Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Câte miliarde de dolari sunt la această masă: de 18 ori mai mult decât PIB-ul României

Șefii celor mai mari companii din industria tech, între care Apple, Amazon, Facebook, Oracle, Alphabet, au participat miercuri la o întâlnire cu preşedintele ales, Donald Trump, în clădirea Trump Tower din New York. 

Trump, care a fost însoțit de trei dintre copiii săi - Donald Jr., Eric și Ivanka - le-a spus directorilor companiilor că va face comerțul transfrontalier „mult mai ușor", potrivit BBC.

Fortune, care preia o știre Reuters, comentează că unul dintre giganții care au lipsit de la discuțiile cu președintele ales este Twitter, ai cărui reprezentanți nu au figurat pe lista invitaților. Explicația oferită de staff-ul președintelui ales este că Twitter „nu este îndeajuns de mare”.

Omiterea Twitter de la reuniunea liderilor industriei tehnologice a creat uimire în rândul unora dintre comentatori, având în vedere că în campania electorală Trump a folosit deseori platforma pentru a se adresa milioanelor de alegători.

„Nu au fost invitați pentru că nu sunt destul de mari”, a spus un purtător de cuvânt al echipei de tranziție a lui Donald Trump.

În timpul administrației Obama, Twitter a fost un participant nelipsit de la reuniunile menite să răspundă preocupărilor în domeniul tehnologiei, în special având în vedere utilizarea platformei de către grupuri precum Statul Islamic și ușurința cu care site-ul este folosit pentru agresiune online.

Reuters citează o sursă familiară cu relația lui Trump cu Twitter care susține că decizia de a-l exclude pe Jack Dorsey, CEO Twitter, de la discuții a fost motivată de respingerea în octombrie a unui contract de publicitate legat de campania electorală a președintelui ales.

În campania electorală echipa lui Trump s-a oferit să plătească Twitter pentru a avea un emoticon sau o imagine mică care ar fi apărut pe tweet-uri în timpul celei de-a doua dezbateri prezidențiale atunci când utilizatorii Twitter ar fi postat pe Twitter expresia „#Crooked Hillary," porecla dată de candidatul republican adversarului său democrat Hillary Clinton. Twitter a respins contractul de publicitate motivând că aceasta ar fi dus în eroare utilizatorii platformei online.

Cu o capitalizare de piață de 13,85 miliarde de dolari, Twitter este mai mică decât Facebook și Amazon, companii care au fost invitate la întâlnirea de la New York.

Companiile care au participat la întrunirea cu Donald Trump au fost Apple, Alphabet (compania-mamă a Google), Amazon, Facebook, Cisco, Intel, Microsoft, IBM, Oracle, Goldman Sachs, Tesla și Intuit.

Capitalizarea de piață a companiilor care au fost reprezentate de CEO la discuții se ridică la circa 3.200 miliarde de dolari, de 18,7 ori mai mare decât PIB-ul României în 2015.

În timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale, Donald Trump a atacat în mai multe rânduri companiile din industria tehnologică pe care le-a acuzat că se feresc că plătească taxele în SUA.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    „Capitalizarea de piață a companiilor care au fost reprezentate de CEO la discuții se ridică la circa 3.200 miliarde de dolari, de 18,7 ori mai mare decât PIB-ul României în 2015.”. Evident, SUA este mare putere, România micuță, p-acolo, poate în creștere, dar micuță. Sigur că ăia au capital baban, că de aia i-a și chemat Trump la vorbe.
    • Like 0
  • check icon
    si cand te gandesti ca toti astia nu stiu nimic despre daci si traci :) si mai sunt dezinteresati de nationalism pana la globalizarea afacerilor proprii :) simti brusc ca ai votata cu cine trebuie, acum ca ai terminat, tragi apa linistit si astepti urmatoarele alegeri :)
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult