Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Imagini cu „uimitorul avion VIP” cu care președintele Iohannis a zburat în Japonia, cu escală la Sibiu și Baku

Global Jet - avion

În imagine, aeronava cu care a călătorit Klaus Iohannis / Foto: BoardingPass / SatoF

Președintele Klaus Iohannis a mers în vizita oficială din Japonia la bordul unui avion privat, închiriat de la compania luxemburgheză Global Jet, potrivit Boarding Pass, un site specializat în domeniul aviației, scrie Libertatea.

Ruta pe care a călătorit președintele Iohannis a fost București – Sibiu – Tokyo Haneda, scrie Boarding Pass, iar aeronava a fost un Boeing 737-900ER în configurație BBJ (Boeing Business Jet).

Deoarece autonomia avionului este insuficientă pentru un zbor fără escală din Sibiu până în capitala Japoniei, piloții au efectuat o oprire pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan).

Pe site-ul companiei Global Jet este un singur avion care arată la fel precum cel cu care Iohannis a aterizat la Tokyo, scrie Libertatea. Este vorba despre Boeing BBJ3. „Cabina acestui uimitor avion VIP are un spațiu amplu, intimitate și posibilitatea de a te bucura de fiecare moment, de la relaxare în lounge-ul VIP, până la vizionare de filme în sala cinema și la o cină de cinci stele”, potrivit descrierii de pe site-ul companiei. Capacitatea de transport a avionului este de 19 pasageri.

Durata zborului dintre București și Sibiu a fost de 31 de minute, cea a zborului dintre Sibiu și Baku a fost de două ore și 48 de minute, iar zborul dintre Baku și Tokyo a avut o durată de nouă ore. Fotografii cu interiorul aeronavei, publicate de Boarding Pass: 

Foto: BoardingPass/ SatoF

Libertatea scrie că a întrebat Administrația Prezidențială care au fost costurile închirierii aeronavei Boeing 737-900ER aparținând companiei luxemburgheze Global Jet și care a fost motivul pentru care aeronava, care a decolat sâmbătă seara, 4 martie, de pe Otopeni, a făcut o escală la Sibiu în aceeași seară, însă nu primit răspuns. 

Președintele Iohannis s-a întâlnit marți la Tokyo cu împăratul Japoniei, Naruhito, şi împărăteasa Japoniei, Masako. De asemenea, Klaus Iohannis s-a întâlnit la Tokyo şi cu premierul Japoniei, Fumio Kishida.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Felicitari dle prezident,ca mai ai putin si nu vei mai "pupa"asemenea distractii pe banii nostrii.
    • Like 1


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult