Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Ca Ceaușescu în 1989, Guvernul demis PSD promite că „mâine dimineață” va veni cu o HG prin care va da 100 de lei în plus la salariul minim

Viorica Dancila - Marius Constantin Budai - FB

Foto: Facebook/ Marius Constantin Budai

Executivul va pune de miercuri în dezbatere publică o Hotărâre de Guvern prin care salariul minim pe economie va fi majorat cu 100 de lei, a anunţat, marţi, ministrul demis al Muncii, Marius Budăi.

„Vor să desfiinţeze salariul minim (noul guvern - n.r.), adică să ne aducă cumva la un nivel de sclavagism modern. Am luat decizia aseară, într-o discuţie cu doamna premier şi cu domnul ministru Teodorovici ca mâine dimineaţă (miercuri - n.r.) să punem în transparenţă publică o Hotărâre de guvern prin care vom majora salariul minim pe economie cu 100 de lei, aşa cum scrie în programul de guvernare", a anunţat Budăi la Botoşani, la o întâlnire electorală cu simpatizanţii şi primarii PSD, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Budăi, „atunci când vii la guvernare si beneficiezi de a doua cea mai performantă creștere economică din Uniunea Europeană, când șomajul e de 3%, când salariile cu crescut cu 49%, iar pensia cu 4%, e bine".

De la 1 ianuarie 2019, salariul minim brut pe țară este 2.080 de lei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ei majoreaza "fiindca mai pot",dar,de dat dau altii,adica cei care angajeaza,fiind ultima isprava pentru oamenii muncii la plecarea celor mai incompetenti guvernanti din istoria tarii, IDEM ca nea Nicu de la balcon care n a mai reusit.SUCCES.
  • Like 1
 • PSD-istii sunt penibili oricum, acum chiar ca s-au facut de ras pe toate planurile, intern si international. D-na Dancila sa se duca la alfabetizare - mai exista scolile alea fara frecventa, pentru analfabetii care au si slujba, si care nu au facut scoala ca lumea la vremea potrivita? Nu am votat NICIODATA aceasta adunatura de rahat si nici nu o voi face vreodata.
  • Like 1
 • Stimată doamnă/domnişoară, câţi ani aveaţi în 1989 când nea Ceaşcă(RIP) promtea faimoşii 100 de lei.
  Sunteţi mult prea mulţi care urlaţi "comunism" fără a avea habar de ce înseamnă.
  Sursa voastră de cunoaştere este Facebook din informaţiile altor habarnişti sau mai rău postaci de profesie.
  Mai citiţi dracului o carte,, d-aia expirată, cu coperţi şi pagini! Internet-ul este fabulos dar pe acolo mişună mulţi gândaci de bucătărie
  • Like 0


 • astia din guvernareatot aceia sunt din guvernarea ceausista
  • Like 0
 • Si oare datoriile externe / rata la care ne imprumutam cu cat a crescut :D. De asta nu vb nimeni, lasam urmatorul guvern sa se ocupe!
  • Like 2
  • @ Liviu Anghelina
   Care guvern? S-au adunat nişte inşi ca să înţepe roata la maşina guvernului. După ce au pus-o pe jantă şi-au dat seama că în portbagaj nu aveau nici roată de rezervă şi nici trusa de scule. Acum stau în drum şi fac cu mâna. Necazul este că nu-ia nimeni.
   • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult