Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ce am văzut aseară în București: mii de oameni au ieșit în stradă, la -4 grade, la cel mai mare protest post-Colectiv

Peste 3.000 de persoane au protestat miercuri seara în București, pe un ger de minus 4 grade, față de proiectul de ordonanță privind grațierea și modificarea Codului Penal. 

Demonstranții au purtat pancarte cu mesajele „În democrație, hoții stau la pușcărie”, „Democrație, nu amnistie”, „Acasă-i cald și bine, dar eu strig și pentru tine”.

Sute de persoane au manifestat miercuri seara și în Cluj Napoca, Sibiu și Iași.

Iată cum am văzut eu protestele, în câteva imagini:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sint alături devoi
    De aici din Italia
    • Like 0
  • Sunt alături de voi dar de departe din italia
    • Like 0
  • Ce oare se mai poate face???Mii de oameni la -5grade...nu era mai bine sa fie mii de oameni in 11 decembrie , la vot sa nu lasam haimanalele puscariabile sa ne fure visul si viata noastra si a copiilor nostri? Sincer cred , acum ca, doar Dumnezeu trebuie sa fie langa noi, sa se intampla o minune care sa ne lumineze !!!Strada a schimbat destine si stari de fapt dar acum oamenii par obositi si scarbiti de tupeu jigodiilor !!!Tinerii ar trebui sa-si ceara vietile inapoi!!!Vise, vise dragii mei...vom merge inainte manati de agramati, plagiatori, hoti ,toti intr-o veselie comuna ...au distrus tot si vor distruge pana vom ajunge vorba poetului " sa cersim din poarta-n poarta"!!!!
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult