Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Bucătarul Radu Popovici pleacă din țară și își vinde afacerea „din cauza modului în care este condusă România”

Cunoscutul bucătar Radu Popovici a anunțat într-o postare pe Facebook că pleacă din țară și își vinde afacerea din cauza felului în care este condusă România. Bucătar și blogger culinar, Popovici deține la București restaurantul Bisto GUXT.

Foto: Facebook Radu Popovici

„O voi lua de la capăt în alt loc, unde societatea nu a fost cuprinsă încă de o metastază morală”

Dragii moșului, vă anunț oficial că m-am hotărât să plec din țara definitiv. Sper ca din 2018 să nu mai prind aici decât 1-2 luni cel mult. Nu plec din motive pecuniare, ci strict din cauza modului în care este condusă România. 

O voi lua de la capăt în alt loc. Mai am 10-12 ani de activitate în față și vreau s-o desfășor într-un loc unde să simt că cetățenii sunt respectați cât de cât și unde societatea încă nu a fost cuprinsă de o metastază morală”, a scris Popovici. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cale batuta. Sa-ti lasi si dreptul de vot in tara.
    • Like 0
    • @ Adrian Rafail
      Anon check icon
      De ce sa-si lase dreptul de vot in tara?
      • Like 1
  • Anon check icon
    Foarte bine, domnule Popovici, mult succes!
    • Like 0
  • Cu ingaduinta dvs. nu am stiut de domnul Radu Popovici. Studiind despre dumnealui am aflat ca are un blogg de gastronomie. Intrebarea mea este daca domnul Radu Popovici isi va continua activitatea de blogger avand nevoie , in continuare, de cititorii sai romani adica de cetatenii pe care ii lasa in urma si a caror societate a fost cuprinsa de metastaza sociala sau isi va continua activitatea de blogger in noua limba a tarii pe care si-a ales-o? A pleca sau a ramane este o optiune care trebuie sa ramana personala (indiferent cat esti de cunoscut sau nu) pentru ca , din pacate sau din fericire, multi dintre noi vom continua sa ne traim viata in Romania.
    • Like 2
  • check icon
    Un chef ar trebui sa aduca savoare intr-un meniu al vietii aparent cenusiu.Este moral sa judeci si imoral sa fugi.Spre deosebire de cazul Colentina aici dansul era si doctor si manager.Sa creezi ceva "ca afara" si pe urma sa-l duci cu tine pe alte meridiane "unde societatea nu a fost cuprinsa inca de metastaza morala" pare mai degraba un gest egoist,privandui pe cei care sperau ca se poate de bunele tale intentii.Urmeaza Kosovo sau Cambogia,societati incipiente care merita un bucatar pe masura.
    • Like 0
    • @
      Sunt convins ca omul a ajuns la hotararea asta dupa multe, prea multe ingaduinte, dupa ce a indurat suficient de multe jigniri. Nu cred ca gestul e egoist. Cum zice si el, mai are cativa ani de activitate inainte, nu o viata intreaga. Si mie imi pare rau ca lumea pleaca din tara, si ar trebui probabil sa ma simt parasit, dar cum sa te simti ca apartii unei tari si unei natiuni cand acea tara si natiune iti pune bete in roate cu orice ocazie si cand ipocrizia politica nici macar nu mai e ascunsa. De asemenea nu cred ca e imoral sa fugi. Daca vine ursu' din fata si tu nu ai nici o arma la indemana, nu cred ca se impune o "lupta dreapta", stim care sunt sansele. Mai bine o iei la sanatoasa. Situatia actuala din Romania seamana mai mult ca oricand cu Ferma animalelor a lui Orwell.
      • Like 5
    • @ Ciprian Voicu
      Asa e!.Si cu toate astea ,le place si aproba mizeria in care traiesc , .! Pana la urma ,omul are dreptate si curaj ,eu nu am ,desi mi-as dori foarte mult sa traiesc intr-o tara normala. Nici nu ne trebuie termen de comparatie ,poate unii dintre noi ,nu au mai vazut altceva ,dar e suficient,sa afli in fiecare zi ,cum se clatina intregul sistem : Sanatate,invatamant, economie ,in timp ce sistemul mafiot infloreste. Ma tem ca va fi prea tarziu sa regretam ,cand vom ramane cu specialisti mediocrii si cu o masa de vot foarte usor de condus!
      • Like 0
    • @ Ciprian Voicu
      Asa e!.Si cu toate astea ,le place si aproba mizeria in care traiesc , .! Pana la urma ,omul are dreptate si curaj ,eu nu am ,desi mi-as dori foarte mult sa traiesc intr-o tara normala. Nici nu ne trebuie termen de comparatie ,poate unii dintre noi ,nu au mai vazut altceva ,dar e suficient,sa afli in fiecare zi ,cum se clatina intregul sistem : Sanatate,invatamant, economie ,in timp ce sistemul mafiot infloreste. Ma tem ca va fi prea tarziu sa regretam ,cand vom ramane cu specialisti mediocrii si cu o masa de vot foarte usor de condus!
      • Like 0


Îți recomandăm

E.ON predictibilitate facturi

Din 1 iulie, jocul s-a schimbat complet în piața energiei. Asta înseamnă că furnizorii nu mai practică tarife reglementate, iar prețurile se stabilesc liber, în funcție de evoluția pieței. Da, asta a însemnat și facturi mai piperate pentru mulți dintre noi, așa că apare întrebarea firească: ce putem face ca să avem mai mult control asupra facturii lunare?

Citește mai mult

Fără poveste nu există design

Ezio Manzini este una dintre cele mai influente voci globale în domeniul designului pentru sustenabilitate și inovare socială. Profesor emerit la Politecnico di Milano și fost profesor de Design Industrial la Universitatea de Arte din Londra, Manzini a revoluționat modul în care înțelegem rolul designului în societate. Fondator al DESIS (Design for Social Innovation and Sustainability), o rețea internațională prezentă în peste 50 de universități din întreaga lume, el a fost printre primii care au articulat viziunea designului ca instrument de transformare socială și ecologică. Cărțile sale, printre care ”Design, When Everybody Designs" și "Politics of the Everyday", au devenit texte esențiale pentru designeri, arhitecți și inovatori sociali. Cu o carieră de peste patru decenii dedicată explorării modurilor în care designul poate facilita tranziția către o societate mai sustenabilă și mai justă, Manzini continuă să inspire generații de profesioniști să regândească relația dintre design, comunitate și mediu.

Citește mai mult

Hektar

Traian F1- gogoșarul rotund cu pulpă groasă, Kharpatos 1- ardeii lungi de un roșu intens la maturitate, Minerva F1- vânăta subțire cu semințe puține și miez alb, Prut F1- castravetele care nu se amărăște când îl arde soarele, Burebista- pepeni ovali cu coajă verde și miez zemos, Valahia F1, Daciana F1, Napoca F1. Zeci de soiuri hibrid de legume care poartă nume românești sunt realizate în serele private de cercetare HEKTAR, de lângă Câmpia Turzii.

Citește mai mult

Mara Barbos Niculescu

În România lui „învățăm simultan”- în aceeași oră, unii copii rezolvă probleme, iar alții silabisesc primele propoziții. Discuția cu Mara Barbos Niculescu (Director Regional Centru-Vest, Teach for Romania) oferă o imagine mai puțin vorbită la nivelul societății despre ceea ce se întâmplă în școlile vulnerabile. Clivajele adânci dintre comunități, decalajele de literație și numerație te obligă la gimnaziu, ca profesor, ori să înveți să construiești baza – citit, scris, socotit, ori să cauți sprijin din partea unui specialist.

Citește mai mult

Cartierul perfect

Nu e doar un loc pe hartă, ci o combinație de elemente care ne fac să ne simțim acasă, în siguranță și conectați. „Cartierul perfect” nu e o utopie, ci o lecție sau un model de locuire la comun. E o alfabetizare, spune Alexandru Belenyi, arhitectul care a coordonat, la inițiativa Storia, un proiect curajos în România încercând să răspundă la întrebarea: Ce înseamnă ”perfect” când e vorba de locuire?

Citește mai mult