Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Caragiale trăiește, românii verzi s-au regrupat. S-a născut partidul anti-Soros

proteste - Inquam

(Foto: Inquam Photos / George Călin)

Noua noastră societate este chemată să deștepte spiritul public național, solidarizând pe toți românii; de aceea sperăm, nu! nu sperăm, suntem siguri că toți românii - și când zicem toți românii înțelegem nu pe toți levantinii, cari se dau drept români, ci pe românii adevărați - se vor grăbi să se-nscrie împreună cu familiile lor în rândurile noastre. (…)

Art. 1 - Se înființează în România o societate română cu numele de „Românii Verzi” (…)

Art. 3 - Emblema societății va fi un român verde zdrobind falnic cu călcâiul său șearpele străinismului, care scrâșnește și țipă.”

Așa scria Caragiale în 1901, Românii Verzi sunt tot aici un secol și ceva mai târziu, lumea se ia la fel de în serios și după aproape 120 de ani. Zilele trecute, Partidul Neamul Românesc s-a înscris la tribunal având ca obiective politice lupta împotriva „antiromânilor”, a progresiştilor care promovează corectitudinea politică impusă de la Bruxelles (aici este șarpele străinismului, liftele păgâne care scrâșnesc și țipă, mai ales în materie de justiție, zisă și „em-ce-ve”). Noul președinte al partidului anunță ca potențiali interesați 11 parlamentari PSD, știrea este curios preluată instant de Sputnik, „Scânteia” Kremlinului.  

Iar dacă este vorba de lupta cu liftele păgâne, cu progresiștii, ce ar putea fi mai potrivit decât niște generali care nu au fost niciodată combatanți, altfel decât cu cafeaua în mână pe la seminariile BNR și pripășiți pe la ligile unor tineri patrioți? Cine să se lupte mai bine cu șarpele străinismului dacă nu un expulzat din PSD și un altul care a eșuat mai demult cu Partidul Unității Naționale din România, dizolvat pe urmă în Partidul Conservator? Cine e mai reprezentativ să se posteze în piața publică, să scoată cuiul de la grenada naționalismului, în anul Centenar și ne pune să așteptăm rezultatul, zâmbindu-ne cu toți dinții dezveliți?

Partidul mai luptă viguros și împotriva lui Soros, despre care susțin că deţine controlul asupra a patru ministere (nu se știe care sunt, dar dacă au fost numiți înseamnă că dl Soros are mare trecere la Întâiul Dregător de Teleorman al PSD). Partidul adună în acest scop (al luptei, carevasăzică) conștiințe. Conștiințe naționale. Declarația este următoarea: „3000 de ofițeri de carieră din: armată, poliție, servicii - SRI, STS, SPP. Numai anul trecut, au ieşit la pensie din SRI peste 400 de ofiţeri între 45 și 55 de ani. 70% dintre ei sunt deja în partid. Totuși, partidul nu e al generalilor sau al militarilor, ci al conştiinţelor naţionale. Conștiința națională, carevasăzică e ultima fibră a românilor verzi, ultima linie de apărare pentru cei cărora le curge zaibăr prin vene în loc de sânge, pentru cei care vor doar Miorița laie laie bucălaie, vor doar brânză, barză și viezure.

Și fibra asta a conștiinței se mai găsește, așadar doar în armată și în servicii, în rest o fi murit? Vajnicii urmași ai lui Decebal sunt niște generali zaharisiți? S-au pregătit temeinic: și-au pus șosete de culoarea muștar, și-au luat pantalonii kaki, și-au lustruit pantofii de vară, cu găurele, mai urmează doar să pună mâna pe sulițe și topoare și cred că urmează asaltul final la adresa lui Soros, care, preventiv, se tăvălește în chinuri deja.

Și ce mai dorește partidul, în an Centenar? Vor de pildă să scoată conceptul de minorități din Constituție, carevasăzică să mai existe doar români verzi, ceilalți să fie neconstituționali – maghiari, rromi și mai ales nemți, dacă se poate. Și, probabil, orice alt picior de european care ar da năvală în țărisoară. Credeți că au cunostiință generalii pensionari despre promisiunea Declarației de la Alba Iulia, cea care promitea “deplină libertate națională pentru toate popoarele conlocuitoare” (adică aceleași care peste 117 ani ar trebui să fie scoase în opinia domnilor în afara legii)? Știu ei că Adunarea de la Alba Iulia a promis că „fiecare popor va primi drept de reprezentare în corpurile legiuitoare și la guvernarea țării în proporție cu numărul indivizilor ce-l alcătuiesc”, lucru realizat pentru ca România să nu devină tărâm bosniac, pentru a nu mai avea incidente de genul Hădăreni sau Târgu Mureș? 

În urmă cu câțiva ani, dl Peia, președintele noului partid și generalul generalilor luptători mai spunea că îmbolnăvirile cu E.Coli ale unor copii din Argeș sunt provocate de vaccinuri. Mai nou afirmă că “cele 4 milioane de români plecați pentru o viață mai bună în Occident au plecat, și nu știu asta, numai din cauza acțiunii de destabilizare a progresiștilor, acțiune economică, politică și socială”. Dragi Republicani care ne citiți de departe, spuneți-ne dacă progresiștii v-au pus pe fugă cu furcile atunci când ați plecat sau dacă era șearpele străinismului, cel care scrâșnește aici în spațiul carpato-danubiano-pontic.

Eu unul cred că păstrarea valorilor naționale nu se face așa, în halul acesta, ci cu mai puțină stridență. Putem să ne păstram zestrea culturala și, de pildă, să facem vreun gest concret, reparând Hotelul Concordia unde s-a hotărât alegerea lui Cuza drept domnitor al Țării Românești (după cum ne îndeamnă arhitectul Sturdza). Altminteri, ar trebui să ne batem mai puțin cu pumnul în piept și să ignorăm țambalagii expirați care cântă de la Vadim Tudor încoace aceeași melodie răsuflată dar se cred toți Furdui Iancu.

Mai este un lucru serios de adăugat – într-o lume globalizată, într-un concert european către care ne-am angajat din momentul aderării semănătorismele întârziate nu fac decât să ne arunce spre o margine a Europei strâns uniți cu frații polonezi și armata lui Orban din Ungaria și să ne țină înapoi dezvoltarea social și economică. Cine vrea o Românie puternică ar trebui să își pună ambiția în a aduce țara în primele 20 de națiuni ale lumii, nu să ne mai servească clișee nationalist-comuniste care au fost create oricum pentru cimentarea unei dictaturi, la pachet cu propaganda aferantă, cu iz nord -corean.

La final, însă, pentru a mai descreți frunțile, doresc să le reamintesc și doamnelor cititoare că Societatea Românilor Verzi are niște prevederi stricte și pentru ele. Caragiale dixit: “Ele sunt datoare a da singure să sugă copiilor, alăptându-i în același timp cu sentimente și idei de român verde, conform statutelor de față.” Bine v-am gasit! 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • O adunatura de loaze cu ciorapi kaki, moși teacă care toată "cariera militară" au combătut la popotă cu crăpelniță îndestulătoare ca să le crească burdihanele împuțite și nesimțite. Paraziti "importanți" ai societății, atunci si acum, la pensie. Și ce și-au zis ei: de ce să nu o ducă bine cu indemnizații și apoi pensii de parlamentari? Slavă domnului cretini care să-i voteze se găsesc berechet!
  • Like 0
 • check icon
  Românii vopsiți în verde, ca și alții în alte culori, se adaptează la situație, conform intereselor, ori răspunzând chemării superiorilor, cam peste tot, inclusiv în publicații sau "platforme", instituțíi de tot felul.
  • Like 0
 • Emil check icon
  Exista rrrrrrrromânul verde: http://sindicatulcmd.blogspot.ro Generatia ofiterilor "de cariera" ultrabarazitari.
  • Like 0
 • Hazliu tonul, e probabil ca tristele figuri ce au initiat partidul romanilor verzi sa merite luatul 'in tarbaca'... Acestea fiind spuse, sa nu ne grabim sa minimalizam miscari politice mature, in tari cu electorat mai educat ca in Romania, ce au loc simultan in Ungaria, Polonia, Cehia, Austria, Germania, Suedia... Cresterea rapida a miscarii de dreapta antiglobalista esta poate cel mai important fenomen politic din Europa recenta...poate sa vina si la noi, fara caricaturile mostenite de pe vremea lui Vadim.
  • Like 1
  • @ janderson
   De acord, dar iată că sar paraziții si incapabilii. Urmașii vctudorului și ai porcului punescian. Când e de profitat apar imediat profitorii profesioniști ai nației.
   • Like 0
 • check icon
  :))))) Cum să crezi că poţi lua voturi cu un partid care promovează curentul anti-UE, pro-Rusia şi este condus de dementul de Peia, ăla cu "vaccinurile ne omoară, la educaţie sexuală înveţi poziţii perverse, iar la Colectiv au pus focul agenţii unguri", geal. Chelaru, ăla condamnatul pentru traficul cu imobiliarele armatei şi geal. Onişor, ăla dat afară fiindcă-şi agresa subordonatele cu plua?!
  Pe când partidul Neam Săturat?
  • Like 2
 • Prostii ! Caragiale a fost un geniu , nu numai pentru creatiile sale literare (desavarsite) , dar mai ales pentru spiritul de observatie . A disecat si a scos la iveala esenta ,elementele caracteristice romanului , care vin din istorie si care nu cred ca vor pieri vreodata. De aceea este tot timpul actual . Prostii , ne tinem de prostii !
  • Like 0
 • Stimate domn Orasanu. Ar fi ipocrizie din partea "noastra", a Dvs., a mea si a multor altora, sa fim socati de existenta unor oameni cu astfel de convingeri. Zelea Codreanu este zeificat de multi ani, chiar si in randul tinerilor, astfel putem trage concluzia obiectiva, ca nu numai batranii din romania sunt manipulati. La fel este omagiat si Horthy Miklos in randul comunitatii maghiare, din pacate. Asta-i o realitate cu care trebuie sa invatam sa traim impreuna. Fiecare-si inchipuie altfel rezolvarea problemelor personale sau cele colective. Din pacate majoritatea o vede prin socialism, fie ea de stanga sau de dreapta. Sunt foarte putini care vad in libertatea individuala o solutie.
  Cat despre faptul, ca oameni cu astfel de convingeri si astfel de trecut isi fac un partid, eu ma pot pronunta doar cu cuvintele lui Evelyn Beatrice Hall, cand descrie mentalitatea lui Voltaire: "I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it". Sa-si faca partid. Daca noi ne facem datoria, si discutam de la egal la egal, cu potentialii votanti ai partidelor socialiste sau national-socialiste (NAZI), nu ii convingem, nu ii numim prosti, ci incercam sa explicam riscul ce reprezinta partidele in discutie, atunci in cel mai fericit caz aceste partide vor avea doar cateva sute de votanti, si nu vor atinge mare lucru.
  Daca insa ii dizolvam cu forta (cum a facut Orban Viktor cu Central European University din Budapesta), daca ii ridiculizam, vom deveni noi "the bad guys", si potentialii votanti ai lor isi vor gasi confirmarea convingerilor in actiunile noastre.
  Eu zic sa mentinem o asa-zisa neglijenta beninga.
  • Like 1
 • Ionel check icon
  De ce va mirati domnule Orasanu ! Asta este o consecinta a ceea ce vedem ca se intampla in strada. Nu imi convine ceva Hop in strada !!! Am dreptul sa protestez !!!! Ce daca nu am aprobare legala, pot bloca strada, pot striga si afisa ce vreau eu !!! doar este dreptul meu, nu !? Vine o doamna de la PNL la TV cu Constitutia in mana si citeste ca dreptul la manifestatie este un drept constitutional, dar habar nu are ca mai sunt si legi care reglementeaza acest drept legal ca poti demonstra in anumite conditii, case mobilizeaza forte de ordine platite sa asigure linistea si sa protejeze menifestantii....... Nu merg la vot dar am pretentii ! Asa apar formatiunile populiste, ultra nationaliste, extremiste si ONG-uri de aceiasi factura care se pretind a fi cele mai cele.........aparatoare ale valorilor etc!
  • Like 1
 • Nişte cretini, cu minţile făcute praf. Dar din ăştia se vor găsi mereu, oriunde (în orice ţară). Sunt oamenii care trăiesc în afara sistemelor de valori autentice şi-atunci îşi găsesc spaţiu comun în naţionalismul acesta simplu, care nu pune probleme de gândire. Orice asfel de comunităţi nu sunt altceva decât zdrenţele partidului lui Vadim Tudor.
  • Like 4


Îți recomandăm