Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Mi-e rușine de mor după momentul grotesc de aseară. Simion este exact reprezentantul celor care ne fac România de râs în străinătate

Simion televiziune Franța

Nu mi-a fost niciodată rușine că sunt româncă. Nici chiar prin 2008 - 2009 când ieșeam pentru primele dăți din țară și România avea reputația unei țări sărace, din care oamenii abia așteaptă să plece.

Fantomele orfelinatelor cu morminte comune care au îngrozit, în anii '90, o lume întreagă, problemele economice din tranziție, politica stranie a României - toate acestea atârnau greu.

Nu mi-a fost rușine - să supraviețuiești, ca țară, lagărelor de exterminare sovietice, unei Revoluții extrem de sângeroase, mineriadelor, tranziției și mizeriei lasă cicatrici, da. Însă de cicatrici nu te rușinezi - ele sunt dovezi nu că ești slab, ci că ești puternic. Că te-ai târât din groapă și ai supraviețuit.

În schimb, după ce a făcut George Simion astă seara, mi-e rușine. Un candidat la prezidențiale s-a dus la un post în Franța și le-a spus francezilor că trăiesc în dictatură. Că l-au pierdut pe Dumnezeu și că vor dispărea în douăzeci de ani.

Iar, când moderatorii i-au spus că nu va mai fi primit la palatul Elysee cu astfel de declarații, a răspuns, obraznic și golănește, că nu are nevoie să fie primit. Intervenția s-a încheiat cu moderatorii râzând de el.

A ne asigura că acest individ nu va ajunge niciodată președinte e doar un prim pas pentru a spăla rușinea. Va fi nevoie de mulți alți pași. Mi-e rușine de mor.

PS. Nicușor Dan a prezentat scuze poporului francez jignit de golan.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Asta e, a demonstrat inca o data cat de "potrivit" este pentru pozitia de presedinte, de cat de multa "diplomatie" da dovada, Ma bucur ca a dat toata prostia din el, poate se mai trezesc unii si altii... A compara Franta cu iranul si pe Macron cu ayatolahul este o abordare de un cretinism feroce, total pe langa realitate, o abordare absolut gratuita pentru ca nu ii aduce nici un avantaj (fireste ca e prea tampit ca sa isi dea seama, mistocarul de cartier...). Nu, comportamentul de baiat "ultras" de la galeria echipei Steaua nu e potrivita in orice situatie, dar daca omul e dobitoc, e dobitoc, nu ai ce sa ii faci. Si nu, nu i-e rusine ca sunt romanca, ca doar Simion e rrrom...
    • Like 5
  • Gecaba Gecaba check icon
    Eu sunt in Franta si simt rusinea mai abitir. Cred se va vota ...matematic aici.
    • Like 6
  • Simion n-a fost deloc diplomat aseară, așa este. În mod sigur nici n-a vrut să fie, fiindcă s-a văzut că poate, în multe alte ocazii. Deci n-a fost o incapacitate a lui, ci o atitudine asumată în mod expres. Dar VAI, sufletul de slugă al globaliștilor neomarxiști a rămas siderat că mai pot exista și atitudini ferme și demne, fără echivoc în ceea ce privește relația cu stăpânii noștri neo-coloniali, precum Franța. Ei, slugile, erau obișnuiți doar să pupe în dos stăpânii. O atitudine demnă dar fermă, fără ascunzișuri, lor le pare extremism, grobianism, inconștiență etc etc Dar ce te poți aștepta de la slugi ale Franței ca de exemplu: Nicușor Dan, Dacian Cioloș, Clotiolde Armand și cu voia dumneavoastră, ultimul convertit de pe listă, Ilie Soroș Bolojan? Simion a mai spus și altele, neamintite în articol: că apreciază cultura franceză și altele, dar că Franța s-a implicat în alegerile noaste trecute. A dat ordinul anulării alegerilor, (zic eu împreună cu SUA lui moș ”Robinet Bideu”), ambasadorul Franței s-a dus să dea ordine președintelui CCR inclusiv după anularea alegerilor, anul acesta, când era la ordinea zilei interzicerea candidaturii lui Georgescu, a mai zis că Franța a ajuns să aibă o aparență de dicatură, asemănându-se cu Iranul, unde niște ayatollahi hotărăsc cine are dreptul să candideze și cine nu (aluzie și la banarea prin justiție a lui Marine le Pen), că în multe cartiere s-a ajuns (datorită emigranților musulmani neadaptați) la infracționalitate mărită și la depărtarea de Dumnezeu etc. Când jurnaliștii i-au spus că n-o să mai fie primit la Elysee de către Macron, el a zis, evident, că n-are nevoie de asta. Și de ce ar avea nevoie? Pare-se că Macron e cel care a avut nevoie de Johannis, iar apoi de Bolojan pentru a-și impune voința oneroasă. Vai, vai, zic sorosiștii, nu mai stăm în genunchi, riscăm să stăm în picioare în Europa, ce ne facem, unde mai e ”calea europeană” în mers târâș, care ne era atât de dragă? Dacă Franța ar fi avut-o la conducere pe Marine le Pen, altfel ar fi stat lucrurile, adică mult mai bine, și pentru francezi și pentru noi. Iar Simion ar fi discutat cu ea absolut amical, așa cum a făcut-o deunăzi și cu Giorgia Meloni.
    • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      RazvanP check icon
      Citind postarea asta îmi vine în cap anecdota cu "țucalul lui Brătianu" actualizată...
      • Like 2
    • @ RazvanP
      În ultima vreme sincer am emoții cu ce se dovedește că îți mai vine ție uneori prin cap :-) :-)
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      RazvanP check icon
      E bine să ai emoții.
      Spre deosebire de tine, n-am nici o emoție în legătură cu tine, știu exact ce vei posta înainte de a o face!
      • Like 3
    • @ RazvanP
      A! Deci ești un mentalist? Sau cică sunt eu prea previzibil, așa-i? Și ce dacă? Oricum înțeleg că ești un fel de adevăratul Răzvanu Omidu. Cu o singură excepție: nu cred că ghicești rezultatul votului de duminică :-) :-)
      • Like 0
    • @ RazvanP
      Te văd om rațional, nu îți dai seama că acest individ trolează?...ce sens are să bagi în seamă asemenea inepții de o prostie patologică?
      • Like 2
    • @ Sorin Volk
      RazvanP check icon
      Evident că îmi dau seama, sunt doar curios cât poate să coboare! :D
      • Like 2
    • @ Dan Cojocaru
      Ba tu troll nu ești, nici bot, scrii fluvii de elucubrații, deci ești un nemernic trădător, filorus, putin, mascat sub hada masca a lui trump. Sigur un inginer, (dacă??? căci nici pe tine nu te-a verificat nimeni), aprig constructor al socialismului, plecat în '89 cu un șut în cur din partea subordonaților pentru "merite deosebite". Să știi că, fara glumă, am întâlnit doi de ăștia, unul chiar fost director. Și nici unul nu a ajuns rău, din contra.
      • Like 1
  • mg check icon
    ..e clar că i s-a urcat la cap.. Se crede poate, un fel de JD Vance dâmbovițean, care-și permite să dea cu tifla gazdelor europene care-l ascultă politicoase (până una-alta..)
    Atâta doar că provoacă râsul cu pronunția sa, undeva între C‏hirița și Iliescu, cu-ale lui asfalteișăn și privatizeișăn..

    Știam că Jorj Furculision are tupeul cât casa, dar nici chiar așa..
    Ne-a dat o mostră din tonul politicii externe pe care ar practica-o, dacă (Doamne ferește..) ar ieși pe 18. Vrabia, Mihai Viteazu'..
    • Like 2
  • RazvanP check icon
    Dar cine credeați că ne reprezintă, Mensa-level people?? :D
    Ceea ce numim pompos "diaspora" este în mare parte o adunătură de patibulari la fel de inadaptați la societate și în străinătate ca și în țară!
    În cele mai multe cazuri sunt la fel de tribali și la fel de neintegrați ca musulmanii, minus partea cu bum-bum pe care o contrabalansează cu manelele date la maxim!
    De ce credeați că evităm să vorbim românește pe stradă în concedii? Cumva pentru a nu fi asociați cu indivizii care "oferă servicii turistice" de alba-neagra pe Unter den Linden?
    Mult succes în a combate teza "român egal rrom" dacă iese Jorjică!
    Abia atunci să vedeți "dixtracție" în concedii!
    • Like 1
    • @ RazvanP
      Francisc check icon
      „Adunătura” asta de „patibulari” e formată din cetățeni români, domnule RăzvanP. Nu înțeleg de ce credeți că sunteți mai bun decât ei...
      • Like 1
    • @ Francisc
      Nu știu despre dl.Răzvan, dar cred că sunt mai bun decât niște curve, pești, infractori, cerșetori, căpșunari cu 1 clasă mai mult ca trenul, etc....persoane în general fără căpătâi, așa zișii neterminați, lumpen-diaspora!...
      Aceia care vor să distrugă țara din prostie, ranchiună de oligofren sau alte motivații și mai sinistre( agentură pe față, gen cg) nu mai au dreptul să se numească români!
      În general, cei care nu plătesc impozite și taxe în RO, NU TREBUIE SĂ AIBĂ DREPT DE VOT!
      • Like 2
    • @ Francisc
      Și nu mă luați cu sistemul cel rău, că i-a gonit cineva de acasă și alte tâmpenii, că fondul este exact acesta, nu poți să umbli cu naționalismul de paradă, cu ia și hora, când ești atât de cretin încât să fii manipulat de Moscova, șoșoaca, cg, trump și să crezi că jigodiile astea îți vor binele!
      • Like 3
    • @ Francisc
      RazvanP check icon
      Pentru că sunt!
      A fi cetățean nu înseamnă nimic per se, e o calitate obținută automat la naștere. A fi CETĂȚEAN înseamnă să plătești impozite onest, nu să fii un asistat social, să faci ceva productiv ÎN ȚARĂ, PENTRU ȚARĂ.
      N-am cerut să mă nasc în România, aș fi preferat undeva mai la nord și mai la vest, #atâts-aputut, dar înțeleg să fiu un cetățean onest, productiv și constructiv, nu o povară pentru societate. Și nici nu mi-am pus palma-n... să plec și să dau lecții de la distanță, eventual să distrug viitorul țării deși deciziile mele tâmpite de la vot nu mă afectează personal cu nimic...
      • Like 2
    • @ Sorin Volk
      Francisc check icon
      M-ați ucis, domnule Volk. Eu credeam că într-o democrație toți cetățenii au dreptul la cuvânt...

      Am mai auzit asta din gura lui Hrebenciuc, acu' vreo 20 de ani: ciocu' mic, că noi suntem la putere!

      Dacă nu știți cine a fost Hrebenciuc, căutați pe Wikipedia...


      • Like 1
    • @ RazvanP
      Francisc check icon
      Bravo, un sincer bravo domnule RăzvanP! Sunteți unicul cetățean român mai bun decât milioanele de români „diasporeni”.

      • Like 1
    • @ Francisc
      Așa este. domnule Francisc. Democrația înseamnă ca toți cetățenii români, fie din țară fie din afară, de la cel mai amărăștean și umil la cel mai mare și tare, de la cel mai neșcolit și abrutizat la cel mai elevat în rațiune și simțire, deci TOȚI aceștia să aibă drept de vot, iar votul lor să aibă putere egală. De ce? Fiindcă importantă e umanitatea și omenia, nu fițele din capul unora. Și toți oamenii au dreptul la fericire, exact după concepția proprie, deci cum consideră ei că e fericirea lor. O observație: poate întâmplător sau poate nu, singurul cărturar dintre apostoli a fost Iuda. Cel care, cu toată școala și inteligența lui, totuși acțiunile sale l-au dat pe Hristos pe mâna celor care îi vroiau răul și l-au ucis pe cruce.
      Dvs vă dovediți printre cei mai omenoși și de bun simț dintre comentatori. Când văd aroganțe elitiste și extremiste din astea ca la Sorin Volk și - uneori - RazavnP și nu numai la ei, îmi vine și mie un fel de greață...
      • Like 0
    • @ Sorin Volk
      Te cam înșeli. În ciuda instruirii superioare (deși asta spui matale, nu te-a verificat nimeni) ești în cel mai bun caz la fel ca oricare, dacă nu ești cumva mai rău decât alții. Asta numai Dumnezeu știe și poate judeca.
      • Like 0
    • @ Francisc
      RazvanP check icon
      La fel ca internetul, "democrația" a dat și "proștilor satelor" ocazia să-și facă vocea auzită. Și în timp au ajuns majoritari, pe fondul creșterii populației și sumei constante a inteligenței...
      Și ne-am trezit cu Trump, cu guru, cu jorjică.
      Idiocracy a fost gândit ca o satiră, nu ca un tutorial...
      • Like 1
    • @ Dan Cojocaru
      RazvanP check icon
      S-o crezi tu! MASELE NEEDUCATE care îl cereau pe Barabas "că e de-al nostru" l-au pus pe Iisus pe cruce!
      • Like 1
    • @ Francisc
      mg check icon
      ..așa e când luăm oamenii la grămadă, de parc-am socoti cam câte duble ne vor ieși la hectar..

      Cu toate dilpomele (că tot e la modă..), doar printr-o întâmplare n-am ajuns căpșunar. Trecusem de 45..
      Așa că m-au refuzat, așa cum mă refuzaseră anterior și pentru job-urile pe bază de CAD-CAM sau DTP, unde aveam deja experiență.

      Norocul a dat peste mine când mai aveam mai puțin de-o lună de șomaj.
      Băteam pe la ușile birourilor de cadastru, când cu totul întâmplător, pe stradă, am dat peste o cunoștință binevoitoare. Și totul s-a schimbat.
      A fost pur-și-simplu noroc. N-am avut niciun merit în plus față de cei pe care i-a ocolit.
      Experiențele astea m-au făcut să trec de la orgoliu, la empatie.
      Eu unul votez pe 18, din empatie.
      • Like 1
    • @ RazvanP
      Prima dată l-a trădat Iuda, asta e evident. Fără sărutul lui trădător, fără devoalarea locației în care se afla, Iisus nu ar fi ajuns pe mâna torționarilor săi. Apoi, bineînțeles, masele needucate (dar unii dintre ei poate și educați, de unde știi?), la influența PROPAGANDEI ad-hoc a lui Barabas, printre ei, om cu om, l-au dus la răstignire. Așa veneau propagandiștii lui Brabas, atunci, pe moment, printre oameni și le ziceau: votati Nicușor Dan că altfel vom ajunge pe mâna rușilor... Scuze, sunt copleșit de vremurile actuale. Vroiam să zic: votați pentru Barabas că altfel vom fi trădați și vom ajunge să fim distruși de către romani. Barabas e un pro-european... ptiu... e un patriot revoluționar, care ne protejează de romani. Celălat cu ce v-a ajutat sau vă va ajuta? L-am văzut noi vorbind cu spioni ruși.... ptiu, ptiu..... l-am văzut vindecând sluga unui sutaș roman, e prietenul romanilor.....
      • Like 1
    • @ mg
      Francisc check icon
      Bine faci, indiferent de motiv...
      • Like 1
    • @ Francisc
      mg check icon
      ..bine faci, bine găsești.
      Semnat, tata socru, ca-n bancul ăla vechi.
      • Like 0
    • @ mg
      Foarte frumos ce ați zis aici (strict aici). Empatia e mai importantă decât orice direcție concretă la vot. Cu asta rămânem, în fond, și după 18 mai, indiferent de rezultatul votului. Există viață și după acea bornă, pentru oricare dintre noi, iar empatia e, printre altele, o capacitate sufletească minunată.
      • Like 1
    • @ Dan Cojocaru
      RazvanP check icon
      Ca la radio Erevan, fix așa, doar că invers, Barabas era BORFAȘUL! ;)
      • Like 1
    • @ Sorin Volk
      Și încă ceva: dacă numele lu matale e real, eu mi l-aș schimba de urgență în locul lu matale. Păi cum să mă cheme pe mine (adică tocmai PE MINE!!!!) ”Volk”, adică popor, populime, din popor, needucat, lumpen proletariat etc etc. Ar trebui neapărat altceva, ca de exemplu: Cezar, Maximus, Sun, King etc etc etc :-) :-)
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      RazvanP check icon
      Depinde de prefix mein Freund.. ;)
      • Like 0
    • @ RazvanP
      Eu zic fix invers, dar acum n-are rost să continuăm ca niște copii cu ”ba da, ba nu, ba nu, ba da” la nesfârșit. Timpul va mai lămuri lucrurile și va înclina dreptatea într-o parte.
      • Like 0
    • @ RazvanP
      Desigur, dar aici numele e fără niciun prefix și înseamnă ”popor”. Uneori viața e ironică. Și pe CTP îl cheamă Cristian, care vine de la ”creștin”. Iar CTP e în realitate mama lu tata ateilor fanatici :-) :-)
      • Like 1
    • @ Dan Cojocaru
      Dar sa-ti schimbi numele din Szabo in Cojocaru, asa cum ai facut dumneata, e OK?
      "Volk" si "lumpenproletariat" nu sunt deloc acelasi lucru, Szabo elvtars.
      • Like 1
    • @ Dan Cojocaru
      RazvanP check icon
      Apropo, unde ai găsit ceva că Iuda ar fi fost altceva decât "masă needucată"? Nu prea era Școala Ateniană prin Judeea sec. I...
      • Like 1
    • @ haim_mononucleozovici
      Poate zici ceva mai interesant data viitoare....
      • Like 1
    • @ Francisc
      Eu știu cine ESTE guzganul rozaliu, dar Domnia ta nu înțelege că democrația nu înseamnă dictatura votului popular, în Coreea de Nord și în Turkmenia se votează periodic, căutați pe Goagăl!...este mult mai complicat, mai ales pentru populimea fără școală descrisă undeva mai sus!...se recomandă să mai deschidem și o carte din când în când nu doar Wiki și tictoc
      • Like 1
    • @ RazvanP
      Iuda era un om citit, școlit. Era din punctul ăsta de vedere peste ceilalți apostoli, care erau oameni simpli. Dar sper că nu pornim o dezbatere pe acest subiect. Știu că nu-ți convine ideea că și cei școliți pot greși în opțiunile politice (din motive evidente cu rezonanță până în prezent), dar ăsta e adevărul. Tu nu ai dileme: deștepții sunt cu Nicușor, proștii sunt cu Simion. Negi tu cazul lui Iuda, dar poate nu mai negi faptul că în secolul trecut adepții legionarilor erau în majoritate oameni școliți, intelectuali formați deja sau tineri studenți. Adică dintre vârfurile culturale ale societății de atunci :-(
      • Like 1
    • @ Sorin Volk
      Francisc check icon
      De unde știi matale că eu nu înțeleg democrația, domnule Volk? Crezi că ai „deschis” mai multe cărți decât am citit eu în 60 de ani de trăire?
      • Like 1
    • @ Francisc
      RazvanP check icon
      Dacă după atâtea cărți votezi cu jorjică mă gândesc că au fost fie de colorat, fie de joc...
      • Like 2
    • @ Francisc
      Nu cred că ajută doar pentru că le-ai deschis, analfabeții funcțional chiar citesc, inutilă zdroabă pentru că nu înțeleg ce citesc....
      Serios vorbind, ai putea începe cu scriptura soroșistă și anume "Societatea deschisă și dușmanii ei", Karl Popper, unuia precum Cojocaru i-ar face bine, dar "fugem" de așa ceva, cum "fugem" dracul de aghiasmă...
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      RazvanP check icon
      Chiar m-ai făcut curios, ai niște surse clare despre intelectualitatea lui Iuda sau doar încerci să-ți justifici propria poziție?
      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Judas_Iscariot
      Nu văd nimic pe aici, ok, wiki, din care să reiasă că ar fi fost vreo somitate.
      "...Judas spoke fine words about giving money to the poor, but the reality was "not that he cared for the poor, but [that] he was a thief, and had the money box; and he used to take what was put in it."
      Hmm...
      Făcea un fel de marketing politic...
      • Like 1
    • @ RazvanP
      E o tâmpenie inventată în cercurile lor de superstițioși că aștia nu sunt religioși, doar descreierați...nu vei găsi nimic în Evanghelii
      • Like 0
  • Vladix check icon
    George Siemion este evident o persoana cu educatie deficitara ce nu are ce sa caute a reprezinta Romania, dar nici Franta, SUA sau Romania nu sint democratii. Au unele aspecte democratice dar la baza sint oligarhii, caci se vede cu ochiul liber ca sint promovate doar interesele unor grupuri minoritare
    • Like 2
    • @ Vladix
      Sigur că RO sau Franța sau US nu sunt democrații perfecte, dar asta nu înseamnă că nu sunt deloc...este o tâmpenie periculoasă să afirmi așa ceva, exact ca descreieratul cg și minion-ul său!
      Democrația ideală și perfectă nu a existat(nici măcar în Atena antică unde a fost inventată) și probabil nu e posibilă(încă) datorită naturii umane, poate doar sub o formă numită anarho-democrație, unde se votează permanent pentru orice(Elveția practică ceva incipient în această direcție)
      DAR, toate evoluțiile pozitive democratice, în pași cât de mici, au fost plătite cu revoluții și sânge!...și se pot pierde peste noapte, oare suntem condamnați să repetăm mereu aceleași erori sinistre ca acum 100 de ani?!?
      • Like 1
    • @ Sorin Volk
      Vladix check icon
      Intre periculos si corect, aleg afirmatia corecta, chiar daca e aparent periculoasa, insa a baga gunoiul sub pres sau capul in nisip este chiar mai periculos.
      Imi vine sa rid, oare cu ce e combinata o democratie imperfecta, si in ce proportie?
      Poti sa aduci argumente ca nu e doar o forma de oligarhie? Si in unele forme de oligarhie exista aspecte democratice, dar daca indepartezi sclipiciul de pe suprafata vezi ca primeaza mereu interesele unor grupuri minoritare.
      • Like 1
    • @ Vladix
      Datoria sistemului educațional și instituțional(JUSTIȚIA în primul rând) pus Presa, este să prevină alunecarea în oligarhie, după care urmează inevitabil dictatura!
      Nu a zis nimeni că ar fi ușor....e greu și costă!
      • Like 0
    • @ Sorin Volk
      Vladix check icon
      Nu ai raspuns deloc la intrebarea logica: ce se poate vedea prin gaurile din haina democratie?
      Poate ca de la distanta pare ca imparatul nu e gol, dar de aproape s-ar putea sa-i vezi partile intime.
      Oligarhiile pot prezenta aspecte democratice daca interesele oligarhilor sint divergente, cazul in care economia are un aspect puternic competitiv (economie de piata sau liberala) in care cei bogati se supravegheaza intre ei ca nici unul sa nu aibe avantaje economice nemeritate datorate politicului, caci altfel vor falimenta. In acest caz cei avea si presa libera si justitie corecta., dar nu e democratie, doar pare.
      • Like 0
  • andrei andrei check icon
    Fanii lui iubesc asta
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult