Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Halta Sibiu. De câte ori s-a oprit avionul lui Klaus Iohannis la Sibiu într-un singur an - analiza Boardingpass

Klaus Iohannis - 2023

Foto: Inquam Photos

Președintele României a călătorit în 2022 și primele două luni ale anului 2023 de 26 de ori în țară și străinătate, iar majoritatea zborurilor au avut opriri în Sibiu, scrie Boardingpass, un site specializat în aviație. În urmă cu câteva zile, Boardingpass a prezentat, pe pagina de facebook, detalii despre aeronava VIP cu care Klaus Iohannis a mers în vizită oficială în Japonia, cu escală la Sibiu.

Opririle pe aeroportul din Sibiu ale avioanelor închiriate de Administrația Prezidențială pentru călătoriile președintelui nu sunt deloc o excepție, ci o regulă, susține Boardingpass. Conform listei de zboruri efectuate de Președinte în 2022 și primele două luni ale anului 2023, pe care a compilat-o Boardingpass, din cele 26 de călătorii avute de acesta în țară și străinătate, doar șapte nu au avut opriri pe aeroportul sibian. 

Motivul opririlor pe aeroportul din Sibiu, care au o durată de numai câteva zeci de minute, este necunoscut, relatează sursa citată.

Referitor la operatorul zborurilor, pentru vizitele oficiale din Paris și Bruxelles din februarie 2022 și vizitele oficiale din Marea Britanie și SUA din septembrie 2022 Administrația Prezidențială a închiriat avioane de tip Dassault Falcon 8X și 900DX de la Global Jet.

Restul zborurilor au fost operate de compania aeriană Toyo Aviation, care deține, conform Autorității Aeronautice Române (AACR), cinci avioane private. În anii trecuți, Președintele României a mai călătorit de câteva ori cu avioane închiriate de la compania Global Jet, însă majoritatea zborurilor avute de acesta erau la bordul unui avion operat Toyo Aviation. Administrația Prezidențială a transmis Agerpres că în anul 2022 a cheltuit 16.604.678,40 de lei pentru 21 de deplasări externe efectuate de Președinte.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult