Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cât adevăr e în știrea „Localnicii au plecat acasă cu obiecte din caroseria mașinii lui Răzvan Ciobanu”. Versiunea Poliției

Accident Răzvan Ciobanu

După accidentul în care și-a pierdut viața designerul Răzvan Ciobanu, „mai mulţi localnici prezenţi la locul tragediei i-au băut apa şi sucurile din maşină şi au plecat acasă cu obiecte din caroseria maşinii, care rămăseseră intacte: faruri, halogene şi alte obiecte de caroserie”, a relatat Observator TV, într-o știre care a fost preluată de mai multe publicații și care a născut o furtună de interpretări cu același miez: în a doua zi de Paște, localnicii din Săcele (n.r. - comuna cu 2.000 de locuitori din județul Constanța unde a avut loc accidentul) au furat obiectele personale ce i-au aparținut unui om care a murit. 

Într-un material video postat pe site-ul Observator se pot vedea trei bărbați: unul dintre aceștia miroase o sticlă ce pare de apă, gustă din ea și îi pune capacul la loc, un altul ține în mână niște faruri, iar un altul două obiecte dificil de recunoscut. Acesta răspunde la întrebările reporterului în cuvinte greu inteligibile dintre care poți distinge: „Becu’”,„Nu se aprinde”, „Îl polizez ...” Nu este clar însă ce se întâmplă apoi cu respectivele lucruri.

Întrebată dacă este adevărat că localnicii ajunși la locul accidentului și-au însușit obiecte din mașina lui Răzvan Ciobanu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Mihaela-Andreea Munteanu, a răspuns: „Nu este adevărat”. 

Aceasta a spus că persoanele care au luat obiectele aflate pe câmp le-au predat la postul de Poliție din localitate. „La fața locului au fost polițiștii, care au ridicat toate bunurile găsite, bani, pentru că s-au găsit și bani, documente, poșete. Au ridicat tot ce era important. După care, când a fost ridicată, s-au rupt anumite lucruri, părți din caroserie și au căzut anumite obiecte nerelevante pentru anchetă, pe care le-au luat localnicii și le-au dus la postul de poliție”, a mai declarat ea pentru Republica. 

Testele preliminare au arătat că Răzvan Ciobanu ar fi consumat droguri

Potrivit preşedintelui Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor, Dumitru Coarnă, testele preliminare făcute în cazul designerului Răzvan Ciobanu arată că acesta ar fi consumat droguri. „Testele inițiale se pare că indică prezența substanțelor interzise în sânge, dar e corect să așteptăm rezultatul testelor finale, pentru că de multe ori mai dau și erori aceste teste preliminarii. Dar mai e un lucru fundamental: cauza morții a fost în urma unui accident rutier, se exclude orice altă ipoteză, suicid sau omor calificat”, a afirmat el potrivit Digi24.

Și Coarnă a spus că de la locul accidentului nu au dispărut obiecte ce i-au aparținut lui Răzvan Ciobanu: 

„N-a dispărut absolut nimic. Tot ce a fost clar concludent a fost ridicat de către colegii mei din cadrul IPJ Constanța”. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Inteleg ca ne-am obisnuit ca Latrinele mint cum respira, dar credeam ca ne-am obisnuit si sa citim declaratiile politiei... citez "au căzut anumite obiecte nerelevante pentru anchetă, pe care le-au luat localnicii și le-au dus la postul de poliție" - chiar va imaginati ca ar face niste sateni asa ceva voluntar? Cel mult le-au predat la politie DUPA ce au vazut ca sunt filmati/dupa ce au aparut la stiri, de frica. Asta daca nu cumva politia se face ca n-a disparut nimic ca sa nu se complice cu o ancheta inutila.
  • Like 1
 • Observator, A1, A3 si alte clone ale acestui trust, sunt ultimele scursuri ale presei de pretutindeni. Cred ca nici in Africa nu exista ceva atat de prost. Nu mai au nicio constiinta proprie. Mananca orice li se comanda si dupa aia se lauda ca-i bun.
  • Like 1
 • Știrea nu e surprinzătoare, avem o presă de tot râsul (plânsul) iar metoda copy-paste e la ordinea zilei astfel că scrie unul o tâmpenie și ceilalți o preiau pur și simplu. Dacă răsfoiți presa online o să observați că toți au aceleași știri, texte identice cu tot cu eventualele greșeli gramaticale.
  • Like 3
 • A fost un om frumos cu un suflet bun!Dumnezeu l a iubit si l a luat in zi sfantă.Zbor lin printre ingeri,Razvan!
  • Like 1
 • Dumnezeu sa il odihneasca ! O tragedie pentru industria modei din Romania.
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult