Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Brexit-ul, amânat până pe 31 octombrie 2019. Donald Tusk către „prietenii britanici”: „Vă rog, nu irosiți acest timp”

Theresa May

Foto: Guliver/Getty Images

Marea Britanie și UE au căzut de acord asupra unei extensii flexibile a termenului pentru Brexit până pe 31 octombrie, a anunțat președintele Consiliului European, Donald Tusk. Vorbind după negocierile de cinci ore avute la un summit UE din Bruxelles, Tusk a spus că „mesajul său către prietenii britanici” a fost: „vă rog, nu irosiți acest timp”, relatează BBC

„Această extesie este mai scurtă decât m-aș fi așteptat, dar există încă timp pentru găsirea celei mai bune soluții”, a spus Tusk. 

Marea Britanie are opțiunea de a părăsi Uniunea Europeană mai devreme, dacă Theresa May reușește să obțină votul Parlamentului asupra unui nou acord. 

Inițial, Theresa May spusese în timul negocierilor că nu va accepta o prelungire a termenului peste data de 30 iunie. Ea a insistat că Marea Britanie „poate încă să prărsească UE pe data de 22 mai și să nu organizeze acele alegeri europarlamentare”, dacă Parlamentul votează acordul.

UE va ține, de asemenea, un summit simbolic pe 30 iunie, pentru a evolua comportamentul Marii Britanii ca stat membru, ca urmare a unei intervenții a președintelui Emmanuel Macron care a vorbit despre riscul ca aceasta să submineze proiectul european, în perioada de extensie a termenului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • raimond check icon
  Cand am vazut dimineata stirea, am crezut ca e o gluma. Mai amani cu 6 luni cand ai avut doi ani la dispozitie... Se pare ca nu numai englejii sunt varza, si UE e varza. Te pomenesti ca pe 30 octombrie cand vom fi in aceeasi situatie ca azi vom mai baga o amanare?
  • Like 0
 • Poate le vine mintea la cap englezilor să renunțe la Brexit. Altfel au o opțiune proastă și una foarte proastă, să iasă din UE cu acord sau fără acord.
  • Like 0
  • @ Florian Nicolaescu
   karla check icon
   Sa inteleg ca-ti pasa de englezi? Apreciez asta. Sti cum se spune: "Peste Canal s-a lasat ceata, iarasi a ramas izolata Europa"
   • Like 0
  • @ karla
   Din păcate Brexit-ul nu îi va afecta doar pe britanici ci și pe noi, țările din UE.
   • Like 0
  • @ Florian Nicolaescu
   karla check icon
   Cat optimism :) "pe noi, tarile UE". Adica si Romania. Daca vom mai fi in UE pana la 31 Octombrie. Brexitul are loc de Halloween - ce oroare! Ha ha ha ha !
   • Like 0
  • @ Florian Nicolaescu
   Nu vor renunta la Brexit. Ptr ei este cea mai buna solutie. Si nu va fi un al doilea referendum pe aceasta tema. S-ar ajunge la razboi civil.
   • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult