Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Călăul celor nenăscuți și cvadruplarea cinismului

Primarul orașului Târgu Mureș, Dorin Florea (ALDE), a făcut niște afirmații șocante. Dl Florea propune obligativitatea unei anchete sociale la care să fie supuse cuplurile ce vor să aibă copii. Dacă sunt găsiți respectivii ca fiind prea săraci, șomeri, insuficient educați sau prea tineri, atunci li se interzice prin lege, înțelegem, conceperea de copii. Cum anume se va face asta practic, dl Florea nu precizează.

În cazul în care nu se respectă această lege, atunci statul confiscă copilul născut ilegal.

Aceste idei ale dlui Florea vin direct din totalitarism, dar nu din nazism, cum văd că strigă mulți, ci din comunism. Criteriul care sintetizează cele 4 condiții puse de primar nu este rasa, ci clasa. Florea nu vorbește despre romi ca oameni cu pielea mai închisă la culoare, ci ca săraci. Comuniștii puneau la zid bogații și copiii lor, dl Florea vrea să-i împiedice să procreeze pe sărăntoci.

Ură de clasă pe dos.

Familii cu mulți copii făcuți pentru ca părinții să trăiască din alocațiile lor, în vreme ce prichindeii mănâncă din gunoaie și umblă în zdrențe, sunt și de romi, și de români. Problema este reală, dar soluțiile lui Florea sunt de o inumanitate înfiorătoare. Să încerci să câștigi voturi pentru încă un mandat în calitate de călău al copiilor nenăscuți, și să și reușești... Vai de țara în care așa ceva se poate întâmpla.

O soluție omenească pentru a-i bloca pe cei care fac copii ca să le fure banii este desființarea alocațiilor. Nu dublarea, cvadruplarea lor, cum cu cinism procedează PSD, PNL și președintele Iohannis, tot ca să câștige voturile părinților. Căci copiii nu le sunt de niciun folos.

Astfel, nu vor mai primi bani nici familiile înstărite, care n-au nevoie de cele câteva sute de lei.

Fiecare familie care dorește poate face o cerere de sprijin către stat. Prezintă un dosar cu starea socială și financiară, număr de copii, sexul și vârstele lor. Dosarul este analizat și, dacă este aprobat, se dau copiilor, direct, încălțăminte, îmbrăcăminte, cărți și caiete, hrană, medicamente. Iar părinților, dacă n-au, li se propun locuri de muncă.

După care se verifică periodic situația copiilor. Dacă așa-zișii părinți sunt atât de ticăloși încât vând bunurile celor mici ca să-și cumpere băutură și țigări, atunci, prin legislația existentă, pot fi decăzuți din drepturile părintești și copiii preluați de stat.

Dar cine să facă o asemenea lege, când politicienii vor să rămână copiii „carne de tun” pentru alegeri...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult