Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Călăul celor nenăscuți și cvadruplarea cinismului

Primarul orașului Târgu Mureș, Dorin Florea (ALDE), a făcut niște afirmații șocante. Dl Florea propune obligativitatea unei anchete sociale la care să fie supuse cuplurile ce vor să aibă copii. Dacă sunt găsiți respectivii ca fiind prea săraci, șomeri, insuficient educați sau prea tineri, atunci li se interzice prin lege, înțelegem, conceperea de copii. Cum anume se va face asta practic, dl Florea nu precizează.

În cazul în care nu se respectă această lege, atunci statul confiscă copilul născut ilegal.

Aceste idei ale dlui Florea vin direct din totalitarism, dar nu din nazism, cum văd că strigă mulți, ci din comunism. Criteriul care sintetizează cele 4 condiții puse de primar nu este rasa, ci clasa. Florea nu vorbește despre romi ca oameni cu pielea mai închisă la culoare, ci ca săraci. Comuniștii puneau la zid bogații și copiii lor, dl Florea vrea să-i împiedice să procreeze pe sărăntoci.

Ură de clasă pe dos.

Familii cu mulți copii făcuți pentru ca părinții să trăiască din alocațiile lor, în vreme ce prichindeii mănâncă din gunoaie și umblă în zdrențe, sunt și de romi, și de români. Problema este reală, dar soluțiile lui Florea sunt de o inumanitate înfiorătoare. Să încerci să câștigi voturi pentru încă un mandat în calitate de călău al copiilor nenăscuți, și să și reușești... Vai de țara în care așa ceva se poate întâmpla.

O soluție omenească pentru a-i bloca pe cei care fac copii ca să le fure banii este desființarea alocațiilor. Nu dublarea, cvadruplarea lor, cum cu cinism procedează PSD, PNL și președintele Iohannis, tot ca să câștige voturile părinților. Căci copiii nu le sunt de niciun folos.

Astfel, nu vor mai primi bani nici familiile înstărite, care n-au nevoie de cele câteva sute de lei.

Fiecare familie care dorește poate face o cerere de sprijin către stat. Prezintă un dosar cu starea socială și financiară, număr de copii, sexul și vârstele lor. Dosarul este analizat și, dacă este aprobat, se dau copiilor, direct, încălțăminte, îmbrăcăminte, cărți și caiete, hrană, medicamente. Iar părinților, dacă n-au, li se propun locuri de muncă.

După care se verifică periodic situația copiilor. Dacă așa-zișii părinți sunt atât de ticăloși încât vând bunurile celor mici ca să-și cumpere băutură și țigări, atunci, prin legislația existentă, pot fi decăzuți din drepturile părintești și copiii preluați de stat.

Dar cine să facă o asemenea lege, când politicienii vor să rămână copiii „carne de tun” pentru alegeri...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult