Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Imagini cu „uimitorul avion VIP” cu care președintele Iohannis a zburat în Japonia, cu escală la Sibiu și Baku

Global Jet - avion

În imagine, aeronava cu care a călătorit Klaus Iohannis / Foto: BoardingPass / SatoF

Președintele Klaus Iohannis a mers în vizita oficială din Japonia la bordul unui avion privat, închiriat de la compania luxemburgheză Global Jet, potrivit Boarding Pass, un site specializat în domeniul aviației, scrie Libertatea.

Ruta pe care a călătorit președintele Iohannis a fost București – Sibiu – Tokyo Haneda, scrie Boarding Pass, iar aeronava a fost un Boeing 737-900ER în configurație BBJ (Boeing Business Jet).

Deoarece autonomia avionului este insuficientă pentru un zbor fără escală din Sibiu până în capitala Japoniei, piloții au efectuat o oprire pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan).

Pe site-ul companiei Global Jet este un singur avion care arată la fel precum cel cu care Iohannis a aterizat la Tokyo, scrie Libertatea. Este vorba despre Boeing BBJ3. „Cabina acestui uimitor avion VIP are un spațiu amplu, intimitate și posibilitatea de a te bucura de fiecare moment, de la relaxare în lounge-ul VIP, până la vizionare de filme în sala cinema și la o cină de cinci stele”, potrivit descrierii de pe site-ul companiei. Capacitatea de transport a avionului este de 19 pasageri.

Durata zborului dintre București și Sibiu a fost de 31 de minute, cea a zborului dintre Sibiu și Baku a fost de două ore și 48 de minute, iar zborul dintre Baku și Tokyo a avut o durată de nouă ore. Fotografii cu interiorul aeronavei, publicate de Boarding Pass: 

Foto: BoardingPass/ SatoF

Libertatea scrie că a întrebat Administrația Prezidențială care au fost costurile închirierii aeronavei Boeing 737-900ER aparținând companiei luxemburgheze Global Jet și care a fost motivul pentru care aeronava, care a decolat sâmbătă seara, 4 martie, de pe Otopeni, a făcut o escală la Sibiu în aceeași seară, însă nu primit răspuns. 

Președintele Iohannis s-a întâlnit marți la Tokyo cu împăratul Japoniei, Naruhito, şi împărăteasa Japoniei, Masako. De asemenea, Klaus Iohannis s-a întâlnit la Tokyo şi cu premierul Japoniei, Fumio Kishida.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Felicitari dle prezident,ca mai ai putin si nu vei mai "pupa"asemenea distractii pe banii nostrii.
    • Like 1


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult