Sari la continut
alt

Vasile Ostaciuccheck icon

Vasile Ostaciuc este doctor în Filosofie și lector la Facultatea de Științe Politice și Facultatea de Comunicare și Relații Publice, Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”.


Articole publicate check icon

V Zelenski - nov 2023

Recunosc faptul că dorința de a scrie acest articol s-a format ca urmare a indignării cauzate de atitudinea „putiniștilor de serviciu” și a interogațiilor tendențioase, directe, indirecte, pe rețelele de socializare, etc. „De ce nu a câștigat Ucraina războiul ?” evident, cu tot ajutorul occidental oferit. Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Citește mai mult

Tanc rusesc abandonat la Izyum

Victoria Axei a fost completă. Germanii au pierdut circa 20.000 de militari (morți, răniți și dispăruți), inclusiv prizonieri, iar rușii între 200.000 și 250.000 de militari (cifra diferă de la o sursă la alta) și peste 650 de tancuri, aproape 5000 de tunuri și mortiere și 50.000-60.000 de cai (cele peste 700.000 de camioane primite în cursul războiului de la americani abia începuseră să sosească). (Fpto: AFP/Profimedia Images)

Citește mai mult

Împărțirea Europei conform Tratatului de la Paris din 1919

Dacă acceptăm ideea de a schimba frontierele statelor care sunt nedreptățite de actuala configurație geopolitică, printre care se numără și România, se creează o situație de genul „deci se poate” și majoritatea statelor (în cazul de față - europene) vor dori rectificări ale frontierelor ceea ce deschide o adevărată „Cutie a Pandorei,”, inclusiv declanșarea de războaie, declarate sau nu. (Foto: Heritage Images/ Profimedia)

Citește mai mult