Sari la continut
alt

Sandu-Valentin Mateiucheck icon

Este comandor în rezervă și analist politico-militar. A absolvit liceul militar de marină, are o licență obținută la Universitatea din Galați, Facultatea de Nave, în echipamente electrice de bord și o alta în matematică la Universitatea din București, în analiză funcțională. 


Articole publicate check icon

Harta Herson

La Herson, forțele armate ucrainene au reușit, în sfârșit, străpungerea, reușind să avanseze pe frontul de nord, pe o direcție paralelă cu Nipru („deschid conserva pe sub capac”), de la Zolota Balka către Duchany. (Izyum /foto: Virginie Nguyen Hoang / AFP / Profimedia)

Citește mai mult

Război Ucraina - 26 august

Există probleme militare serioase pentru ambele părți în aspecte legate de artilerie/foc de contrabaterie, tancuri/MLI, drone (mici și mari)/lupta antidronă, apărare antiaeriană și aviație, dar, mai ales, în oameni -pierderi semnificative de ambele părți, deși cele ruse sunt mult mai mari decât cele ucrainene. (Foto: Ihor Thachev/ AFP/ Profimedia)

Citește mai mult

Severodonțk

De la Kremlin cred că va veni ordinul: luați mai repede Donbasul, inclusiv Kramatorsk și Sloviansk, și anunțăm victoria, apoi mai vedem ce discutăm la negocieri. Dar poate susține armata rusă pierderile din această ofensivă? (Foto: Aris Messinis/ AFP/ Profimedia)

Citește mai mult