Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De doi ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu! La doi ani de Republica, îți mulțumim că ne ești alături!

Tăriceanu nu vede motive de îngrijorare în creșterea accelerată a prețurilor: De inflație nu a murit nimeni, cum spune dl. Isărescu

Tăriceanu la congresul PSD

Foto: Alberto Groșescu/Inquam Photos

Rata anuală a inflației a urcat, în luna februarie, la cel mai ridicat nivel din iunie 2013 - 4,72%. Acest lucru nu reprezintă pentru președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, un motiv de îngrijorare. „Având în vedere că majorările salariale au fost foarte mari anul trecut, inflaţia nu are cum să anuleze aceste majorări. E punctul meu de vedere şi mă contrazic cu oricine care spune altceva”, a susținut Tăriceanu citat de News.ro

În plus, „de inflație nu a murit nimeni”. Domnul Isărescu spune deseori că de inflaţie nu a murit nimeni. Dar, pe de altă parte, eu consider că România nu poate să rămână în continuare o ţară care să fie furnizoare de forţă de muncă ieftină. Deci, majorările salariale pe care le-am decis şi care se vor face urmează să rezolve o problemă acută a economiei şi a ţării, şi anume migraţia forţei de muncă. Dacă vom rămâne cu salarii scăzute, atunci nu trebuie să ne mai jelim că pleacă doctorii, că pleacă asistentele medicale, că pleacă ingineri, specialişti IT, profesori, muncitori calificaţi. Trebuie să ne hotărâm ce vrem. Sigur că o majorare a salariilor poate să ducă la un anumit puseu inflaţionist, dar noi trebuie să avem în vedere creşterea salariilor”, a mai spus Tăriceanu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • catalin check icon
  "buci moi" gândește cu dosul.
  • Like 0
 • Principial dl Tariceanu are dreptate dar cred ca este mai mult decat un puseu inflationist.
  • Like 0
 • Tariceanu in general nu e ingrijorat de nimic. E zen. Nici cand a dat cu economia de pamant in 2008 n-avea nici o apasare (nu ca a dat el, dar din cauza lui ne-am dus atat de jos). Economia duduia si era mandru ca e prim-ministru. Criza a adus-o Basescu nu el. El era prim-ministru n-avea nici o treaba. Aici e vorba de a cui e inflatia. Inflatia lor e buna inflatia altora e naspa.
  • Like 3
 • Gunoiul naibii!
  Poartă un sacou maro, i se potrivește de minune culoarea...
  • Like 3
 • Al Lui Al Lui check icon
  Cand acest individ legifereaza, simt cum de fapt, ma fura ! Cand ofera explicatiile acelea fantasmagorice despre "statul paralel", simt cum ma minte in fata cu nerusinare considerandu-ma de-a dreptul tampit. Iar, ori de cate ori imi umple ecranul televizorului cu figura lui de ..... imi provoaca un larg dispret la adresa Parlamentului si clasei politice actuale, infinit mai mult decat a reusit vreodata cineva sa o faca sa o faca !
  • Like 4
 • Daca Romania "nu poate să rămână în continuare o ţară care să fie furnizoare de forţă de muncă ieftină," cei care o cauta se vor uita in alte directii. Si vor lasa tara noastra cu bani mai putini. De inflatie poate n-a murit nimeni doar economiile unor tari; Venezuela, Zimbabve etc. Economiile moarte n-au cum sa nu ameninte si viata cetatenilor. Nu viata tipului de om Tariceaunu, care si-a asigurat parghii sigure de supravietuire, in conditii nobile. Prin politca!
  • Like 1
  • @ Horea Mihaltan
   Investitorii straini oricum vor pleca. Personal previzionez ca in maximum 10 ani Romania va ramane complet fara forta de munca, deci motive pt investitori sa mai ramana aici nu prea sunt.
   • Like 2
 • tariceanu, acest membru vopsit al pesedeului, ar trebui sa ne spuna si care sunt efectele inflatiei asupra viermelui din untura. Asta ca sa aflam si noi de la un specialist in domeniul respectiv. Dupa care sa mearga sa mai verifice o data podurile din Agigea, ca poate le-au inversat astia din nou.
  • Like 1
 • Adrian S check icon
  Domnul Tariceanu este unul dintre "autistii" despre care vb Dna Viorica, nu cu mult timp in urma.
  Nu vede nici pretul carburantilor, pentru ca nu pune benzina si mai merge si cu bicicleta
  Nu vede nici inflata, pt ca este gras si nu are cum sa il slabeasca indeajuns..dar poate vede numarul de acte aditionale la contractele de munca...din mediul privat.
  Sunt multi care pierd la fiecare majorare aiurea si in consecinta la aruncarea de bani in piata, care slabesc puterea de cumpararea a celor care produc in mediul privat.
  Asta DA ..autist, pe locul 2 in Romania, dupa un mutulica usor limbut si castrat in continuu de putere si parghii, Numar 1 care, chiar daca detine cea mai mare reprezentabilitate si sta cu multe milioane de voturi in borseta nemteasca... este autist prin pasivitate.

  Mergem spre bineeeee....
  • Like 2


Îți recomandăm

Dr. Cristian Gabriel

De-a lungul carierei sale, medicul primar cardiolog Cristian Gabriel a avut grijă de mii și mii de inimi, dintre care pe unele le-a ascultat în cabinet, iar pe altele le-a văzut bătând în sala de operații. Pentru ca chirurgul să le poată repara, a trebuit să le oprească. Apoi să le repornească. Atunci și inima lui stătea pentru o secundă.

Citește mai mult

Lansare Alt Viitor

Pe un traseu de linii roșii, galbene și albastre, câțiva roboței, ceva mai mari decât o monedă de 50 de bani, se mișcă la stânga, la dreapta, ori înainte după cum le dictează codul scris cu câteva minute înainte. Copiii îi iubesc pe micii roboți, care le deschid drumul spre programare.

Citește mai mult

Gabriela Firea, pe Arena Națională

În această seară, Gabriela Firea, această Elena Udrea a PSD-ului, sora de tupeu, ambiție și sete de parvenire a ilustrei refugiate în Costa Rica, și-a primit porția de papară din partea mulțimii. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult

Simona Halep pe Arena Națională

Dna primăreasă Firea posedă o nerușinare cu totul specială, mare cât Arena Națională – dacă o scuipi în față, zbiară că au pus furtunul pe ea inși plătiți de Soros.

Citește mai mult