Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Campania „Fără penali”. Barna, USR: PSD a încercat să fure sute de mii de semnături. O golăneală. Vom face plângere penală

Fara penali - semnaturi - Parlament - Foto Inquam Photos/Octav Ganea)

(Foto Inquam Photos/Octav Ganea)

Campania fără penali, pentru care au fost strânse și depuse la Parlament 900.000 de semnături, a revenit în atenția publică pentru că PSD și Dragnea s-au gândit să încerce o „golăneală”, blocând-o timp de patru luni, pe motiv că e nevoie de copiatoare pentru cărți rare, a spus liderul USR, Dan Barna, la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

O notă de la secretariatul general apărută miercuri arată că ar fi doar 590.000 de semnături, dintre care unele nu sunt considerate valide.

„Este ceva total în afara cadrului legal, pentru că fiecare semnătură a fost validată individual de primarii. 200 de mii de semnături sunt încă blocate de primari PSD, care refuză să le elibereze”, a explicat Dan Barna.

Președintele USR spune că Secretariatul general al Camerei Deputaților, personalul din subordinea lui Liviu Dragnea și Florin Iordache „s-au apucat să le numere pe sărite”.„Au zis: ne-am gândit că unde sunt diferențe între ce a validat primarul și ce era în dosar să le numărăm separat. Și au inventat cifra de 590.000, care e falsă, pentru că ei nu vorbesc de cele 900.000 care vor fi trimise la CCR”, a continuat Barna.

„Au încercat să arunce o petardă comunicațională, să fure niște sute de mii dintre semnaturi, făcându-le pierdute aparent în comunicare. Au spus că «e o eroare de comunicare, n-am spus că nu sunt mai multe»”.

Liderul USR spune că este analizată ideea depunerii unei plângeri penale împotriva secretariatului general din Camera Deputaților pentru transmiterea de informații false în documente publice, pentru că acel 500.000 e o minciună”.

„Iordache și Rădulescu folosesc această notă de informare (a secretariatului general al Camerei Deputaților -n.n.) pentru a decredibiliza campania Fără penali”, spune Barna.

Semnăturile urmează să fie trimise la CCR care are rol de a valida inițiativa, dar demersul de a muta în zona pragului de 500.000 este o „încercare de a da CCR un pretext de care să se agațe pentru a încerca să invalideze inițiativa”, a punctat președintele USR care crede că „încercarea de sabotare” va continua.

Emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită la Digi24 în fiecare sâmbătă și duminică, începând cu ora 13:30.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Chestii de genul astă n-or să fie în veci soluționate altfel decît electronic!
  De pildă, eu aș fi foarte bucuros să pot verifica dacă nu cumva semnătura mea a fost eliminată (căci, dacă aș observa așa ceva, aș cere niște explicații).
  Aidoma, o persoană care nu vrea să sușțină inițiativa insă are bănuiala că datele de identificare i-au fost folosite întru susținerea acesteia, ar putea face acestă verificare la fel de ușor.
  • Like 1
 • Mafia comunist-securisto-hortysta din România trăiește și benchetuieste bine din taxele TALE.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Prosteala comunistoida ( nu degeaba e PSD ul urmașul PCR lui) va tine la votanții lor.
  • Like 1
 • Chestia asta este elocventa pentru ceea ce sa va intimpla cind Dragnea & Asociatii o sa fie la toate butoanele. Ilegalitati, mirsavii facute de o grupare care s-a specializat in ultimii 20 de ani in furat si spalat banii . La fel ca banii, acum fura si ascund legea , de nu mai intelege nimeni nimic.
  Protocoalele prima data au fost secrete , dupa aia declarate nelegale la A3 si preluate de 2dorel si alti oportunisti si infractori.
  De doi ani , nu am auzit o singura confirmare de ce un protocol secret este automat nelegal si daca da, atunci ce este nelegal in el . Si daca da atunci un complet de judecata trebuie sa se pronunte pe speta , nu politicienii fie ei si parlamentari.
  Metodele clasice folosite in spalarea banilor , ii plimbam si zapacim pina nu mai stie nimeni de unde vin si unde se duc.
  Asa o sa fie si cu semnaturile USR , de altfel cea mai buna initiativa din Romania post decembrista.
  • Like 2
  • @ Radu Bogdan
   check icon
   Și eu mă gîndeam la asta:
   EI sunt cei care, nerespectînd regulile, îndeamnă la nerespectarea regulilor,
   EI sunt cei care, prin violență, instigă la violență!
   Pînă nu vom da foc sediilor lor, nu vor lua în seamă nimic altceva!!
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult