Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Breaking news. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, miercuri seara, că se „vor adopta acte juridice de natură să permită îndreptarea acestor abuzuri”, după decizia de azi a CCR

Liviu Dragnea și Tudorel Toader

(Foto: Inquam Photos/George Călin)

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, miercuri seara, la Digi24, că, în lumina deciziei de azi a Curții Constituționale, „vom adopta o reglementare juridică de îndreptare a acestor abuzuri”. 

Ministrul a precizat că, în acest moment, sunt în discuție fie o ordonanță de urgență, fie o lege dezbătută în Parlament. Întrebat ce exact va conține această „reglementare juridică”, Tudorel Toader a fost evaziv, însă a subliniat că actul normativ se va adresa inclusiv condamnaților cu sentințe definitive. 

De precizat că, în minuta CCR, se precizează clar că decizia Curții se referă doar la procesele aflate în desfășurare, deci exclude sentințele definitive. Astfel, judecătorii CCR cer judecătorilor și procurorilor să analizeze dacă probele administrate în dosarele aflate pe rol au fost administrate corect de un procuror sau dacă au fost viciate de intervenția unui agent de informații. 

Motivarea deciziei CCR este așteptată de toată lumea, deoarece ea va da calea de urmat.

Liviu Dragnea cere insistent Guvernului să dea o ordonanță de amnistie și grațiere, dar până acum premierul Viorica Dăncilă și ministrul Tudorel Toader au ezitat. Decizia Curții Constituționale a României (CCR) este interpretată acum de PSD drept proba supremă care dovedește „abuzurile statului paralel” împotriva politicienilor inculpați sau condamnați penal.

Citește și: 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Niste gunoaie.
    • Like 0
  • mike mike check icon
    In traducerea limbajului PSD-ist asta inseamna OUG pe amnisitie si gratiere. Deci se va intampla, in ciuda avertismentelor din partea UE si chiar daca Romania detine presedintia UE.
    • Like 1
  • Bai, astia sunt atit de bine organizati si cu zece pasi inaintea reactiilor din societatea civila , de Johannis nici nu mai comentez.
    Eu nu pot sa cred ca toti jokerii astia : Tudorel Toader , Dorneanu , Pivniceru , Iordache , Nicolicea , Savonea , TV-urile arunca Romania in haos , numai pentru niste functii sau pensii .
    Cum poti sa duci dementa atit de departe , cind vezi ca populatia pur si simplu nu este de acord cu ceea ce fac ?
    Astia ori sunt santajati cu chestii grele ( de puscarie) ori vor primi bani cu lopata ...
    Si daca asta este cazul, nu se vor opri indiferent de ceea va zice oricine ...
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult