Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Bucătarul Radu Popovici pleacă din țară și își vinde afacerea „din cauza modului în care este condusă România”

Cunoscutul bucătar Radu Popovici a anunțat într-o postare pe Facebook că pleacă din țară și își vinde afacerea din cauza felului în care este condusă România. Bucătar și blogger culinar, Popovici deține la București restaurantul Bisto GUXT.

Foto: Facebook Radu Popovici

„O voi lua de la capăt în alt loc, unde societatea nu a fost cuprinsă încă de o metastază morală”

Dragii moșului, vă anunț oficial că m-am hotărât să plec din țara definitiv. Sper ca din 2018 să nu mai prind aici decât 1-2 luni cel mult. Nu plec din motive pecuniare, ci strict din cauza modului în care este condusă România. 

O voi lua de la capăt în alt loc. Mai am 10-12 ani de activitate în față și vreau s-o desfășor într-un loc unde să simt că cetățenii sunt respectați cât de cât și unde societatea încă nu a fost cuprinsă de o metastază morală”, a scris Popovici. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cale batuta. Sa-ti lasi si dreptul de vot in tara.
    • Like 0
    • @ Adrian Rafail
      Anon check icon
      De ce sa-si lase dreptul de vot in tara?
      • Like 1
  • Anon check icon
    Foarte bine, domnule Popovici, mult succes!
    • Like 0
  • Cu ingaduinta dvs. nu am stiut de domnul Radu Popovici. Studiind despre dumnealui am aflat ca are un blogg de gastronomie. Intrebarea mea este daca domnul Radu Popovici isi va continua activitatea de blogger avand nevoie , in continuare, de cititorii sai romani adica de cetatenii pe care ii lasa in urma si a caror societate a fost cuprinsa de metastaza sociala sau isi va continua activitatea de blogger in noua limba a tarii pe care si-a ales-o? A pleca sau a ramane este o optiune care trebuie sa ramana personala (indiferent cat esti de cunoscut sau nu) pentru ca , din pacate sau din fericire, multi dintre noi vom continua sa ne traim viata in Romania.
    • Like 2
  • check icon
    Un chef ar trebui sa aduca savoare intr-un meniu al vietii aparent cenusiu.Este moral sa judeci si imoral sa fugi.Spre deosebire de cazul Colentina aici dansul era si doctor si manager.Sa creezi ceva "ca afara" si pe urma sa-l duci cu tine pe alte meridiane "unde societatea nu a fost cuprinsa inca de metastaza morala" pare mai degraba un gest egoist,privandui pe cei care sperau ca se poate de bunele tale intentii.Urmeaza Kosovo sau Cambogia,societati incipiente care merita un bucatar pe masura.
    • Like 0
    • @
      Sunt convins ca omul a ajuns la hotararea asta dupa multe, prea multe ingaduinte, dupa ce a indurat suficient de multe jigniri. Nu cred ca gestul e egoist. Cum zice si el, mai are cativa ani de activitate inainte, nu o viata intreaga. Si mie imi pare rau ca lumea pleaca din tara, si ar trebui probabil sa ma simt parasit, dar cum sa te simti ca apartii unei tari si unei natiuni cand acea tara si natiune iti pune bete in roate cu orice ocazie si cand ipocrizia politica nici macar nu mai e ascunsa. De asemenea nu cred ca e imoral sa fugi. Daca vine ursu' din fata si tu nu ai nici o arma la indemana, nu cred ca se impune o "lupta dreapta", stim care sunt sansele. Mai bine o iei la sanatoasa. Situatia actuala din Romania seamana mai mult ca oricand cu Ferma animalelor a lui Orwell.
      • Like 5
    • @ Ciprian Voicu
      Asa e!.Si cu toate astea ,le place si aproba mizeria in care traiesc , .! Pana la urma ,omul are dreptate si curaj ,eu nu am ,desi mi-as dori foarte mult sa traiesc intr-o tara normala. Nici nu ne trebuie termen de comparatie ,poate unii dintre noi ,nu au mai vazut altceva ,dar e suficient,sa afli in fiecare zi ,cum se clatina intregul sistem : Sanatate,invatamant, economie ,in timp ce sistemul mafiot infloreste. Ma tem ca va fi prea tarziu sa regretam ,cand vom ramane cu specialisti mediocrii si cu o masa de vot foarte usor de condus!
      • Like 0
    • @ Ciprian Voicu
      Asa e!.Si cu toate astea ,le place si aproba mizeria in care traiesc , .! Pana la urma ,omul are dreptate si curaj ,eu nu am ,desi mi-as dori foarte mult sa traiesc intr-o tara normala. Nici nu ne trebuie termen de comparatie ,poate unii dintre noi ,nu au mai vazut altceva ,dar e suficient,sa afli in fiecare zi ,cum se clatina intregul sistem : Sanatate,invatamant, economie ,in timp ce sistemul mafiot infloreste. Ma tem ca va fi prea tarziu sa regretam ,cand vom ramane cu specialisti mediocrii si cu o masa de vot foarte usor de condus!
      • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult