Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Bitcoin, la maxim istoric: veselie în piața cripto, unde mulți se cred investitori. Luați aminte: Nu speculați banii familiei pe așa ceva!

bitcoin - Trump

În imagine, o postare a lui Donald Trump pe platforma X, 3 noiembrie 2024/ Foto: Omar Marques/SOPA Images/Shutter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Apropo de veselia din piața cripto, unde mulți credincioși exaltați se cred deja investitori, nu uitați ce spune CEO-ul JP Morgan: “Who cares” (cui îi pasă) și “Governments will crash it one day” (Guvernele îl vor distruge într-o zi). Luați aminte: Nu speculați banii familiei pe așa ceva, maximum 5% - 10% din economiile lunare se poate duce pe zona tactilă (metale prețioase, startups, forex, cripto etc.) … implicit maximum 1% - 2% din economii poți risca pe așa ceva. Luați aminte, să nu spuneți că nu am zis, când o să plângeți și o să căutați vinovați.

P.S. Alte argumente: BlackRock, companie americană de investiții, cel mai mare administrator de active din lume, a lansat un fond pe cripto. Evident, piața cere, oferta vine, dar cripto reprezintă maximum 1% din activele gestionate de BlackRock. Deci, dăm poporului pâine și circ, dar ținem robinetul la damigeană strâns.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dan I check icon
    Euforia de acum se datoreaza lui Trump (si Elon Musk).
    Bitcoin e un fum, nimic palpabil, pură speculație financiară, niște lumânări pe un grafic. Azi e la 90.000 $, maine poate reveni la 75.000 $, doar că apare un zvon că Musk vinde, sau ca nu mai vinde Tesla pe BTC.
    Totuși, dacă cel mai mare fond de investiții a bâgat bani în așa ceva, înseamnă că se bazează pe ceva informații de la insideri Guvern/FED/MED etc.
    PS. Nu dețin BTC și nici nu am de gand sa ma bag in asta.
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult