Povestea celei mai triste fotografii pe care am făcut-o

Este etic să vizitezi un loc unde oamenii sunt ostatici ai turismului? (Sursa foto: arhiva personală a autorului)
Citește mai multOvidiu Jelea a absolvit BMW Driving Academy Maisach, fiind BMW Certified Driver Trainer. Este aventurier, a urcat iarna pe Mont Blanc(4810m) și pe Elbrus (5642m), antrenează o echipă de sportivi în karate, iar timpul ce-i mai rămâne liber și-l ocupă cu filmul și fotografia, domenii în care care a câștigat câteva premii. Mai multe pot fi aflate pe website-ul său, www.borntoexplore.ro.
Este etic să vizitezi un loc unde oamenii sunt ostatici ai turismului? (Sursa foto: arhiva personală a autorului)
Citește mai multFiind fascinat de numărul mare de specii identificate de birderii din top, am cercetat subiectul și am descoperit că cifrele sunt uluitoare: un studiu a arătat că ar fi peste 45.000.000 de persoane care au fost implicate în birding doar în Statele Unite, iar Statista indică peste 15.000.000 de birderi în Statele Unite doar în 2020. Foto: Ovidiu Jelea
Citește mai multÎmi mai amintesc că, la un curs despre comunicarea nonverbală, după ce o studentă a descris dezivolt modul în care își modifică mimica și postura când este în preajma unui băiat care-i place, Marian Petcu (foto) s-a adresat băieților de la curs spunându-le: „fiți atenți, tăntălăilor, luați aminte cum vă seduce din trei gesturi!”. Întotdeauna aceste momente erau însoțițe de râsete, dar este posibil totuși ca, în umbra hohotelor, încrederea fragilă în sine a unui student să fi fost zdruncinată și nimeni să nu fi observat. (Foto: fjsc.unibuc.ro)
Citește mai multZilele trecute am găsit, în trei locuri diferite, urmele unei ursoaice cu pui. (Foto: William Ervin/ Sciencephoto / Profimedia)
Citește mai multNu a fost nimic imprevizibil la avalanșa de la Capra. Totul, de la amplasarea parcării, până la cantitatea de zăpadă, relieful și condițiile meteo indicau risc de avalanșă. Condiții de manual, cum explică și ghizii montani profesioniști:
Citește mai multIdentifică-evită-rezolvă este formula mea de risk management pentru activitățile outdoor. Ea este bazată pe o formulă învățată la BMW Driving Academy, pe care am dezvoltat-o pentru a o aplica în activitățile outdoor pe care le practic, în sport, dar și în alte activități. Foto:IPJ Argeș
Citește mai multPrincipiul „repetiția este mama învățăturii” nu se aplică în sport, unde repetarea unei greșeli nu duce la progres, ci la blocaj, chiar la regres, fiindcă erorile sunt transformate în automatisme și astfel devin mai greu de corectat. Foto: George Coca
Citește mai multJudecătorul Cristi Danileț nu a fost executat profesional „pentru filmulețe de pe TikTok”, ci pentru că a deranjat prin curajul de a spune ce gândește. (Foto: Facebook Cristi Danileț)
Citește mai multȘtergerea probelor din istorie e și o dovadă de lașitate, pentru că un judecător competent ar trebui să fie mândru de modul în care a utilizat baza factuală, nu să ascundă baza factuală de ochii publicului. (Foto: AFP/ Profimedia Images)
Citește mai multOrice minte limpede va identifica imediat efectul Dunning Krugger, eroarea de apreciere în care persoanele incompetente își apreciază eronat competența lor ca fiind mult mai mare decât în realitate, tocmai pentru că, neavând cunoștințe în domeniu, ele nu-și pot aprecia corect nivelul. (Foto: Getty Images)
Citește mai mult