Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ce grafic le-a prezentat Raed Arafat lui Marcel Ciolacu și Victor Ponta pentru a-i determina să voteze starea de alertă. „Nu s-a terminat, există riscul să se agraveze situația”

Raed Arafat - Digi24

Foto: Captură de ecran Digi24

Șeful DSU, Raed Arafat, s-a întâlnit la Parlament cu Marcel Ciolacu, șeful Camerei Deputaților și președintele interimar al PSD și a încercat să îl convingă să voteze pentru prelungirea stării de alertă. La discuție au participat și  președintele Pro România, Victor Ponta, și liderul USR, Dan Barna. 

„Am prezentat și am discutat de ce trebuie starea de alertă. Și am explicat că nu s-a terminat, că există riscul să se agraveze situația. Există încă o mișcare a cazurilor care nu e sub control”, a declarat Raed Arafat la Digi24, în emisiunea Jurnalul de Seară prezentată de Claudiu Pândaru.

Acesta a subliniat că în afară de starea de urgență și cea de alertă, mai există cea de normalitate. Dar România nu se află acum într-o astfel de situație. 

„Absența stării de alertă înseamnă că ne-am relaxat total. Este periculos, precoce. E prea devreme, există riscul să ne trezim cu o creștere a cazurilor”, a declarat șeful DSU.

Acesta a arătat în emisiune și graficul pe care l-a prezentat la întâlnirea cu Ponta, Ciolacu și Barna. Potrivit acestuia există o corelație clară între măsurile de distanțare adoptate și numărul de cazuri înregistrate.

„Cu cât a crescut distanțarea socială, eram mai în siguranță, a început să se îmbunătățească situația. Noi am ajuns într-o fază bună, după care din nou am scăzut”, a explicat Arafat. 

Astfel, în ultimele zile care au coincis cu o creștere a relaxării a fost înregistrat și un număr mai mare de cazuri, a subliniat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult