Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Care este atmosfera în orașul Yokohama, unde a andocat vasul aflat în carantină din cauza coronavirusului. VIDEO

Yokohama

Puțin după ora apusului, pasagerii aflați în carantină pe vasul Diamond Princess se plimbau pe punte. La țărm, doi oameni țineau în mâini cartoane mari, cel mai probabil cu mesaje de încurajare către cei care nu pot părăsi nava. Perimetrul din jurul acesteia a fost înconjurat cu un gard cu sârmă ghimpată.

Pe 17 februarie, Ministerul Sănătății din Japonia a recomandat publicului să evite adunările care nu sunt esențiale și nici urgente. Mai cu seamă persoanele în vârstă, se pare cele mai predispuse la infecția cu noul virus, trebuie să evite călătoria cu trenul la orele de vârf.

Care este atmosfera în orașul Yokohama unde a andocat, în urmă cu aproape două săptămâni, vasul de croazieră cu 3.700 de persoane la bord?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • ion check icon
    Nu trebuie sa fii mare specialist ca sa-ti dai seama ca intr'un spatiu atat de mic, oamenii s-au imbolnavit unii de la altii ! japonezii nu stiu deloc sa gereze criza asta !!!!
    • Like 2
  • Raul check icon
    Ar trebui sa scrieti mai mult din Japonia. Despre viata de zi cu zi, probleme, societate, etc.
    • Like 1


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult