Poporul, sau mai bine zis o minoritate a lui nu are discernământ și nici dreptul de a se impune majorității.
    Nu prea e bine că sunt mulți candidați. Asta înseamnă dispersia voturilor, risipirea lor, iar cei care votează cu cei trei menționați mai sus constitue un bazin fidel de votanți în detrimentul unor alegeri bazate pe ratiune.
    Pericolul a devenit și mai mare odată cu înscăunarea degeneratului bișnițar trump împreună cu sleahta lui de bisnitari verosi.
    • Like 6
    • @ Zugravu Mircea
      Francisc check icon
      Mă dezamăgiți, domnule Zugravu. Ce „democrație” e aia în care i se interzice unui cetățean să candideze?

      Nu o să-l votez niciodată pe Călin Georgescu, dar asta nu înseamnă că nu are dreptul să se viseze președinte. Dacă „boborul” îl vrea, asta e! Turma are nevoie de un măgar...
      • Like 1
    • @ Zugravu Mircea
      Uite ce propun eu și cred că o să fii de acord. Trebuie INTERZIȘI la candidatură următorii:
      - Călin Georgescu, George Simion, Diana Șoșoacă. Motivul: sunt suveraniști și dornici de a câștiga puterea iar nouă nu ne place de ei și nu vrem să le-o dăm
      - Victor Ponta Motivul: e un mongoloid mitoman pe care nu-l putem suferi.
      - Elena Lasconi. Motivul: e o proastă cu pretenții și dorință de putere. Deci nici vorbă.
      - Cristian Diaconescu. Motivul: e prea ermetic, rece, face pe profesionistul competent, dar știm noi ce-i poate pielea.
      - Ana Birchall. Motivul: e suspectă și a venit de nicăieri. Preventiv nu e acceptabilă.
      - Crin Antonescu. Motivul: pe bune? Expiratul ăsta care spune doar vorbe goale? Deci NU.
      - Orice alt candidat care nu e în prezent primar al Bucureștiului. Motivul: nu a apucat să-și dovedească buna credință și priceperea.
      Concluzie: prin eliminare, rămâne să fie acceptat la candidatură Nicușor Dan. Eventual să fie singurul candidat.
      Ce zici, n-ar fi mai simplu și mai mișto așa? :-) :-)
      • Like 1
    • @ Francisc
      mg check icon
      ..m-aș fi așteptat la niște versuri de genul :

      Noi mergem la munte
      Cu măgaru-n frunte.. :))
      • Like 1
    • @ Dan Cojocaru
      mg check icon
      ..păi și cu Nadia cum rămâne..? :))
      • Like 0
    • @ mg
      :-) :-)
      Cu Nadia.... Ghinion. Vorba unui personaj antologic pe care ziceați că îl apreciați :-) Fiindcă deciziile CCR (în sensul criteriilor propuse de mine mai sus), așa cum amar știm pe pielea noastră, odată pronunțate, sunt definitive și general obligatorii...
      • Like 0
    • @ mg
      Francisc check icon
      Îmi pare tare rău că v-am înșelat așteptările, domnule mg. Astăzi nu am starea de spirit necesară pentru asemenea „compoziții”...

      În schimb, am găsit niște rime mai vechi despre care cred că se potrivesc situației...

      Iubirea în viață...

      Viața noastră e ciudată:
      Te îndrăgostești de-o fată,
      Îi pui, cu flori la altar,
      Verigheta-n inelar
      Și trăiești o viață-ntreagă
      Lângă ea, că-ți este dragă...

      Iar când vremea a trecut
      Și copiii au crescut
      Găsindu-și, la rândul lor,
      O zână a zânelor
      Te întrebi pe un‘ s-a dus
      Tinerețea la apus...

      Tot argintul de la tâmple
      Nu poate nicicum să-ți împle
      Ratările unei vieți
      În care băieți deștepți
      Te-au mințit și te-au prostit
      Până ai îmbătrânit...

      De-aia zic încă o dată
      Că trăirea e ciudată:
      Când îți place de mireasă
      (Oricât e de mincinoasă)
      Nu-ți rămâne altceva
      Decât să trăiești cu ea...

      -30.06.2022-

      Deci, până să urcăm dealu', ce facem cu idealu'? Tot măgarii ne conduc spre un viitor caduc?
      • Like 0
    • @ Francisc
      mg check icon
      ..felicitări !
      Alea cu măgaru-n frunte sunt de pe vremea lui nea Nicu..
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      mg check icon
      ..vă compătimesc sincer și cu empatie.. :
      • Like 1
    • @ mg
      Au, auuu! Tocmai ce am observat că mi se rupe :-) :-)
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      mg check icon
      ..puneți-o repede în ghips și beți o bere, două, trei..etc :))
      • Like 1
    • @ mg
      Berea e cam apătoasă. Merge mai bine o tărie...
      • Like 0
    • @ Francisc
      RazvanP check icon
      O democrație sănătoasă, capabilă să se apere când este cazul! Simpla declarație a simpatiei față de rusia, nu mai spun de vizite la ambasadă, trebuie tratată drept trădare și pedepsită ca atare.
      • Like 4
    • @ Francisc
      Dacă "boboru" îl vrea nu merge cu "asta e". Și nu-l vrea poporul ci un procent minoritar de exaltati inconștienți și o gașcă de interesați.
      • Like 1
    • @ Dan Cojocaru
      Eu nu i-am menționat pe toți candidații ci trei. "Suveranisti" de-ai tăi. Așa că lasă ironiile. Despre Nicușor nu esti îndreptățit să zici nimic, nu ești bucureștean .
      • Like 1


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult