Cadrele medicale implicate în tratarea bolnavilor de COVID-19 vor primi un stimulent de risc în valoare 2.250 de lei net, a anunțat luni ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
De măsură vor beneficia 75.000 de persoane - medici, asistenți, membri ai personalului care lucrează pe ambulanță și ai personalului paramedical, iar banii vor veni din fonduri europene, a spus Boloș.
Valoarea brută a stimulentului va fi de 2.500 de lei, din care va fi scăzut impozitul pe venit de 10%.
Boloș a anunțat că și alte măsuri de luptă împotriva coronavirusului vor putea fi plătite din fonduri de la UE. Astfel, vor fi decontate echipamente medicale de protecție în valoare de 350 de milioane de euro, iar România va primi 300 de milioane de euro pentru a suporta cheltuieli generate de șomajul tehnic.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
A propos, sunt curios să ştiu ce asigurare de viaţă are personalul care lucrează în mod curent în domeniul bolilor infecţioase (spitale, laboratoare etc.) şi dacă da, cine o plăteşte.
" Facilități " înseamnă protecție, casă, masă dacă sunt nevoiți să lucreze schimburi prelungite.
Există spor de periclitate și pentru cei care lucrează în chimie. Și pentru cei ce se ocupă de pacienți cu HIV sau tbc. Da, e în regulă. Va fi oricum numai pe durata pandemiei.
Pentru perioada cât sunt implicaţi în combaterea COVID-19 (o lună, două, şase, un an, cât o ţine), şi numai cei direct implicaţi, să primească exact aceleaşi sporuri consistente ca şi militarii în Afganistan. Nici mai mult, nici mai puţin. Dacă nu le convine, îşi pot da demisia. Militarii n-au această posibilitate.