Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Breaking news. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, miercuri seara, că se „vor adopta acte juridice de natură să permită îndreptarea acestor abuzuri”, după decizia de azi a CCR

Liviu Dragnea și Tudorel Toader

(Foto: Inquam Photos/George Călin)

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, miercuri seara, la Digi24, că, în lumina deciziei de azi a Curții Constituționale, „vom adopta o reglementare juridică de îndreptare a acestor abuzuri”. 

Ministrul a precizat că, în acest moment, sunt în discuție fie o ordonanță de urgență, fie o lege dezbătută în Parlament. Întrebat ce exact va conține această „reglementare juridică”, Tudorel Toader a fost evaziv, însă a subliniat că actul normativ se va adresa inclusiv condamnaților cu sentințe definitive. 

De precizat că, în minuta CCR, se precizează clar că decizia Curții se referă doar la procesele aflate în desfășurare, deci exclude sentințele definitive. Astfel, judecătorii CCR cer judecătorilor și procurorilor să analizeze dacă probele administrate în dosarele aflate pe rol au fost administrate corect de un procuror sau dacă au fost viciate de intervenția unui agent de informații. 

Motivarea deciziei CCR este așteptată de toată lumea, deoarece ea va da calea de urmat.

Liviu Dragnea cere insistent Guvernului să dea o ordonanță de amnistie și grațiere, dar până acum premierul Viorica Dăncilă și ministrul Tudorel Toader au ezitat. Decizia Curții Constituționale a României (CCR) este interpretată acum de PSD drept proba supremă care dovedește „abuzurile statului paralel” împotriva politicienilor inculpați sau condamnați penal.

Citește și: 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Niste gunoaie.
    • Like 0
  • mike mike check icon
    In traducerea limbajului PSD-ist asta inseamna OUG pe amnisitie si gratiere. Deci se va intampla, in ciuda avertismentelor din partea UE si chiar daca Romania detine presedintia UE.
    • Like 1
  • Bai, astia sunt atit de bine organizati si cu zece pasi inaintea reactiilor din societatea civila , de Johannis nici nu mai comentez.
    Eu nu pot sa cred ca toti jokerii astia : Tudorel Toader , Dorneanu , Pivniceru , Iordache , Nicolicea , Savonea , TV-urile arunca Romania in haos , numai pentru niste functii sau pensii .
    Cum poti sa duci dementa atit de departe , cind vezi ca populatia pur si simplu nu este de acord cu ceea ce fac ?
    Astia ori sunt santajati cu chestii grele ( de puscarie) ori vor primi bani cu lopata ...
    Si daca asta este cazul, nu se vor opri indiferent de ceea va zice oricine ...
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult