Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Băiatul medicului Mihai Craiu, masterand în Marea Britanie, a venit în România ca să se vaccineze: „Acum mă voi putea întoarce la facultate. Până acum a trebuit să studiez online”

Fiul dr Mihai Craiu

Persoanele care doresc se pot vaccina în cadrul unui nou maraton al vaccinării, organizat în București. Cei interesați pot alege unul dintre cele două centre de vaccinare, Sala Palatului sau Biblioteca Națională a României. 

Între cei care au venit azi să se vaccineze s-a aflat și fiului coordonatorului centrului de vaccinare Sala Palatului, conf. dr. Mihai Craiu, un tânăr în vârstă de 26 de ani, masterand în Marea Britanie.  El a fost imunizat azi cu vaccinul cu doză unică produs de compania Johnson & Johnson.

Tânărul, diagnosticat cu mulți ani în urmă cu afecțiuni de tip astmatic, a încercat să se vaccineze în Marea Britanie, însă nu a reușit să se programeze. Așa că a decis să vină special în acest weekend în țară, pentru a se alătura persoanelor care se vaccinează.

El spune că a ales vaccinul de la Johnson & Johnson pentru că se administrează într-o singură doză și în plus i-a fost recomandat de părinți: „,Am înțeles că este sigur, eficient, deci, de ce nu”.

În Marea Britanie vaccinul este distribuit de NHS, sistemul britanic de sănătate publică, și trebuie să aștepți dacă nu ai o urgență, a explicat fiul medicului Mihai Craiu.

„Acum mă voi putea întoarce la facultate. Până acum a trebuit să studiez online”, a spus acesta.

În perioada pandemiei s-a întors o singură dată în România, pentru că a avut o urgență în familie. „În rest am stat închis în apartament, un an și aproape jumătate, în Londra”, a adăugat el.

Fiul medicului Mihai Craiu a spus că își dorește să se întoarcă în România, după finalizarea studiilor. 

Peste 6.100 de persoane au fost vaccinate, de vineri de la ora 16.00 si pana azi la pranz, la ediția a doua a maratonului vaccinarii din Capitală. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult