Specialiștii din domeniu spun că există un potențial însemnat de creștere pe piața locală, iar pandemia a convins multe companii autohtone că una dintre puținele cărți pe care pot miza pentru a scala rapid și în condiții de siguranță este dezvoltarea în sistem de franciză.
Atunci când mănânci o prăjitură cu adevărat bună ar trebui să simți gustul distinct al fiecărui ingredient, iar fiecare textură întâlnită să-ți prilejuiască o scurtă, dar clară oprire pe drumul unei experiențe care culminează cu aftertaste-ul. Obișnuit cu gustul superdulce și senzația apoasă ale clasicelor amandine și savarine din vechile cofetării, atunci când a mâncat prima oară o tartă cu mango, Peter Schuller a vrut să afle ce trebuie să faci pentru a obține un astfel de desert „fantastic”.
Limitările cognitive și biasurile emoționale caracteristice antreprenorilor români au jucat un rol major în definirea strategiei greșite pentru afacerile acestora, fiind una dintre cele mai comune cauze pentru intrarea în insolvență a firmelor românești. (Foto: Guliver/Getty Images)
Senneville, inițial o mică afacere de familie din Timișoara, a devenit în 2016 furnizor al Casei Regale a României, iar acum se pregătește să treacă granița, următoarea țintă a tânărului antreprenor fiind ca produsele sale de cofetărie și patiserie să ajungă la românii din diaspora.
Aproximativ 3,3 milioane de cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova sunt aşteptaţi, duminică, la urne pentru a vota şeful statului pe următorii patru ani, dar şi pentru a confirma calea europeană a ţării, printr-un referendum privind modificarea Constituţiei. Secțiile de votare s-au deschis la ora 07:00 și se vor închide la ora 21:00. O victorie a guvernului pro-occidental condus de Maia Sandu ar reprezenta o lovitură politică puternică pentru influența Moscovei în regiune, dar ar crește, de asemenea, presiunea asupra Bruxelles-ului pentru a continua procesul de aderare al Republicii Moldova la UE, în ciuda preocupărilor practice serioase. Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu
Zona de IT, sportul și promovarea în afară a imaginii României nu ar trebui neglijate, când vine vorba de investiții cu fonduri europene. (Foto: Facebook Dragoș Anastasiu)
După părerea mea, capitalismul prezent în România poate fi conceput de fapt ca un amestec între feudocleptocapitalism și un capitalism antreprenorial de consum, o combinație între proprietatea privată asupra mijloacelor de producție pentru a replica lucruri deja create de alții și relațiile de vasalitate, clientelare și de inegalitate în fața legii prezente în orânduirea feudală. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Antreprenorii trebuie să acționeze responsabil și atent. Să se asigure că alocă resursele cumpătat și exact acolo unde e nevoie de ele. Și exact atât cât este nevoie. Nu este loc de risipă de resurse în astfel de momente. (Foto: Guliver/Getty Images)