Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Care vor fi numerele câștigătoare la Primăria Capitalei?

Cristian Tudor Popescu

Nicușor Dan: „Cum poți să vii să ceri un nou mandat, când ai promis 20 de grădinițe și nu ai făcut niciuna? Cum poți să ceri un nou mandat, când azi 1000 de blocuri nu au apă caldă și, dacă lucrările continuă în ritmul actual, ar dura 400 de ani pentru ca rețeaua să fie monitorizată? Ai promis revoluție în trafic și în 4 ani nu ai modernizat o linie de tramvai, nu ai cumpărat 1 tramvai când aveai bani UE la dispoziție. Își închipuie primarul în funcție că vine să ceară un nou mandat și se bazează pe zecile de milioane pe care le-a dat în publicitate, pentru a da o imagine falsă cum că aici ar fi bine?”.

Gabriela Firea, în replică, și-a prezentat echipa de consilieri generali. Nume și numere grele și aici. E vorba, de fapt, de un lot polisportiv, sânge proaspăt, din care fac parte: Petre Roman, înotător în ape tulburi, proba de spate; Cornel Dinu, cunoscut filozof dinamovist; Mitică Dragomir, baron de la Pouchquerie, mare mangliger al fotbalului românesc; Anghel Iordănescu, autor al celebrului volum de memorii „Ad Astra: de la cașchetă, prin cașcaval, la iconițe”. Suma vârstelor celor 4 talente, aduse de dârlogi în arenă de dna Firea, este 290 ani.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult