Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Ziua în care Florin Cîțu a fost la un pas să împingă USR PLUS afară din guvern s-a încheiat cu cea mai scurtă ședință a Executivului din istorie. Ministrul Cîmpeanu: s-a deschis ședința, s-a închis ședința. Filmul zilei

Florin Citu - Dan Barna

Foto: Inquam Photos / George Călin

Coaliția de guvernare trece printr-o criză. Miza este programul „Anghel Saligny”, un nou PNDL, în valoare de 50 de miliarde de lei, fonduri ce ar urma să fie alocate către autoritățile locale.

Scandalul a început după ce programul PNDL3 a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de azi dimineață de la guvern.

UPDATE: Breaking News. Premierul Cîțu anunță că îl demite pe ministrul Justiției, Stelian Ion

UPDATE: Ministrul Cîmpeanu a declarat la Digi24 că ședința Executivului a fost una extrem de scurtă: „s-a deschis ședința, s-a închis ședința”. Programul PNDL3 nu a fost adoptat.

UPDATE: La guvern ar fi avut loc în această seară o ședință-fulger a Executivului, fără miniștrii USR PLUS. (sursa Digi24)

UPDATE: USR PLUS boicotează ședința de Guvern. Dacian Cioloș și Dan Barna solicită o ședință a coaliției, pentru discuții pe marginea programului „Anghel Saligny”.  

STIREA INITIALA

Surse din USR PLUS citate de Digi24 spun că premierul, care ține mult ca acest program să intre în vigoare, vrea să forțeze mâna guvernului de coaliție pentru a adopta proiectul, deși documentul nu ar avea în prezent toate avizele. Lipsesc avizele de la ministere conduse de miniștri USR PLUS, precum Ministerul Transporturilor și Ministerul Justiției. 

În timp ce USR PLUS amenință cu ieșirea de la guvernare, premierul Cîțu spune că „amenințările vin și pleacă”, iar proiectul „Anghel Saligny” va trece azi de guvern. Prim-ministrul a precizat că a preluat și inclus în proiect toate amendamentele USR PLUS discutate în Coaliție.

Insistența premierului în legătură cu PNDL3 vine pe fondul candidaturii lui Florin Cîțu la șefia PNL, poziție pentru obținerea căreia are nevoie și de susținere din partea primarilor liberali. 

USR PLUS a contestat programul „Anghel Saligny” pe motiv că este o continuare a programului PNDL. Aceștia au adus mai multe amendamente și au condiționat susținerea proiectului de un acord în coaliție pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Ședința Executivului a fost suspendată până la ora 19.00.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Wow a promis ceva pomeni sa iasa si el sef la pnl. Asta spune multe despre ce are in cap.
    • Like 0
  • Nume check icon
    Suntem linistiti. Tara este pe maine bune. Demiurgul. primul epidemiolog la tarii, primul metalist al tarii, cel mai finantist dintre finantisti, expertul mondial in imprumuturi, cel mai reformator din toti reformatorii, nemaivazutul, nemaiauzitul si neinfricatul primul minstru dl. Catu este la datorie. Iar daca el stie ca va trece in guvern va trece.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult