Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Carmen Dan și-a dat demisia din funcția de ministru de Interne: „Plec cu fruntea sus. Nu am ce să-mi reproșez”

Carmen Dan la Ministerul de Interne

Chiar înaintea ședinței Comitetului Executiv al PSD în care se discută despre remanierea Guvernului, Carmen Dan și-a anunțat demisia din funcția de ministru de Interne. „L-am informat pe premierul României că nu este necesar să supună la vot în CEx mandatul ministrului de Interne, motiv pentru care i-am spus că pun mandatul pe masa domniei sale şi am fost oarecum interesată de motivele pentru care are loc această schimbare. Înţeleg că nu intră în discuţie nicidecum un criteriu de neperformanţă. Înţeleg în subsidiar că este vorba de o decizie politică iar eu, bineînţeles că respect deciziile. A fost o discuţie şi referitoare la presiunea străzii. Acum un an nu ne-a deranjat, ne deranjează acum”, a declarat, potrivit News.ro, Carmen Dan, al cărei nume figura pe lista remaniabililor.

Sub mandatul lui Carmen Dan a avut loc represiunea violentă a protestului din 10 august 2018, în timpul căreia sute de protestatari pașnici au fost răniți. Deși i-a fost cerută cu insistență demisia în ultimele 11 luni, Carmen Dan, o fidelă a lui Liviu Dragnea. a susținut de fiecare dată că nu are ce să-și reproșeze.

A spus același lucru și luni, când a plecat în cele din urmă de la conducerea ministerului.  „Nu sunt emoționată decât în măsura în care am investit în acest minister. Plec cu fruntea sus. Nu am ce să-mi reproșez”, a declarat ea, potrivit Hotnews.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Carmen Dan pleacă de la conducerea MAI...Dar unde pleacă? La Prefectura Teleorman unde făcea naveta cu un Duster al unei companii austriece cu afaceri cu petrol pe plaiuri mioritice? Sau merge la școala unde pe vremuri era secretară? Cine știe, în fel de fel de instituții publice sînt păstrate posturi finanțate dar neocupate și nescoase la concurs, pentru astfel de situații, nu poți să ții un politician pe dreapta, fără servici. Dar femeia este văduvă acum, daddy e la ,,întristare" și ea sărmana a ajuns pe drumuri, va trebui să elibereze locuința unde MAI îi plătea chiria ca la orice șef de post sătesc, după instalarea în locuința simplă pe care o deține, va face o verificare atentă și competentă să vadă dacă nu au fost instalate microfoane, MAI îi va asigura mașină și șofer să aibă cu ce se deplasa și să fie păzită ca orice fost ministru al MAI, nu va folosi pentru naveta din provincie spre capitala județului serviciile de transport în comun, ar trebui să cumpere bilete și asta costă, astea sînt folosite de cetățenii simpli, nu de oamenii politici...
  • Like 0
 • Gunoiu ăsta a executat planul, diabolic, al lui dragnea. Nu uitați că, așa lepra cum e ea, firea, a vrut să interzică meetingul, dar nemernicul de dragnea,sub masca libertății de exprimare, a dat ordin să se țină meetigul. Urma, așa cum s-a și întâmplat, să dea o lecție dură contestatarilor, în special celor din diaspora care amenințau cu o manifestație uriașă care s-a dovedit un mare fâs. Au fost bătuți și gazați inutil,doar ca să-și demonstreze dragnea "puterea". Ăsta a fost singurul rol al slugii, adusă de la periferia Videle. Ca și rușinea de prim ministru actual.
  • Like 1
 • Delia MC Delia MC check icon
  Marioneta n-are ce să-și reproșeze, că a lucrat la comandă.
  I-o fi ciripit o păsărică că e pe lista de remaniați și ce și-o fi zis, mai bine plec singură, fără șutul de rigoare.
  • Like 0
 • „Mă supun deciziilor” ....
  Cu alte cuvinte, Partidul mi-a dat, Partidul mi-a luat.
  Să vedem, s-ar putea să existe și niște decizii ale unui judecător, curând...
  • Like 5
  • @ Tom Dick N'Harry
   Optimistule, privește ce a făcut Parchetul Militar cu evenimentele din 10 august 2018, au ținut actele 10 luni după care le-au dat altora să le ,,rezolve", vorba vine, să amîne luarea unor decizii...
   • Like 0
 • Daca ar fi avut ceva sa-si reproseze, m-ar fi surprins foarte tare. Prostia si nesimtirea au fost de cind lumea ireprosabile..
  • Like 4
 • Dorin check icon
  Curca asta arivistă va plăti m-ai curînd decât se așteptă măgăriile din 10 august . Analfabeții și hoții PSD iști nu vor mai guverna mult România,iar cei care vor venii sigur o să-și amintească de Cumătra Secretară.Și Nu De Bine.
  • Like 2
 • Carmen Dan, Carmen Dan,
  Politică de maidan.
  Ce să faci cu Carmen Dan?

  Fruntea sus! Fruntea sus!
  10 august? Un lapsus:
  De vină-i cine m-a pus!
  • Like 1
 • Bineinteles ca nu are ce sa-si reproseze. Si-a facut datoria 100%. Pentru ca a fost pusa de Dragnea, datoria ei acolo era sa fie omul care face ce zice Dragnea. Si a facut asta zi de zi, ceas de ceas, fara ezitare. Cum si-ar reprosa ceva? A fost, in ceea ce fusese rolul ei la MAI, ireprosabila. Pentru ca niciun moment nu si-a pus problema ca functia ei acolo e publica. Functia ei era de la Dragnea. A plecat Dragnea, a plecat si ea. Daca ma gandesc bine seamana speta ei cu a celor doua femei angajate la Directia Copilului dar facand treaba unde le spunea Dragnea. N-aveau nicio treaba cu fisa postului, ci cu cuvantul lui Dragnea. Carmen Dan a fost un caz asemanator in esenta lui. Sper sa nu mai auzim de ea niciodata.
  • Like 3
 • Heh, normal că pleacă cu fruntea sus, cînd are mintea așa ușurică...
  • Like 4
  • @ Ionut Catalin Dimache
   dan check icon
   daca ar avea doar mintea usurica dar nici aia 7 ani de acasa nu ii are ,e doar o semidocta lipsita de bun simt pusa unde nu ii este locul.
   • Like 5
  • @ Ionut Catalin Dimache
   ioana check icon
   Daca ar fi dupa cat ii e mintea de usurica, ar avea capatana ca un balon de heliu...
   ce e mai grav e ca prostia nu e letala prin ea insasi, ci prin asocierea cu alte nenorociri, cum ar fi in cazul dumneai, o doza uriasa de nesimtire...
   • Like 4
 • ioana check icon
  o semidocta nesimtita si, culmea, aroganta.... cu suficienta unei secretare de scoala generala de la Videle... bleah....


  Huaaaaaaaa...
  la puscarieeeeeeeeeeeeeeeee....
  • Like 4
  • @ ioana
   Este doctor în științe, deci la stat va găsi scîrbici, conform diplomei, competența este altceva...
   • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult