Sari la continut
alt

Victoria Stoiciucheck icon

Coordonator programe la Friedrich-Ebert-Stiftung România. Absolventă a facultății de Științe Politice la SNSPA și candidat PhD la Facultatea de Studii Europene, UBB, Cluj Napoca. A publicat pe Contributors, CriticAtac, Dilema Veche, România Liberă, România Curată, Decât o Revistă.


Articole publicate check icon

Varujan Vosganian-

Fiecare ou mâncat de la găina din curte „văduvește” bugetul de cincizeci de bani !, ne spune Varujan Vosganian într-o postare pe Facebook. Ca orice liberal care se respectă și, mai ales, ca orice guvernant însetat de bani, preocuparea lui firească e pentru încasările la buget și impozite, nu pentru fondul problemei. (Foto: Facebook/Varujan Vosganian)

Citește mai mult

Industria textilă

Săptămânile astea am vizitat o fabrică de confecții din România, al cărui nume nu îl pot dezvălui pentru că am fost rugată de angajați să nu o fac, de teama repercusiunilor posibile din partea angajatorului. Se muncea în draci, fără aer condiționat, în temperaturi care vara trec lejer de 40 de grade Celsius, iar în călcătorie ajung la 60 și ceva. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Pensionar pe scări

„Refuză să muncească, preferând să trăiască din ajutoarele sociale de la stat. Angajatorii nu mai găsesc forță de muncă din cauza acestor leneși pe care statul continuă să îi încurajeze, plătindu-le ajutoare din taxele celor ce muncesc. Asta face să fim o țară de asistați”. (Inquam Photos/ Octav Ganea)

Citește mai mult

Buchet de flori - 8 martie

Cireașa de pe tort sunt spectacolele de striptease masculin de 8 martie anunțate cu surle și trâmbițe, cu mesajul lor implicit cum că o dată, o singură dată în an, femeia are voie să obiectualizeze și ea bărbatul, pentru că e ziua ei și i se iartă. În restul anului, este obiectualizată ea căci, nu-i așa, e o floare. (Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Antreprenori -

Era o chestiune de zile sau săptămâni până când promisiunile din programul de guvernare al PSD, ce prevedea cheltuieli mari și taxe mici, să își devăluie caracterul profund nerealist. Nu trebuie să fii economist ca să înțelegi că, dacă tai nesăbuit taxele, nu ai cum să îți finanțezi creșterea cheltuielilor. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult