Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Când om mai vedea 30.000 de copii pe Arena Națională?

Foarte frumos că 30.000 de copii cu tricolorul în mână și „Deșteaptă-te, române!” pe buze s-au aflat în tribunele Arenei Naționale la meciul România-Norvegia. Subsemnatul pun însă câteva întrebări, că asta-mi e odioasa meserie.

1. De ce a fost nevoie de o sancțiune pentru rasism a UEFA asupra naționalei României ca acești copii să fie invitați la meci?

2. De ce au fost folosiți pe post de „șmecherie” românească pentru a fenta hotărârea forului european?

3. De ce nu au fost aduși demult, la alte meciuri, normale, fără pedeapsă, ale naționalei, hai, nu 30.000 o dată, dar câte 5.000?

4. Când vor mai fi invitați 30.000 de copii români pe Arena Națională, atunci când luăm următoarea sancțiune UEFA de stadion gol?

5. Jucătorii tricolori s-au arătat impresionați de modul în care i-au susținut copiii. De ce nu am auzit pe nimeni căruia să-i fie rușine pentru cum au jucat și să ceară iertare copiilor?

6. Pe lângă truc, micuții au fost utilizați și ca „acoperire” pentru nivelul de joc lamentabil al naționalei României: cu excepția sclipirii de moment a lui Mitriță, am văzut primitivism în execuții, sărea mingea din ai noștri ca din colțul mesei, penalty-ul ratat penibil fiind o culme, joc aerian, cu multe „centrări” la întâmplare și „lumânări” disperate, când aveau în față jucători net mai înalți și mai puternici decât ei, nenumărate pase pe tavă la adversar, condiție fizică modestă, în final, norvegienii călărindu-ne literalmente – că luăm gol eram sigur, mi-a fost teamă până în ultima clipă că mai încasăm încă unul...

Mulți dintre puștii din tribune sunt elevi ai școlilor de fotbal, știu deja sportul ăsta mult mai bine decât microbiștii patrioți: s-a întrebat cineva ce și-au zis în sinea lor?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult