Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Cât de mult cântărește un MBA în dezvoltarea carierei? Republica și SIF 2 Moldova acordă o bursă de 15.000 de euro unui cursant EMBA University of Hull

„Bursa la EMBA University of Hull a fost ocazia unei călătorii incredibile care mi-a oferit cunoștințe teoretice și practice necesare pentru a face față provocărilor pe care le presupun afacerile din ziua de astăzi. Pe lângă toate acestea, a fost ocazia rară de a întâlni profesioniști deosebiți din mai multe industrii. Cred că esența programului EMBA University of Hull constă în descoperirea și dezbaterea unor teme interesante legate de business-uri, din perspective diferite ale unor profesioniști cu pregătire eterogenă, din multe domenii. Fiecare a pus pe masă experiența proprie, convingerile, mai ales în cazurile în care întrebările ridicate nu puteau avea răspunsuri corecte sau greșite. Să aplici pentru o bursă la EMBA University of Hull poate reprezenta luarea unei decizii de business inspirată, pentru că așa cum spunea Benjamin Franklin, investiția în educație oferă cea mai bună dobândă”, este de părere Cristina Spirescu, KPMG, beneficiară a unei burse de 15.000 de euro în programul EMBA University of Hull, promoția 2015-2017.

Cititorii mai au la dispoziție 8 zile calendaristice să se înscrie în competiția pentru o bursă în valoare de 15.000 de euro, oferită de Republica în parteneriat cu SIF 2 Moldova unui viitor cursant al programului Executive Master of Business Administration University of Hull din Cluj Napoca.

Programul EMBA University of Hull, organizat în colaborare cu Universitatea Babeş-Bolyai, Banca Transilvania și Electrogrup, se desfășoară după model britanic, iar curricula, predarea cursurilor, cât și examinarea cursanților au loc în același fel ca în toate şcolile de business deschise de University of Hull în Marea Britanie, Hong Kong, Singapor si Bahrain, în decurs de 20 de ani.

Profesorii care predau la școala de business University of Hull au o vârstă medie de 48 de ani, sunt de 18 naționalități diferite și au o experiență profesională câștigată în ambele medii, privat și de stat.

Campania se adresează atât persoanelor care lucrează în instituțiile publice, cât și celor din mediul privat. 

„Cel mai comun răspuns la întrebarea <cine ar trebui să studieze un MBA?> este <managerii globali din diverse industrii>. Majoritatea oamenilor crede că MBA-urile sunt dedicate exclusiv liderilor din sectorul privat și liderilor din domeniu. Realitatea este însă că atât sectorul privat, cât și sectorul public se confruntă cu aceleași provocări ale economiei globale și ambele au nevoie de lideri cu cunoștințe interdisciplinare. Dacă sectorul privat este motorul avansului tehnologic și al inovației, deciziile luate de liderii din mediul de stat creează contextul perfect pentru ca toate acestea să fie posibile.

Acest EMBA este opțiunea perfectă pentru profesioniștii cu experiență datorită programului flexibil, care face posibilă deținerea unui loc de muncă cu normă întreagă și experiența vieții de <student>. Mi-aș dori să văd mai mulți oameni din sectorul public care să aplice pentru un executive MBA, determinați de nevoia de a se dezvolta personal și profesional. Mai mult, aș dori să văd că selectarea și formarea viitorilor lideri prin programe cum este acest EMBA devin priorități pentru sectorul public din România. Acest lucru ar însemna că România se află pe calea unei reforme administrative reale, conducându-ne la o administrație publică mai eficientă”, spune Delia Ungur, Președintele Consiliului de Administrație al Societății de Parcuri Industriale Bihor, bursieră a programului EMBA University of Hull promoția 2017-2019 (foto dreapta).

„Pentru mine, acest program reprezintă o experiență limitată în timp, dar nelimitată în oportunități. Îl văd ca pe o societate miniaturală în care oameni excepționali cu profesii și culturi diferite își ridică ochii din ecranele computerelor sau ale telefoanelor și comunică - față în față, deschiși, sinceri, bucuroși că pot să împărtășească experiența lor și celorlalți. Comunică - adăugând valoare și forță ideilor discutate, transformându-le adeseori în trend-uri sociale sau de business. Ce s-ar fi întâmplat și cum aș fi evoluat dacă nu primeam această bursă? Nu am idee! Dar sunt foarte fericit că nu sunt nevoit să-mi pun această întrebare!”, spune Adrian Dragomir- Adadent, bursier al EMBA University of Hull în anul 2016 (foto stânga).

Durata programului EMBA University of Hull este de 24 de luni, iar cursurile sunt împărțite în 12 module, ultimele 6 luni fiind rezervate disertației. Studiul este organizat part-time, adică aceste cursuri au loc în decursul unor week-end-uri prelungite (joi-duminică). Profesorii ai University of Hull se deplasează la Cluj-Napoca, unde se desfășoară modulele, programate la 6 săptămâni. Pentru a completa experienţa 100% britanică, unul dintre module se desfăşoară în Marea Britanie, la University of Hull. Prin urmare, câteva zile vor fi petrecute în campusul University of Hull, considerat unul din cele mai atractive campusuri din Marea Britanie. Acolo, cursanții EMBA au acces la bibliotecile Brynmor Jones şi Keith Donaldson, cu peste 1 milion de volume şi publicaţii, magazine, galerie de artă, librărie, dar și locuri de socializare, cafenele, restaurante şi baruri.

Iată ce spun și alți bursieri care au absolvit cursurile EMBA University of Hull:

Adina Hotinceanu- Tradeville (foto stânga):

“Abordarea holistică a mediului de afaceri, colegii sclipitori pe care-i vei descoperi, dezbaterile nesfârșite dar foarte interesante din sălile de curs, invitația permanentă la a exersa critica constructivă, toate îți oferă atât de multe unghiuri de a privi lucrurile! Fiți deschiși, oferiti-vă șansa de a vă provoca“.

Radu Orghidan- Technical Presales Manager at NTTData Romania (foto dreapta):

“Sunt inginer în domeniul calculatoarelor. (...) În cazul meu, bursa primită pentru cursurile EMBA la Hull University a reprezentat o șansă extraordinară de înțelege și alte perspective decât cea inginerească asupra lumii înconjurătoare. Am înțeles cum funcționează organizațiile, care este dinamica schimbărilor într-o companie, cum poate fi influențată strategia unei companii de cultură locală sau cum se poate calcula costul oportunității printre multe alte concepte la care nu avusesem acces pana acum. Pot spune că acest curs a reprezentat o piatră de boltă în cariera mea actuală și viitoare.”

Marius Moldovan- Regional Finance Manager, REGINA MARIA (foto stânga):

“Participarea la acest program m-a ajutat să avansez în carieră și să adaug valoare adăugată reală universului meu personal și profesional. Varietatea experiențelor practice împărtășită de colegii și profesorii mei a fost uimitoare și sunt recunoscător că am avut parte de această călătorie care m-a îmbogățit.”

Florina Popirtac- iooi Flowers & Adecco (foto dreapta):

“Cum poți să câștigi o bursă? Ai nevoie de noroc și o împrejurare favorabilă, încredere, răbdare și consistență… în mod sigur, această bursă câștigată a fost o rază de lumină în viața mea (...) Uitându-mă înapoi la anul care a trecut, acest MBA mi-a adus echilibrul în viață, pentru că cel mai importantă schimbare care a venit odată cu el este modul de a gândi.”

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care se înscriu în programul EMBA University of Hull sunt să aibă minimum 3 ani de experiență în management după terminarea studiilor sau peste 8 ani experiență profesională. Depunerea aplicațiilor se face la adresa office@ubbee.ro, iar selectarea bursierului se realizează după următorul calendar: depunerea aplicațiilor- 16 octombrie 2017- 03 noiembrie 2017, procesarea aplicațiilor- 4 noiembrie 2017- 9 noiembrie, anunțarea câștigătorilor în 10 noiembrie. Regulamentul campaniei este disponibil aici.

Puteți primi mai multe detalii despre cerințele pentru depunerea dosarelor solicitându-le la adresa de email office@ubbee.ro sau la numărul de telefon +40747752825.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult