Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMag.

Ce grafic le-a prezentat Raed Arafat lui Marcel Ciolacu și Victor Ponta pentru a-i determina să voteze starea de alertă. „Nu s-a terminat, există riscul să se agraveze situația”

Raed Arafat - Digi24

Foto: Captură de ecran Digi24

Șeful DSU, Raed Arafat, s-a întâlnit la Parlament cu Marcel Ciolacu, șeful Camerei Deputaților și președintele interimar al PSD și a încercat să îl convingă să voteze pentru prelungirea stării de alertă. La discuție au participat și  președintele Pro România, Victor Ponta, și liderul USR, Dan Barna. 

„Am prezentat și am discutat de ce trebuie starea de alertă. Și am explicat că nu s-a terminat, că există riscul să se agraveze situația. Există încă o mișcare a cazurilor care nu e sub control”, a declarat Raed Arafat la Digi24, în emisiunea Jurnalul de Seară prezentată de Claudiu Pândaru.

Acesta a subliniat că în afară de starea de urgență și cea de alertă, mai există cea de normalitate. Dar România nu se află acum într-o astfel de situație. 

„Absența stării de alertă înseamnă că ne-am relaxat total. Este periculos, precoce. E prea devreme, există riscul să ne trezim cu o creștere a cazurilor”, a declarat șeful DSU.

Acesta a arătat în emisiune și graficul pe care l-a prezentat la întâlnirea cu Ponta, Ciolacu și Barna. Potrivit acestuia există o corelație clară între măsurile de distanțare adoptate și numărul de cazuri înregistrate.

„Cu cât a crescut distanțarea socială, eram mai în siguranță, a început să se îmbunătățească situația. Noi am ajuns într-o fază bună, după care din nou am scăzut”, a explicat Arafat. 

Astfel, în ultimele zile care au coincis cu o creștere a relaxării a fost înregistrat și un număr mai mare de cazuri, a subliniat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult