Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ce șanse dă Nicușor Dan desemnării unor candidați comuni la sectoare: în două sectoare, actualii primari au prima șansă

Nicusor Dan In fata ta

Nicușor Dan, candidatul comun al dreptei la Primăria Bucureștiului, consideră că sunt 50% șanse ca USR-PLUS și PNL să aibă candidați comuni la sectoare, dar în egală măsură există și varianta ca cele două forțe politice să meargă pe cont propriu.

„Toate discuțiile astea nu ar fi existat dacă ar fi existat voință de la Parlament pentru alegeri în două tururi. Fără îndoială, una este să existe un mesaj unic, care să spună candidăm împreună pentru a scăpa Bucureștiul de PSD și alta e să existe un mesaj care să spună candidăm ca să scăpăm Bucureștiul de PSD, ne-am înțeles aici (la candidatul comun pentru Primăria Capitalei - n.r.) și aici nu ne-am înțeles”, a declarat Nicușor Dan în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Nicușor Dan spune că este informat despre negocierile dintre USR-PLUS și PNL pentru stabilirea unor candidați comuni și la sectoare, dar nu participă la aceste negocieri. El spune că a avut mai multe discuții cu partidele de dreapta, iar „programele sunt extrem de compatibile și o să ieșim cu un program comun”.

„Pentru mine, cel mai important lucru este compatibilitatea de program și aici suntem extrem de avansați”, a punctat Nicușor Dan.

Nicușor Dan spune că sondajele arată că 60% dintre bucureșteni ar dori să vadă o schimbare de administrație în București, dar pe de altă parte, recunoaște că este o „realitate” faptul că sondajele arată și că la sectoarele 3 și 4 sunt mai multe șanse să câștige primarii aflați în prezent în funcție (Robert Negoiță, respectiv Daniel Băluță - n.r.).

„Sunt niște primari - n-o să le fac eu bilanțul acum - în situații oarecum diferite. Este primarul sectorului 3 care are un mandat de 8 ani deja și care a preluat un sector în condiții mult mai bune decât celelalte sectoare din București, pentru că predecesorul său (Liviu Negoiță - n.r.) a făcut o treabă bună ca primar de sector. Atunci când ai un sector în care lucrurile importante sunt rezolvate, poți să te ocupi mai mult de chestiuni de detaliu și sectorul 3 arată bine. Pe de altă parte, în sectorul 4 avem un primar care a încercat să răspundă la principala preocupare a cetățenilor, cea legată de locuri de parcare, a făcut locuri de parcare, a eliberat câteodată prima bandă a bulevardului, a mai intrat pe spații verzi - ceea ce nu e în regulă - dar una peste alta, există o favorabilitate pentru el în sector”, admite candidatul comun al dreptei la Primăria Capitalei.

Întrebat despre disensiunile interne care ar exista în USR în legătură cu candidatul pentru sectorul 3, Nicușor Dan spune că este o situație care se întâlnește adesea în politică în momentul în care se fac alianțe și când parte dintre candidați trebuie să renunțe, iar „tensiunea asta e firească”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Unii alegători, printre care și eu, nu văd o mare realizare să scape Bucureștiul de PSD dacă asta înseamnă să îl de-a PNL-ului. Aceeași Mărie, altă pălărie.
    USR are acum i strategie confuză, iar pare cu fundul în două luntre, ca înainte să-l alunge pe ND de la butoane: pe de o parte negociază din greu cu PNL, pe de altă își scoate activiștii în oraș să promoveze candidații proprii - eu i-am întâlnit în sectorul 3, acolo unde ND zice că oricum n-au șanse. Dacă negociază, de ce îmi mai cer mie semnătură? Și dacă le-am semnat, de ce o să îmi servească alt candidat?
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult