Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ca Ceaușescu în 1989, Guvernul demis PSD promite că „mâine dimineață” va veni cu o HG prin care va da 100 de lei în plus la salariul minim

Viorica Dancila - Marius Constantin Budai - FB

Foto: Facebook/ Marius Constantin Budai

Executivul va pune de miercuri în dezbatere publică o Hotărâre de Guvern prin care salariul minim pe economie va fi majorat cu 100 de lei, a anunţat, marţi, ministrul demis al Muncii, Marius Budăi.

„Vor să desfiinţeze salariul minim (noul guvern - n.r.), adică să ne aducă cumva la un nivel de sclavagism modern. Am luat decizia aseară, într-o discuţie cu doamna premier şi cu domnul ministru Teodorovici ca mâine dimineaţă (miercuri - n.r.) să punem în transparenţă publică o Hotărâre de guvern prin care vom majora salariul minim pe economie cu 100 de lei, aşa cum scrie în programul de guvernare", a anunţat Budăi la Botoşani, la o întâlnire electorală cu simpatizanţii şi primarii PSD, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Budăi, „atunci când vii la guvernare si beneficiezi de a doua cea mai performantă creștere economică din Uniunea Europeană, când șomajul e de 3%, când salariile cu crescut cu 49%, iar pensia cu 4%, e bine".

De la 1 ianuarie 2019, salariul minim brut pe țară este 2.080 de lei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ei majoreaza "fiindca mai pot",dar,de dat dau altii,adica cei care angajeaza,fiind ultima isprava pentru oamenii muncii la plecarea celor mai incompetenti guvernanti din istoria tarii, IDEM ca nea Nicu de la balcon care n a mai reusit.SUCCES.
  • Like 1
 • PSD-istii sunt penibili oricum, acum chiar ca s-au facut de ras pe toate planurile, intern si international. D-na Dancila sa se duca la alfabetizare - mai exista scolile alea fara frecventa, pentru analfabetii care au si slujba, si care nu au facut scoala ca lumea la vremea potrivita? Nu am votat NICIODATA aceasta adunatura de rahat si nici nu o voi face vreodata.
  • Like 1
 • Stimată doamnă/domnişoară, câţi ani aveaţi în 1989 când nea Ceaşcă(RIP) promtea faimoşii 100 de lei.
  Sunteţi mult prea mulţi care urlaţi "comunism" fără a avea habar de ce înseamnă.
  Sursa voastră de cunoaştere este Facebook din informaţiile altor habarnişti sau mai rău postaci de profesie.
  Mai citiţi dracului o carte,, d-aia expirată, cu coperţi şi pagini! Internet-ul este fabulos dar pe acolo mişună mulţi gândaci de bucătărie
  • Like 0


 • astia din guvernareatot aceia sunt din guvernarea ceausista
  • Like 0
 • Si oare datoriile externe / rata la care ne imprumutam cu cat a crescut :D. De asta nu vb nimeni, lasam urmatorul guvern sa se ocupe!
  • Like 2
  • @ Liviu Anghelina
   Care guvern? S-au adunat nişte inşi ca să înţepe roata la maşina guvernului. După ce au pus-o pe jantă şi-au dat seama că în portbagaj nu aveau nici roată de rezervă şi nici trusa de scule. Acum stau în drum şi fac cu mâna. Necazul este că nu-ia nimeni.
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult