Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Capitala intră în scenariul roșu. Școlile se închid de mâine, masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice

Evaluare Națională 2020

Foto: Inquam Photos

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis activarea scenariului roșu pentru București, după ce rata de incidență a cazurilor de Covid a ajuns în ultimele 14 zile la 3,19 la mia de locuitori.

Începând de marți, școlile, grădinițele și universitățile își suspendă cursurile fizice și își mută activitatea în online.

Totodată, începând din 20 octombrie intră în vigoare o serie de noi restricții în Capitală. Devine obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice, inclusiv pe stradă.

Restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc vor fi închise pentru următoarele 14 zile.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult