Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Călare pe porc. Cine conduce Garda de Mediu București, instituția care ar trebui să găsească sursa poluării din Capitală

Ionel Glaman

Foto G4Media

Garda de Mediu București, care ar trebui să controleze respectarea legislației de mediu, susţine într-un răspuns pentru G4Media.ro că anul trecut pe teritoriul Capitalei nu a existat niciun depozit ilegal de deşeuri, motiv pentru care nu a dat nici o amendă.

Ionel Viorel Glăman conduce din 2015 Comisariatul Municipiului Bucureşti din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, unde are 19 subordonaţi cu ajutorul cărora ar trebui să depisteze şi să sancţioneze orice persoană sau societate comercială care poluează sau deteriorează mediul din Capitală.

Glăman s-a remarcat însă prin diversele ipostaze în care apare în fotografii postate pe Facebook, cum ar fi călare pe porc sau la bustul gol, scrie sursa citată, care publică imagini în care apare șeful Comisariatului Municipiului Bucureşti din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu,

Aminim că în cursul nopții de duminică spre luni s-au înregistrat depășiri chiar și cu 900-1.000% peste limitele maxim admise la poluarea cu PM2,5 (particule în suspensie cu diametrul mai mic de 2,5 microni – de la arderi, de exemplu) și de aproape 800% la poluarea cu PM10 (particule în suspensie cu diametrul mai mic de 10 microni - de la praf sau polen). Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat că a aflat de pe Facebook despre poluarea masivă din Capitală.  

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • In toate judetele romaniei la mediu sunt numai porci grasi.
  • Like 0
 • Cred ca prima intrebare de bun simt ar fi , cine l-a numit pe smenarul asta, sef la Garda de Mediu ? Raspunsul il cam stim deja , de pregatirea in domeniu nici nu ma indoiesc, se pricepe sigur... . Asa ca vitele care continua sa voteze niste politicieni care numesc asemenea indivizi in administratie, ar trebui sa taca si inghita mizeria din Bucuresti. Si daca nu le place sa se mai gindeasca un pic cind pun stampila. In rest, culegem ce am semanat.
  • Like 2
 • mike mike check icon
  Ia uite-i frate....niste porci calare pe un porc. Sa nu va impiedicati baieti si sa cadeti...se mai intampla si "accidente".
  • Like 2
 • satanae check icon
  Își pune cineva întrebarea: cum ar fi posibil ca 20 de oameni, cu șef, cu tot, să controleze toți poluatorii din București? Sigur, ăia 20 sunt, cel mai probabil, niște animale scarboase, precum șeful lor, și au fost toți puși acolo ca să nu facă nimic, dar și dac-ar vrea să facă, cum ar putea? Și asta e situația numai la Garda de Mediu, dar dacă ne uităm la nr celor din instituțiile de control ale statului, care ar trebui să iasă pe teren, din orice domeniu, găsim mereu aceeași situație. Nr celor care putrezesc în birouri e nesfârșit, iar cei de pe teren sunt infinit mai puțini și aleși pe sprînceană. Și asta se întâmplă nu de azi, de ieri, ci de vreo 30 de ani, sub nasul și cu voia noastră
  • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult