Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Campania „Fără penali”. Barna, USR: PSD a încercat să fure sute de mii de semnături. O golăneală. Vom face plângere penală

Fara penali - semnaturi - Parlament - Foto Inquam Photos/Octav Ganea)

(Foto Inquam Photos/Octav Ganea)

Campania fără penali, pentru care au fost strânse și depuse la Parlament 900.000 de semnături, a revenit în atenția publică pentru că PSD și Dragnea s-au gândit să încerce o „golăneală”, blocând-o timp de patru luni, pe motiv că e nevoie de copiatoare pentru cărți rare, a spus liderul USR, Dan Barna, la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

O notă de la secretariatul general apărută miercuri arată că ar fi doar 590.000 de semnături, dintre care unele nu sunt considerate valide.

„Este ceva total în afara cadrului legal, pentru că fiecare semnătură a fost validată individual de primarii. 200 de mii de semnături sunt încă blocate de primari PSD, care refuză să le elibereze”, a explicat Dan Barna.

Președintele USR spune că Secretariatul general al Camerei Deputaților, personalul din subordinea lui Liviu Dragnea și Florin Iordache „s-au apucat să le numere pe sărite”.„Au zis: ne-am gândit că unde sunt diferențe între ce a validat primarul și ce era în dosar să le numărăm separat. Și au inventat cifra de 590.000, care e falsă, pentru că ei nu vorbesc de cele 900.000 care vor fi trimise la CCR”, a continuat Barna.

„Au încercat să arunce o petardă comunicațională, să fure niște sute de mii dintre semnaturi, făcându-le pierdute aparent în comunicare. Au spus că «e o eroare de comunicare, n-am spus că nu sunt mai multe»”.

Liderul USR spune că este analizată ideea depunerii unei plângeri penale împotriva secretariatului general din Camera Deputaților pentru transmiterea de informații false în documente publice, pentru că acel 500.000 e o minciună”.

„Iordache și Rădulescu folosesc această notă de informare (a secretariatului general al Camerei Deputaților -n.n.) pentru a decredibiliza campania Fără penali”, spune Barna.

Semnăturile urmează să fie trimise la CCR care are rol de a valida inițiativa, dar demersul de a muta în zona pragului de 500.000 este o „încercare de a da CCR un pretext de care să se agațe pentru a încerca să invalideze inițiativa”, a punctat președintele USR care crede că „încercarea de sabotare” va continua.

Emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită la Digi24 în fiecare sâmbătă și duminică, începând cu ora 13:30.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Chestii de genul astă n-or să fie în veci soluționate altfel decît electronic!
  De pildă, eu aș fi foarte bucuros să pot verifica dacă nu cumva semnătura mea a fost eliminată (căci, dacă aș observa așa ceva, aș cere niște explicații).
  Aidoma, o persoană care nu vrea să sușțină inițiativa insă are bănuiala că datele de identificare i-au fost folosite întru susținerea acesteia, ar putea face acestă verificare la fel de ușor.
  • Like 1
 • Mafia comunist-securisto-hortysta din România trăiește și benchetuieste bine din taxele TALE.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Prosteala comunistoida ( nu degeaba e PSD ul urmașul PCR lui) va tine la votanții lor.
  • Like 1
 • Chestia asta este elocventa pentru ceea ce sa va intimpla cind Dragnea & Asociatii o sa fie la toate butoanele. Ilegalitati, mirsavii facute de o grupare care s-a specializat in ultimii 20 de ani in furat si spalat banii . La fel ca banii, acum fura si ascund legea , de nu mai intelege nimeni nimic.
  Protocoalele prima data au fost secrete , dupa aia declarate nelegale la A3 si preluate de 2dorel si alti oportunisti si infractori.
  De doi ani , nu am auzit o singura confirmare de ce un protocol secret este automat nelegal si daca da, atunci ce este nelegal in el . Si daca da atunci un complet de judecata trebuie sa se pronunte pe speta , nu politicienii fie ei si parlamentari.
  Metodele clasice folosite in spalarea banilor , ii plimbam si zapacim pina nu mai stie nimeni de unde vin si unde se duc.
  Asa o sa fie si cu semnaturile USR , de altfel cea mai buna initiativa din Romania post decembrista.
  • Like 2
  • @ Radu Bogdan
   check icon
   Și eu mă gîndeam la asta:
   EI sunt cei care, nerespectînd regulile, îndeamnă la nerespectarea regulilor,
   EI sunt cei care, prin violență, instigă la violență!
   Pînă nu vom da foc sediilor lor, nu vor lua în seamă nimic altceva!!
   • Like 0


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult