Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Imagini cu „uimitorul avion VIP” cu care președintele Iohannis a zburat în Japonia, cu escală la Sibiu și Baku

Global Jet - avion

În imagine, aeronava cu care a călătorit Klaus Iohannis / Foto: BoardingPass / SatoF

Președintele Klaus Iohannis a mers în vizita oficială din Japonia la bordul unui avion privat, închiriat de la compania luxemburgheză Global Jet, potrivit Boarding Pass, un site specializat în domeniul aviației, scrie Libertatea.

Ruta pe care a călătorit președintele Iohannis a fost București – Sibiu – Tokyo Haneda, scrie Boarding Pass, iar aeronava a fost un Boeing 737-900ER în configurație BBJ (Boeing Business Jet).

Deoarece autonomia avionului este insuficientă pentru un zbor fără escală din Sibiu până în capitala Japoniei, piloții au efectuat o oprire pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan).

Pe site-ul companiei Global Jet este un singur avion care arată la fel precum cel cu care Iohannis a aterizat la Tokyo, scrie Libertatea. Este vorba despre Boeing BBJ3. „Cabina acestui uimitor avion VIP are un spațiu amplu, intimitate și posibilitatea de a te bucura de fiecare moment, de la relaxare în lounge-ul VIP, până la vizionare de filme în sala cinema și la o cină de cinci stele”, potrivit descrierii de pe site-ul companiei. Capacitatea de transport a avionului este de 19 pasageri.

Durata zborului dintre București și Sibiu a fost de 31 de minute, cea a zborului dintre Sibiu și Baku a fost de două ore și 48 de minute, iar zborul dintre Baku și Tokyo a avut o durată de nouă ore. Fotografii cu interiorul aeronavei, publicate de Boarding Pass: 

Foto: BoardingPass/ SatoF

Libertatea scrie că a întrebat Administrația Prezidențială care au fost costurile închirierii aeronavei Boeing 737-900ER aparținând companiei luxemburgheze Global Jet și care a fost motivul pentru care aeronava, care a decolat sâmbătă seara, 4 martie, de pe Otopeni, a făcut o escală la Sibiu în aceeași seară, însă nu primit răspuns. 

Președintele Iohannis s-a întâlnit marți la Tokyo cu împăratul Japoniei, Naruhito, şi împărăteasa Japoniei, Masako. De asemenea, Klaus Iohannis s-a întâlnit la Tokyo şi cu premierul Japoniei, Fumio Kishida.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Felicitari dle prezident,ca mai ai putin si nu vei mai "pupa"asemenea distractii pe banii nostrii.
    • Like 1


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult