Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Care este atmosfera în orașul Yokohama, unde a andocat vasul aflat în carantină din cauza coronavirusului. VIDEO

Yokohama

Puțin după ora apusului, pasagerii aflați în carantină pe vasul Diamond Princess se plimbau pe punte. La țărm, doi oameni țineau în mâini cartoane mari, cel mai probabil cu mesaje de încurajare către cei care nu pot părăsi nava. Perimetrul din jurul acesteia a fost înconjurat cu un gard cu sârmă ghimpată.

Pe 17 februarie, Ministerul Sănătății din Japonia a recomandat publicului să evite adunările care nu sunt esențiale și nici urgente. Mai cu seamă persoanele în vârstă, se pare cele mai predispuse la infecția cu noul virus, trebuie să evite călătoria cu trenul la orele de vârf.

Care este atmosfera în orașul Yokohama unde a andocat, în urmă cu aproape două săptămâni, vasul de croazieră cu 3.700 de persoane la bord?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • ion check icon
    Nu trebuie sa fii mare specialist ca sa-ti dai seama ca intr'un spatiu atat de mic, oamenii s-au imbolnavit unii de la altii ! japonezii nu stiu deloc sa gereze criza asta !!!!
    • Like 2
  • Raul check icon
    Ar trebui sa scrieti mai mult din Japonia. Despre viata de zi cu zi, probleme, societate, etc.
    • Like 1


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult