Sari la continut
alt

Mihnea Mihaicheck icon

Mihnea Mihai, matematician, plecat la studii din 1998, dar rămas mereu aproape. Interesat de politică, interesat de transformarea României într-o democrație reală. Îmi doresc o țară ca afară, îmi doresc să contribui în felul meu la această transformare, dar știu că o vom putea realiza abia atunci când mentalitatea noastră se va apropia de cea din Occident. Susțin toți pașii făcuți cu bună credință în această direcție, chiar dacă par mici și lipsiți de semnificație imediată.


Articole publicate check icon

Laura Codruța Kovesi - EPPO

„În UE, oamenilor le place să arate cu degetul spre Europa de Est când vine vorba de fraudă și probleme legate de statul de drept. Vi se pare corect?” este întrebată doamna Kövesi. Răspunsul negativ al doamnei Kövesi, mediatizat rapid în România, merită din punctul meu de vedere o explicație ceva mai detaliată.

Citește mai mult

Premiul internațional Carol cel Mare, Aachen

Cred că aceste comparații vin pe fondul unei lipse elementare de documentare și înțelegere. Nu am înțeles ce este premiul Carol cel Mare și nu înțelegem că decernarea lui, chiar către un președinte pe care suntem îndreptățiți să-l criticăm, reprezintă un pas simbolic, dar important, către mai buna noastră acceptare în Uniunea Europeană și o recunoaștere a eforturilor comune pro-europene din anii 2017-2019.

Citește mai mult

Cîțu Superman

Este absolut normal și benefic pentru democrație ca politicienii să fie criticați atunci când iau decizii cu care nu suntem de acord. Dar la fel de normal și de firesc este să ne cântărim bine cuvintele cu care acuzăm oamenii politici.

Citește mai mult

Biden - Iohannis

Oricât l-am simpatiza pe domnul Ion și oricât am aprecia bunele dumnealui intenții declarate, justiția de astăzi se face tot după legile epocii Dragnea. Iar dacă nu intervin urgent modificări legislative, riscăm să ne prindă anul electoral 2024 cu legile justiției nemodificate. (Foto: George Călin/ Inquam Photos)

Citește mai mult