Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Ce grafic le-a prezentat Raed Arafat lui Marcel Ciolacu și Victor Ponta pentru a-i determina să voteze starea de alertă. „Nu s-a terminat, există riscul să se agraveze situația”

Raed Arafat - Digi24

Foto: Captură de ecran Digi24

Șeful DSU, Raed Arafat, s-a întâlnit la Parlament cu Marcel Ciolacu, șeful Camerei Deputaților și președintele interimar al PSD și a încercat să îl convingă să voteze pentru prelungirea stării de alertă. La discuție au participat și  președintele Pro România, Victor Ponta, și liderul USR, Dan Barna. 

„Am prezentat și am discutat de ce trebuie starea de alertă. Și am explicat că nu s-a terminat, că există riscul să se agraveze situația. Există încă o mișcare a cazurilor care nu e sub control”, a declarat Raed Arafat la Digi24, în emisiunea Jurnalul de Seară prezentată de Claudiu Pândaru.

Acesta a subliniat că în afară de starea de urgență și cea de alertă, mai există cea de normalitate. Dar România nu se află acum într-o astfel de situație. 

„Absența stării de alertă înseamnă că ne-am relaxat total. Este periculos, precoce. E prea devreme, există riscul să ne trezim cu o creștere a cazurilor”, a declarat șeful DSU.

Acesta a arătat în emisiune și graficul pe care l-a prezentat la întâlnirea cu Ponta, Ciolacu și Barna. Potrivit acestuia există o corelație clară între măsurile de distanțare adoptate și numărul de cazuri înregistrate.

„Cu cât a crescut distanțarea socială, eram mai în siguranță, a început să se îmbunătățească situația. Noi am ajuns într-o fază bună, după care din nou am scăzut”, a explicat Arafat. 

Astfel, în ultimele zile care au coincis cu o creștere a relaxării a fost înregistrat și un număr mai mare de cazuri, a subliniat el.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult