Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ce am văzut aseară în București: mii de oameni au ieșit în stradă, la -4 grade, la cel mai mare protest post-Colectiv

Peste 3.000 de persoane au protestat miercuri seara în București, pe un ger de minus 4 grade, față de proiectul de ordonanță privind grațierea și modificarea Codului Penal. 

Demonstranții au purtat pancarte cu mesajele „În democrație, hoții stau la pușcărie”, „Democrație, nu amnistie”, „Acasă-i cald și bine, dar eu strig și pentru tine”.

Sute de persoane au manifestat miercuri seara și în Cluj Napoca, Sibiu și Iași.

Iată cum am văzut eu protestele, în câteva imagini:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sint alături devoi
  De aici din Italia
  • Like 0
 • Sunt alături de voi dar de departe din italia
  • Like 0
 • Ce oare se mai poate face???Mii de oameni la -5grade...nu era mai bine sa fie mii de oameni in 11 decembrie , la vot sa nu lasam haimanalele puscariabile sa ne fure visul si viata noastra si a copiilor nostri? Sincer cred , acum ca, doar Dumnezeu trebuie sa fie langa noi, sa se intampla o minune care sa ne lumineze !!!Strada a schimbat destine si stari de fapt dar acum oamenii par obositi si scarbiti de tupeu jigodiilor !!!Tinerii ar trebui sa-si ceara vietile inapoi!!!Vise, vise dragii mei...vom merge inainte manati de agramati, plagiatori, hoti ,toti intr-o veselie comuna ...au distrus tot si vor distruge pana vom ajunge vorba poetului " sa cersim din poarta-n poarta"!!!!
  • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult