Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Balul și spitalul, doze și doze

CTP - foto

● Unul dintre motivele pentru care nu m-am făcut și io politician, am rămas un scârța-scârța, nici măcar pe hârtie, e că nu sunt în stare să-mi trag în piept cuvintele. Căci, atunci când am scris Guzganul Rozaliu, Poetul Portofel, Varanul, Coafura Pavian, Năpârca cu Ochelari, Sceleratul de Gratia, Micimanul, Anaconda Blonda, Balena Baliverna, Înmulțitorul Morților, aveam în minte o imagine morală clară, nenegociabilă, de neșters, a persoanelor în chestie. În politică, dacă așa îți dictează interesul, îneci cuvintele pe care le-ai născut cu gura mare, ca și cum n-ar fi fost ale tale. Pentru că nu le-ai respectat nicio clipă, pentru că zicerea veche „Pe unde-ți iese vorba, îți iese și sufletul” ți se pare bună pentru fraieri.

Este ce-ați văzut în aceste zile.

● Ce s-a întâmplat în ultimele 10 zile în Guvern și în Coaliție se poate numi Balul Umflaților în Pene. Numai că, în vreme ce unii dansau în acest bal, alții abia mai respirau la spital.

● Ți se strânge inima de bieții pădurari care au ieșit să-și strige disperarea în fața ministerului Mediului, unde tocmai a fost dibuit ca șantajist un secretar de stat PNL. Oamenii aceștia chiar se luptă cu mafia, cu mafia hoților de lemne, și sunt răniți și uciși pe capete de aceste bestii. N-au niciun sprijin de la Guvern, n-au uniformă, n-au armă cu care să se apere. Bine că au polițiștii burtoși care nu sunt în stare decât să pună jos și să sugrume un bătrân beat criță.

● „Maestrul”, popularul cabotin A. Arșinel, a făcut covizel, desi era vaccinat cu două doze de Pfizer, nici măcar de AstraZeneca. Deoarece nu mă pricep la medicină, zic că i s-o fi tras de la rinichiul furat, aflat asupra lui.

● Dna Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, a ținut să se prezinte ca un soi de preoteasă a templului Vlad Voiculescu, evocându-l și invocându-l cam o data la 1 minut și jumătate, până la poezia exprimării „Cabinetul Vlad Voiculescu”, ca și cum ar fi fost prim-ministru.

Foarte frumos. Să vedem ce slujbe o să oficieze dna doctor în această calitate cvasireligioasă, căci pe cele de înmormântare le oficiază BOR. 

● Vaccinarea este într-adevăr singura cale de a ieși din pandemia covid. Dar, pe tăcute, o altă pandemie ucide într-un an poate mai mulți cetățeni decât coronavirusul.

Facem doze de vaccin și, între timp, sute de tone de doze, de bere și băuturi carbogazoase, peturi, cartoane și pungi de plastic sufocă pădurile și apele României, deșeuri chimice otrăvesc pământul, munți de gunoaie arse ilegal și țevile de eșapament fără număr gazează în masă oamenii. Pentru mizerie, mizeria umană, nu s-a descoperit niciun vaccin. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu te poți poți pisa pe Covid nici măcar cu un rinichi de furaciune.
  • Like 0
 • @Chihodaru Catalina Daca dvs nu aveti sufieciente cunostinte despre anumite lucruri, nu inseamna ca ele nu exista. Da, exista multe necunoscute, dar cu vaccinurile care mai degraba omoara ati dat cu bata in balta. Puneti mana si google-iti sa vedeti ca vaccinurrile MARS, inrudite cu SARS, se lucreaza de prin anii 70. O adevarat experienta se obtine statistic, asa cum au trebuit fo 50 de ani ca sa se dovedeasca ca piramidonul e cancerigen. Asteptati dvs 50 de ani ca sa vedeti potenta vaccinurilor antiCovid, ca eu , si in general, omanirea, nu prea avem timp. In afara de asta, fiind vorba de o PANDEMIE care afecteaza si bogati si saraci, in ciuda altor idei, s-au mobilizat forte si bani la un nivel extraordinar, de unde si crearea rapida a vaccinurilor.
  • Like 0
 • Ai boală pe MS că a tăiat banii de reclamă anti-covid în mass media? Nasol, nici pt asta nu e vaccin.
  • Like 1
 • Păi, dacă sunt departe - cel puțin până la finalul mandatului - de mizeria fizică concretă și permanentă, ocupați fiind mai mult cu asigurarea confortului personal decât de obligațiile funcțiilor, atât guvernanții cât și funcționarii publici, mai au vreme să-și amintească de mizeria în care trăiesc cei pe care îi „guvernează” ? Eu îmi amintesc de anii 45- 50 când în școala primară exista în programa școlară disciplina de igienă, iar în ciclul secundar aceea de educație cetățenească care din perioada următoare au dispărut cred că definitiv. La fel, cum din domeniul sănătății publice din ultimii 30 de ani au dispărut policlinicile de stat și asistența medicală gratuită iar spitalele au ajuns focare de infecție colectivă. În acele vremuri unii dintre noi îi înjuram pe comuniști, alții îi slujeau cu credință sau de frică. O parte dintre noi, cei de astăzi, îi mai înjură și astăzi tot pe comuniști, mulți uitînd cu desăvârșire zilele în care beneficiau din plin de avantajele apartenenței de nomenclatura vremii a părinților proprii.
  • Like 0
 • De acord cu chestia cu padurarii si cu "maestrul" Arsinel.... Ioana Mihaila nu poate fi inca criticata, abia ce s-a asezat pe scaunul acela de ministru, sa vedem mai inati ce face, dati-i un pic de timp....
  • Like 2
 • Vizavi de Arșinel și zicerea dvs, despre el, o întrebare: ce diferență e între dvs, domnule ateu CTP și o credincioasă habotnică, care comentează despre un om pe care-l detestă și care s-a îmbolnăvit de cancer - „vezi, macă, l=a bătut Dumnezeu!”???
  • Like 2
 • Stimate CTP, cand v-am postat textul de mai jos credeam ca o sa-i trageti niste scatoalce maistrului, dar observ ca, dimpotriva, v-ati speriat atat de tare incat ati scris articolul de azi.
  "Jurnalul meu video", 17.04.2021 (intre minutele 18,30 – 22,00) (Publicat pe blogul din 18.04 2021 al maestrului I.C.)
  - "Ba ! Ce face, Ba, presa romana ?! Intruchipata de un domn numit Cristia… Tudo… Pope… (Numele e pronuntat cu oarecare teama, cu ultimele silabe inghitite ; totusi se intelege ca e vorba de CTP). Ba, il calca-n picioare p-ala. Domle, ati pomenit asa ceva ? Domle, ati mai pomenit asa ceva ?
  - Omu (adica Vlad Voiculescu) a facut din interior, o dezvaluire. Pai in Ame...(probabil a vrut sa spuna America, dar s-a intrerup dupa prima silaba), deci...(renunta la continuarea frazei). Cu vaccinarea, cu centrele de vaccinare, cu mmm-mmmasluirea numarului de morti, … (In continuare Maestrul continua lista dezvaluirilor).
  - Ce face ma, presa ? Pai in America, in America, … (Explica ce ar fi facut aia din America).
  - Domle, ati mai pomenit asa ceva ?! Ce tara de babuini, ce tara de carasi, ce tara de cacaciosi !!! Sa ma ierte … (Spune cine sa-l ierte).
  - Cum e posibil asa ceva, ma ?! (Maestrul detaliaza ce or sa-i faca generalii SRI lui Vlad Voiculescu).
  - Deci daca au pus la lucru pa Ioana Ene Dogioiu, pa Cristian Tudor Popescu, lasa la o … ( ?), deci are de la 8 la 9 emisiune, da ? Deci, bun ! In care il toaca p-ala. Si dupa asta mai ramane 20 de minute. Si dupa asta vine Voiculescu, da ?" (Inca un minut si ceva Maestrul arata cum a decurs emisiunea de la Digi si ce misiune avea CTP).
  • Like 2
  • @ Tudor Bucur
   Chiar nu e de înțeles obsesia asta a Dvs. în legătură cu Cristoiu. Vedeți bine că Dl. CTP nu-l bagă în seamă, poate în mod voit. Vă găsiți Dvs. să băgați mereu bățul prin gard în mod inutil și enervant pentru toți. Nu vă potoliți odată? Ce vreți de fapt?
   • Like 6
  • @ Dan Cojocaru
   Da, dar adevărul e că Cristoiu (cacofonie inevitabilă) este un ticălos și un ipocrit incurabil, nu-l mai urmăresc demult, nu mai vreau să pendulez între enervare și plictiseală! Omul vorbește și cu... prune în gură și spune niște gogomănii mai mari ca el. Apropo, eu nu știu ca vreuna dintre” previziunile” lui să se fi adeverit vreodată! Omul linge funduri pentru bani! E o lichea și secătură ca cei mai mulți românași!
   • Like 2
  • @ Pătraşcu Marian
   D-le Patrascu, unde e cacofonia? ,,ca Cri" NU este! In rest, de acord cu ce ati scris.
   • Like 0
 • Domnule CTP, roverul Perseverance s-a plimbat pe Marte în timp ce Voiculescu era Ministrul Sănătății. E clar că e un rover de căcat.
  Ca și pandemia, ura dvs față de VV vine în valuri.
  • Like 5
 • Draga domnule Cristian Tudor Popescu citesc și mă crucesc .Mă scuzați va scrie una care nu se va vaccina niciodata .Nici daca umblă Iohannis dezbrăcat prin fața mea .Sa ne înțelegem .Aceste vaccinuri înafara de a te Omorii nu fac nimic alt ceva .Sunt vaccinuri netestate suficient dar aruncate pe piata să omoare cît mai mulți oameni conform ideologiei acelui guvern mondial în frunte cu deja celebra doamna Von Der Leyen OMS etc .Aceste vaccinuri ar trebuii să te facă bine nu sa te bage în groapă sau să faci tot felul de alte reacții după .De ce va spun că nu mă voi vaccina .Pentru că eu am trecut prin două embolii pulmonare una in 2014 și una în 2019 două pneumonii făcute în 2020 14 februarie și una în 30 aprilie acelaș an sunt diabetica și la un control de rutină sa descoperit că sunt anemică și fac tratament la întrebarea dacă pot să fac vaccin mi sa spus din spitalul militar Cluj sa nu fac acest vaccin pentru că risc sa mor după bolile pe care le am .Doi este anormal că după ce faci vaccinul sa faci covid termen științific al bolii .Stau și mă întreb de ce nu se spune pe fata că e gripa sau pneumonie ? Am uitat unu sa mai vorbim românește doi se încearcă să se bage groaza in noi .Și conform OMS și a guvernului mondial trebuie musai sa murim cît mai mulți .What ? De ce sa murim ? De ce sa fim omoriti cu bună știință ? De ce sa ne lăsăm omoriti ? Alte țări deja au aruncat toate vaccinurile cînd au văzut ce alte boli dezvolta aceste vaccinuri .Sa înțeleg că noi trebuie să îl îmbogățim pe domnul Gates .Că sa vezi .Așa și pentru cele doua pneumonii una descoperita in spitalul militar Cluj Am primit următoarea schemă de tratament : Tamiflu Cefuroxima Aurobindo 500 mg Cal-C-Vita și Baraka pentru creșterea imunității .Ca sa vezi nu am murit nu am fost legata de pat nu am fost sedată și nici intubată .Mulțumesc Spitalului Militar Cluj acolo sunt îngerii care îmi țin bolile sub control .Deci dragii mei de pneumonie sau gripa nu se moare .Da ? Se moare de indiferența nepăsare .De indiferența medicilor din unele spitale .Acum spun așa că cei care merg la medicul de familie de la primele semne ale bolii nu mor .Nu am murit eu care sunt grav bolnava .Deci atenție la neatenție .Cît despre preturile de care vorbiți domniile voastre e vina directă a dumneavoastră care atunci cînd mergeți în excursii lăsați jeg și mizerie in urma dumneavoastră .Ciudat toate se intimpla doar în sud .La noi la Cluj nu .Mai sa fie .

  Cu Stima

  Cihodaru Catalina -Cluj Napoca
  • Like 0
  • @ Cihodaru Catalina
   Paul check icon
   Oare sunt toți de la Cluj la fel de deștepți si informati ca dumneavoastră?
   Am auzit de la varul de al doilea al unui prieten, ca unii de la Cluj au descoperit ca Tamiflu este de fapt vaccinul de la Astra Zeneca pe care cabala mondiala care o patronează pe doamna Von der Leyen îl distribuie prin agenții sai secreți din spitalele militare. As vrea sa va întreb dacă sunteți bine sau suferiți de efecte secundare?
   • Like 10
  • @ Cihodaru Catalina
   Cu părere de rău și jenă vă spun sincer asta: sunt convins că bolile enumerate de Dvs. nu sunt nici pe departe singurele de care suferiți. Păcat.
   • Like 8
  • @ Cihodaru Catalina
   Ai scapat de la glumeti cumva? Nu de alta, dar asa pare dupa cum scrii.... Si cam cate clase ai absolvit matale???
   • Like 5
  • @ Cihodaru Catalina
   ove check icon
   Aoleu,probabil ca mai sunteti si mandra de ce ati postat.Vai,aveti si drept de vot,asa este?
   • Like 4
  • @ Cihodaru Catalina
   D-na Cihodaru C. Citesc si ma crucesc. Sunteti o DEOSEBIT de inteligenta.
   persoana ,,nevaccinabila
   Legat de plimbarea ,,dezbracatului" prin fata dvs. este inca o dovada in acest sens. Eu sunt din SV, deci nu chiar din sud si bineinteles nu sunt ,,nordist" La noi se spune ca cine nu se vaccineaza anticovid, nu poarta masca de protectie, ori moare ori ramane tampit. O fi,n-o fi asa???
   • Like 2
  • @ Cihodaru Catalina
   : Cihodaru Catalina Nu se spune simplu ca e pneumonie deoarece pneumonia e doar unul din simptome, si daca ati trecut prin doua pneumonii ar trebui sa stiti ca ati fost norocoasa, ca daca aveati plamanii afectati de "pneumonia" indusa de Covid nu mai erati in viata.
   • Like 0
 • Concluzia: abia asteptam sa se termine pandemia ca sa incepem sa contemplam cum murim otraviti de poluare. Ignoranta ucide, din ce in ce mai mult.
  • Like 5


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult