Sari la continut
alt

Răzvan Rughinișcheck icon

Răzvan Rughiniș este profesor la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica din București și co-fondator al Asociației Tech Lounge. Cercetarea sa se axează pe securitate cibernetică și internetul lucrurilor. Din 2013 Răzvan coordonează Innovation Labs, un accelerator de startup-uri tech pentru tinere echipe din 11 universități și 10 orașe din România, conectând comunitatea academică și industria ICT și energizând ecosistemul românesc de inovare digitală.


Articole publicate check icon

tehnologie business

În România, o criză politică tocmai a fost depășită și am primit încă o gură de oxigen. Cred că este un moment bun pentru a examina o premisă a guvernării: salvarea prin tehnologie. Aici și pe alte meleaguri, tot mai mulți lideri își pun speranțele în culegerea de date vaste și în modelarea Big Data, pentru a prezice și a controla viitorul. Este viitorul promis cu certitudine mai bun? Foto: Getty Images

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon inovatie - Foto: Galina Sharapova / Alamy / Alamy / Profimedia

Trăim cu sentimentul impostorului: în România „nu se poate”, românii fac doar forme fără fond și singurele creații demne de atenția noastră par a fi departe de casă. Acest pesimism devine o profeție auto-realizatoare, deoarece mulți tineri sunt încurajați să creadă sunt o „generație de sacrificiu” și că plecatul din țară este singura soluție pentru a da sens vieții. Foto: Galina Sharapova / Alamy / Alamy / Profimedia

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Studenta - Profimedia

Care este „ingredientul secret” al antreprenoriatului? Se spune că ar fi îndârjirea, hotărârea de a nu ceda în fața adversităților și de a-ți duce produsul mai departe, chiar și când piața este tulbure. Investitorii și acceleratoarele caută fondatori cu „grit”, care să probeze această mică doză de nebunie, ca garanție psihologică a perseverenței. Este însă îndârjirea o trăsătură primară a caracterului, sau poate fi cultivată. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Amazon și Hitler

O căutare pe Google după „amazon” și „hitler” duce la aproximativ 104 milioane de rezultate în jumătate de secundă. Într-un gest de atenție și sensibilitate, gigantul tech a reacționat rapid la comentariile negative primite pe Twitter privind asemănarea dintre noul logo al aplicației sale de mobil și mustața infamului dictator.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Studenți la bibliotecă

Anul 2020 a dezvăluit, din nou, importanța școlii și discrepanța dintre ce vrem și ce facem. Vrem puterea unei Europe unite și pașnice, dar glorificăm războaie trecute. Vrem tineri care să înțeleagă prezentul și să ne contureze viitorul într-o lume în schimbare, dar ancorăm școala în modele curriculare inerțiale. (Foto: Philippe Lopez/ AFP/ Profimedia)

Citește mai mult