Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Călare pe porc. Cine conduce Garda de Mediu București, instituția care ar trebui să găsească sursa poluării din Capitală

Ionel Glaman

Foto G4Media

Garda de Mediu București, care ar trebui să controleze respectarea legislației de mediu, susţine într-un răspuns pentru G4Media.ro că anul trecut pe teritoriul Capitalei nu a existat niciun depozit ilegal de deşeuri, motiv pentru care nu a dat nici o amendă.

Ionel Viorel Glăman conduce din 2015 Comisariatul Municipiului Bucureşti din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, unde are 19 subordonaţi cu ajutorul cărora ar trebui să depisteze şi să sancţioneze orice persoană sau societate comercială care poluează sau deteriorează mediul din Capitală.

Glăman s-a remarcat însă prin diversele ipostaze în care apare în fotografii postate pe Facebook, cum ar fi călare pe porc sau la bustul gol, scrie sursa citată, care publică imagini în care apare șeful Comisariatului Municipiului Bucureşti din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu,

Aminim că în cursul nopții de duminică spre luni s-au înregistrat depășiri chiar și cu 900-1.000% peste limitele maxim admise la poluarea cu PM2,5 (particule în suspensie cu diametrul mai mic de 2,5 microni – de la arderi, de exemplu) și de aproape 800% la poluarea cu PM10 (particule în suspensie cu diametrul mai mic de 10 microni - de la praf sau polen). Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat că a aflat de pe Facebook despre poluarea masivă din Capitală.  

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • In toate judetele romaniei la mediu sunt numai porci grasi.
    • Like 0
  • Cred ca prima intrebare de bun simt ar fi , cine l-a numit pe smenarul asta, sef la Garda de Mediu ? Raspunsul il cam stim deja , de pregatirea in domeniu nici nu ma indoiesc, se pricepe sigur... . Asa ca vitele care continua sa voteze niste politicieni care numesc asemenea indivizi in administratie, ar trebui sa taca si inghita mizeria din Bucuresti. Si daca nu le place sa se mai gindeasca un pic cind pun stampila. In rest, culegem ce am semanat.
    • Like 2
  • mike mike check icon
    Ia uite-i frate....niste porci calare pe un porc. Sa nu va impiedicati baieti si sa cadeti...se mai intampla si "accidente".
    • Like 2
  • satanae check icon
    Își pune cineva întrebarea: cum ar fi posibil ca 20 de oameni, cu șef, cu tot, să controleze toți poluatorii din București? Sigur, ăia 20 sunt, cel mai probabil, niște animale scarboase, precum șeful lor, și au fost toți puși acolo ca să nu facă nimic, dar și dac-ar vrea să facă, cum ar putea? Și asta e situația numai la Garda de Mediu, dar dacă ne uităm la nr celor din instituțiile de control ale statului, care ar trebui să iasă pe teren, din orice domeniu, găsim mereu aceeași situație. Nr celor care putrezesc în birouri e nesfârșit, iar cei de pe teren sunt infinit mai puțini și aleși pe sprînceană. Și asta se întâmplă nu de azi, de ieri, ci de vreo 30 de ani, sub nasul și cu voia noastră
    • Like 0


Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult