Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Imagini cu „uimitorul avion VIP” cu care președintele Iohannis a zburat în Japonia, cu escală la Sibiu și Baku

Global Jet - avion

În imagine, aeronava cu care a călătorit Klaus Iohannis / Foto: BoardingPass / SatoF

Președintele Klaus Iohannis a mers în vizita oficială din Japonia la bordul unui avion privat, închiriat de la compania luxemburgheză Global Jet, potrivit Boarding Pass, un site specializat în domeniul aviației, scrie Libertatea.

Ruta pe care a călătorit președintele Iohannis a fost București – Sibiu – Tokyo Haneda, scrie Boarding Pass, iar aeronava a fost un Boeing 737-900ER în configurație BBJ (Boeing Business Jet).

Deoarece autonomia avionului este insuficientă pentru un zbor fără escală din Sibiu până în capitala Japoniei, piloții au efectuat o oprire pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan).

Pe site-ul companiei Global Jet este un singur avion care arată la fel precum cel cu care Iohannis a aterizat la Tokyo, scrie Libertatea. Este vorba despre Boeing BBJ3. „Cabina acestui uimitor avion VIP are un spațiu amplu, intimitate și posibilitatea de a te bucura de fiecare moment, de la relaxare în lounge-ul VIP, până la vizionare de filme în sala cinema și la o cină de cinci stele”, potrivit descrierii de pe site-ul companiei. Capacitatea de transport a avionului este de 19 pasageri.

Durata zborului dintre București și Sibiu a fost de 31 de minute, cea a zborului dintre Sibiu și Baku a fost de două ore și 48 de minute, iar zborul dintre Baku și Tokyo a avut o durată de nouă ore. Fotografii cu interiorul aeronavei, publicate de Boarding Pass: 

Foto: BoardingPass/ SatoF

Libertatea scrie că a întrebat Administrația Prezidențială care au fost costurile închirierii aeronavei Boeing 737-900ER aparținând companiei luxemburgheze Global Jet și care a fost motivul pentru care aeronava, care a decolat sâmbătă seara, 4 martie, de pe Otopeni, a făcut o escală la Sibiu în aceeași seară, însă nu primit răspuns. 

Președintele Iohannis s-a întâlnit marți la Tokyo cu împăratul Japoniei, Naruhito, şi împărăteasa Japoniei, Masako. De asemenea, Klaus Iohannis s-a întâlnit la Tokyo şi cu premierul Japoniei, Fumio Kishida.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Felicitari dle prezident,ca mai ai putin si nu vei mai "pupa"asemenea distractii pe banii nostrii.
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult