Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Care vor fi numerele câștigătoare la Primăria Capitalei?

Cristian Tudor Popescu

Nicușor Dan: „Cum poți să vii să ceri un nou mandat, când ai promis 20 de grădinițe și nu ai făcut niciuna? Cum poți să ceri un nou mandat, când azi 1000 de blocuri nu au apă caldă și, dacă lucrările continuă în ritmul actual, ar dura 400 de ani pentru ca rețeaua să fie monitorizată? Ai promis revoluție în trafic și în 4 ani nu ai modernizat o linie de tramvai, nu ai cumpărat 1 tramvai când aveai bani UE la dispoziție. Își închipuie primarul în funcție că vine să ceară un nou mandat și se bazează pe zecile de milioane pe care le-a dat în publicitate, pentru a da o imagine falsă cum că aici ar fi bine?”.

Gabriela Firea, în replică, și-a prezentat echipa de consilieri generali. Nume și numere grele și aici. E vorba, de fapt, de un lot polisportiv, sânge proaspăt, din care fac parte: Petre Roman, înotător în ape tulburi, proba de spate; Cornel Dinu, cunoscut filozof dinamovist; Mitică Dragomir, baron de la Pouchquerie, mare mangliger al fotbalului românesc; Anghel Iordănescu, autor al celebrului volum de memorii „Ad Astra: de la cașchetă, prin cașcaval, la iconițe”. Suma vârstelor celor 4 talente, aduse de dârlogi în arenă de dna Firea, este 290 ani.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult