Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Câte miliarde de dolari sunt la această masă: de 18 ori mai mult decât PIB-ul României

Șefii celor mai mari companii din industria tech, între care Apple, Amazon, Facebook, Oracle, Alphabet, au participat miercuri la o întâlnire cu preşedintele ales, Donald Trump, în clădirea Trump Tower din New York. 

Trump, care a fost însoțit de trei dintre copiii săi - Donald Jr., Eric și Ivanka - le-a spus directorilor companiilor că va face comerțul transfrontalier „mult mai ușor", potrivit BBC.

Fortune, care preia o știre Reuters, comentează că unul dintre giganții care au lipsit de la discuțiile cu președintele ales este Twitter, ai cărui reprezentanți nu au figurat pe lista invitaților. Explicația oferită de staff-ul președintelui ales este că Twitter „nu este îndeajuns de mare”.

Omiterea Twitter de la reuniunea liderilor industriei tehnologice a creat uimire în rândul unora dintre comentatori, având în vedere că în campania electorală Trump a folosit deseori platforma pentru a se adresa milioanelor de alegători.

„Nu au fost invitați pentru că nu sunt destul de mari”, a spus un purtător de cuvânt al echipei de tranziție a lui Donald Trump.

În timpul administrației Obama, Twitter a fost un participant nelipsit de la reuniunile menite să răspundă preocupărilor în domeniul tehnologiei, în special având în vedere utilizarea platformei de către grupuri precum Statul Islamic și ușurința cu care site-ul este folosit pentru agresiune online.

Reuters citează o sursă familiară cu relația lui Trump cu Twitter care susține că decizia de a-l exclude pe Jack Dorsey, CEO Twitter, de la discuții a fost motivată de respingerea în octombrie a unui contract de publicitate legat de campania electorală a președintelui ales.

În campania electorală echipa lui Trump s-a oferit să plătească Twitter pentru a avea un emoticon sau o imagine mică care ar fi apărut pe tweet-uri în timpul celei de-a doua dezbateri prezidențiale atunci când utilizatorii Twitter ar fi postat pe Twitter expresia „#Crooked Hillary," porecla dată de candidatul republican adversarului său democrat Hillary Clinton. Twitter a respins contractul de publicitate motivând că aceasta ar fi dus în eroare utilizatorii platformei online.

Cu o capitalizare de piață de 13,85 miliarde de dolari, Twitter este mai mică decât Facebook și Amazon, companii care au fost invitate la întâlnirea de la New York.

Companiile care au participat la întrunirea cu Donald Trump au fost Apple, Alphabet (compania-mamă a Google), Amazon, Facebook, Cisco, Intel, Microsoft, IBM, Oracle, Goldman Sachs, Tesla și Intuit.

Capitalizarea de piață a companiilor care au fost reprezentate de CEO la discuții se ridică la circa 3.200 miliarde de dolari, de 18,7 ori mai mare decât PIB-ul României în 2015.

În timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale, Donald Trump a atacat în mai multe rânduri companiile din industria tehnologică pe care le-a acuzat că se feresc că plătească taxele în SUA.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    „Capitalizarea de piață a companiilor care au fost reprezentate de CEO la discuții se ridică la circa 3.200 miliarde de dolari, de 18,7 ori mai mare decât PIB-ul României în 2015.”. Evident, SUA este mare putere, România micuță, p-acolo, poate în creștere, dar micuță. Sigur că ăia au capital baban, că de aia i-a și chemat Trump la vorbe.
    • Like 0
  • si cand te gandesti ca toti astia nu stiu nimic despre daci si traci :) si mai sunt dezinteresati de nationalism pana la globalizarea afacerilor proprii :) simti brusc ca ai votata cu cine trebuie, acum ca ai terminat, tragi apa linistit si astepti urmatoarele alegeri :)
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult